Život je sam po sebi neutralan. Mi ga činimo lepim, mi ga činimo ružnim. Život zavisi o energiji koju unosimo u njega. 

Unosite li lepotu u život, on je prekrasan. Ako jednostavno sedite i želite da on postane prekrasan, tada on to neće biti. Vi morate stvoriti tu lepotu.

Lepota nije neki predmet, kao stena, na primer. Lepotu morate stvoriti, morate joj dati viziju, morate joj dati boju stvarnosti, pesmu stvarnosti – tada ona postaje lepa.

Gdegod učestvujete u stvaranju lepote, ona se tamo i nalazi. Kad prestanete stvarati, lepote više nema. Lepota je stvaranje. Kao i ružnoća. Sreća je stvaranje kao i beda. Vi dobijate samo ono što stvarate, nikad ne dobijete ništa više. To je cela filozofija karme.

Dobijate samo ono što učinite. Život je tek prazno platno – na njega možete naslikati prekrasan san, ili noćnu moru.

Kad se to shvati, stvari postaju vrlo jednostavne. Vi ste gospodar, vi ste odgovorni. Obično mislimo da život ima neku objektivnu ljepotu ili je objektivno ružan. Ne!

Život je samo prilika. On vam daje sve što je potrebno – učinite nešto od njega sami. On je prilika u kojoj se morate dokazati.

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s