Media Note

Office of the Spokesperson
July 14, 2011
U.S. Department of State - Great Seal

САД и Република Македонија иницирали споразум о отвореном небу за ваздушни саобраћај, објављено је на сајту УС Департмент оф Стате 14.07.2011.

Америчка политика отвореног неба прати пројекат авио глобализације. Дозвољавајући авио превозницима неограничен приступ тржиштима САД партнера и право да лете  отвореним небом споразуми обезбеђују максималну оперативну флексибилност за авио савезе.

Сједињене Државе су постигли затворене и контролисане границе за људе али отворено небо за већ преко 100 партнера из свих крајева света и на сваком нивоу економског развоја. Поред билатералних споразуна отвореног неба, Сједињене Државе су по договору и два мултилатерална споразума Отворено небо:
(1) 2001 Мултилатерални споразум о либерализацији међународног ваздушногсаобраћаја (МАЛИАТ) са Новим Зеландом, Сингапуром, Брунејима и Чилеом, а касније су се придружили Самоа, Тонга, и Монголија, и (2) 2007 спораѕум о ваздушном саобраћају са Европском заједницом и њених 27 држава чланица.

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s