Srbija ima tapiju na 58,8 % zemlje KiM -Српска Дијаспора-

Na osnovu podataka iz katasterskih knjiga, od 10`886 kvadratnik kilometara površine Kosova i Metohije Srbija ima tapiju na 58,8 % zemlje. Albanci su uzurpirali više od 80 % srpske zemlje. Na KiM 14,7 milijardi tona lignita , ili 76 % odsto ukupnih rezervi uglja u Srbiji. Rezerve olova i cinka 51 milion tona. Ogromno je uzurpirano bogatstvo od kojeg Srbi i Srbija nemaju nikakve koristi, iako su njegovi zakoniti vlasnici.Od ukupne površine teritorije Kosova i Metohije, 10.886 kvadratnih kilometara, Srbija ima tapiju, na osnovu katastarskih knjiga, na tačno 58,79 % tog prostora. U svim civilizovanim zemljama katasterske knjige i propisi o vlasništvu nad nepokretnostima su ” sveto pismo” . Ali na prostoru južne srpske pokrajine od dolaska međunarodne vojne i civilne misije polovinom juna 1999. godine, albanski separatisti bezvlašćem i bezakonjem uzurpiraju sve srpsko, uz zatvaranje očiju svih predstavnika navodno civilizovanog sveta koji se sjatio na Kosmet.Od ukupno 1`090`410 hektara zemljišta na Kosovu i Metohiju u srpskom državnom, društvenom, i privatnom vlasništvu (kao i u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve) nalazi se tačno 641`071 hektar. To su zvanični podaci iz katastara zemljišta za ukupno 1`299 katastarskih opština na Kosovu i Metohiji. Katastar zemljišta na Kosovu i Metohiji bio je jedina evidencija o nekretninama. Na svakoj, od ukupno 2`575`448 katastarskih parcela na Kosovu i Metohiji ubeležena je tačna površina, njen vlasnik, njen korisnik…Veći deo svih katastarskih knjiga sa Kosova i Metohije , više od 80 % , posle 1999. godine je izmešten iz opravdanih razloga u Srbiju. Pre par godina urađen je digitalni katastarski plan, pa sada Srbija ima elektronsku bazu podataka o svim katastarskim parcelama na Kosovu i Metohiji i tačno zna šta je državna, društvena, privatna i imovina Srpske pravoslavne crkve.
No, kao večiti rušitelji i nepoštovaoci zakona albanski separatisti su na Kosovu i Metohiji uzurpirali više od 80 % srpske zemlje bez ikakve naknade. Uzurpirali su, prema zvaničnim podacima HABITAT- a i 28`000 srpskih kuća i stanova i drigih objekata. Ta otimačina neće moći biti legalizovana pošto po Rezoluciji 1244, državnom i društvenom imovinom upravlja UNMIK bez prava raspolaganja. Ipak je veliki broj srpskih kuća i stanova, prodat Albancima.

Albanci su na Kosovu i Metohiji uzurpirali i brojne objekte srpskih preduzeća a sa ukupno uzurpiranim objektima javnih preduzeća taj broj iznosi 1`358 i njihova se vrednost procenjuje iznad 1,5 milijardi dolara. I pored tolikog broja uzurpiranog zemljišta i objekata država Srbija, kao i privati vlasnici, kao neprikosnoveni nosioci prava svojine, nemaju sve ove godine nikakve koristi. Sva preduzeća na Kosovu i Metohiji izgradila je država Srbija, ali danas u njima nema više ni jednog radnika srpske nacionalnosti. Iako Srbi žive u većem broju oko Termolelktrana Obilić, gde su u najvećem broju i bili zaposleni, danas u tim najvećim industrijskim objektima na Kosovu nema nijednog srpskog radnika.

Bukvalnom pljačkom Albanci su uzurpirali 130 objekata JP PTT Srbija, 338`183 hektara zemljišta ”Srbijašume”, imovinu JP “Železnica Srbije” čija je vrednost procenjena na 206,6 miliona eura, imovinu ”Telekoma” Srbije čija je vrednost procenjena na 78 miliona eura…. Svim manastirima na Kosovu i Metohije albanski separatisti su zauzeli stotine hektara zemljišta a samo od manastira Visoki Dečani uzurpirano je više od 650 hektara.

Srbija danas nema nikakve koristi od lignita na centralnom Kosmetu, čije rezerve se procenjuju na 14,7 milijardi tona. Srbi koriste tek nešto manje od 5 % od 51 miliona procenjenih tona rezervi olova i cinka na Kosovu i Metohiji, pošto danas rade dva rudnika ”Trepče” na severu Kosova i Metohije. Vrednost rezervi lignita na Kosmetu sada iznosi više od 330 milijardi dolara.

Teško je proceniti koliko vredi sva srpska uzurpirana imovina na Kosovu i Metohiji – sigurno se radi o više stotina milijardi dolara. Ali ni Srbija ni preostali Srbi na Kosovu i Metohiji od ovoga ne mogu da imaju bilo kakve koristi.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju priprema tužbu sudu u Strazburu radi zaštite nezakonito uzurpirane srpske imovine na Kosovu i Metohiji koju albanski separatisti nastoje da ozakone. Neprikosnoveno pravo vlasništva, zagarantovano svuda svuda u svetu, na Kosovu i Metohiji je zgaženo od strane albanskih separatista, ali i onih koji su iz Evrope i sveta došli ovde da navodno ”zaseju” mir, vladavinu prava i poštovanje zakona.

BEOGRAD10. 08. 2011PRESSKOMENTAR DANA – Svetomir Marjanović preko Facebook reporter

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

2 responses »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s