четвртак, 04. август 2011.
Чланови Главног одбора Синдиката српске полиције, 03.08.2011.год. у 12:00 одржали су радни састанак са министром Ивицом Дачићем, директором полиције Милорадом Вељовићем и њиховим сарадницима.Поред редовних тема разговора у вези побољшања услова рада и побољшања материјалног статуса полицијских службеника, представници Главног одбора ССП разговарали су и о актуелној теми у вези сукоба „малиSave нара“ из Ариља са полицијом.Главни одбор Синдиката српске полиције, оштро је осудио одлуку надлежних у Министарству да се  ограничи слобода кретања и да се грађани спрече да својим возилима дођу у Београд и мирно протестују.

„Недопустиво је и противно Уставу и законима да се незадовољним грађанима, који су мирно кренули тракторима ка Београду, забрани слобода кретања. Полиција је овим чином, грубо злоупотребљена а полицајци доведени у опасност од разјареног народа. Као последицу сукоба имамо шест теже и тридесетак лакше повређених полицајаца. Демолирана су и два службена возила. Полицајци који су постављени да запрече пролаз грађанима на магистралном путу, остављени су цео дан без хране, тек увече, делегација ССП обишла је полицајце и поделила 250 ланч пакета гладним полицајцима.“ – истиче Ненад Љубишић члан ГО и председник синдикалне групе Нови Сад.

Евидентнтан пропуст постоји у издавању наређења да се ограничи слобода кретања грађана на јавном путу, тако да постоји одговорност руководећег кадра и старешина ПУ Ужице, а и сама чињеница да полицајци цео дан ништа нису јели, јасно говори о небризи начелнице ПУ Драгице Јевтовић о својим подређенима.

Још једном, позивамо руководство државе Србије и полиције, да полицију не злоупотребљавају и користе је за очување социјалног мира у земљи. Полицајци су део овог народа и са грађанима, на својим леђима носе терет друштвене кризе у којој се налази земља, међутим, неко упорно покушава да полицију завади са народом, на тај начин долази до пада поверења у полицију. Поставља се питање коме је циљ да се употребљава полиција против голоруког народа, односно пољопривредника?

Грађане и полицајце, ССП моли да се не сукобљавају и не рескирају сопствено здравље и животе забог личних интереса политичара или неспособних и полтронских старешина који издају наређења.

Синдикат српске полиције поручује грађанима да ће  припадници полиције увек бити уз грађане Србије и да неће дозволити ником да  их завади, јер полиција постоји да штити и служи свим грађанима а не само актуелној власти или политичким партијама.

(Синдикат српске полиције)

NSPM

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s