Преузето са: http://www.rusija.rs

Путници у московским аутобусима, тролејбусима и трамвајима коначно могу да користе бежични интернет, који већ постоји у јавном превозу у другим руским градовима. На северозападу Москве пуштена је прва аутобуска линија, на којој је инсталирана Wi-Fi-опрема.

Пола године ће то бити у тестном режиму, и уколико буде постојала тражња за услугом, она ће бити уведена у целокупном јавном превозу престонице.

За сада се у бежичном интернету може уживати само на једној градској линији 400К. Wi-Fi опрема је инсталирана на три аутобуса марке ЛиАЗ-5256, који иду од 14-г микрорејона Зеленограда до метро станице «Митино». До 22. јула 2011. године је обећано увођење бежичног интернета у још пет аутобуса, који раде на линији 400К, као и на седам аутобуса 400-те линије која иде од станице «Северна» (Зеленоград) до метро станице «Речна станица». «Сваког месеца ће оператери мобилне телефоније подносити извештај о броју корисника бежичног интернета», кажу у московском департаману за транспорт.

Бесплатни приступ интернету је ове недеље уведен и у јавном превозу у Кемерову. Четири аутобуса на линијама №42, 51, 81 и 27 су снабдевена специјалном опремом. Wi-Fi уређаји су недавно уграђени и у аутобусе и тролејбусе у Магнитогорску, јавља Regnum.ru. У Томску је бесплатни бежични интернет у трамвајима и тролејбусима уведен 6. јула ове године. Светска мрежа је постала доступна на најпопуларнијим линијама, које повезују периферије са центром града.

А на градском јавном превозу у Чељабинску, у којем од 1. јула ове године раде прве тачке  Wi-Fi, су на трамвајима и тролејбусима залепљене црно-жуте бренд етикете. У тестном режиму ће овде до краја лета бити омогућен бежични интернет на две линије. Ако ова услуга постане популарна међу становништвом, биће уведена и на другим чељабинским линијама. У међувремену, у Уфи (Башкирија) тролејбуси са бесплатним интернетом круже већ две године, преноси РБК.

http://www.rbcdaily.ru/2011/07/19/media/562949980674641

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s