Scenario i režija: Vitalij Pravdivcev

O filmu:

Magovi su oduvijek verovali da udubljena ogledala sabiraju u svom fokusu i neki astralni svet,koji budi, kod čoveka sposobnost vidovitosti.Zato su i gledali u udubljene posude očekujući pojavu čudesnih slika prošlosti, sadašnjosti, budućnosti,sve se moglo otkriti u osvit.Na neshvatljiv način, gledao je stotine godina ranije, Roger Bacon još u XllI veku on je predskazao pronalazak mikroskopa i teleskopa, automobila i aviona, brodova na motorni pogon .Dvesta godina pre pronalaska baruta, on je napisao njegov sastav i dejstvo.Mnogo pre nego što je otkrila nauka on je znao strukturu biološke ćelije i proces formiranja embriona. Odakle takvo znanje? Govori se da su učenom monahu pomagala neka tajanstvena ogledala.
Spominje ih i sam Bacon
„Vidio sam u udubljenom ogledalu zvijezdu u obliku spirale. Smještena je između pupka Pegaza poprsja Andromede i glave Kasiopeje“.
Nevjerojatno, ali na ovom mjestu u Svemiru 400. g kasnije, biće otkrivena prva vangalaktička maglina – spiralna maglina Andromeda Veliki srednjevjekovni naučnik pokušao je spojiti fiziku i magiju, medicinu i etika,matematiku i mističan uvid. I naravno, stekao mnogo neprijatelja i među naučnicima i među crkvenim licima …

Možda su u pravu bili mudraci iz prošlosti koji su nam prorekli otkriće koje će preokrenuti našu predstavu o Univerzumu. I ko zna možda su Kozirjeva Ogledala taj instrument koji će nam dati novi impuls u poznavanju tajni vremena i čovječije psihe. Otvoriti uzbudljive mogućnosti, mijenjajući lične ogledalne uređaje, istraživači bi mogli otkriti nevidljivi i tajanstveni smisao realnosti gdje nema uobičajenog za nas shvatanja prostora i vremena. Iz tog nepresušnog izvora moguće bi bilo crpiti znanje o prošlosti i budućnosti, o uređenju Svemira i o drugim nevidljivim namjerama… Ogroma opasnost nalazi se i u daljinskom dejstvu na svijest Ijudi, koji i ne sumnjaju ništa, a takva istraživanja se rade, širom svijeta, smatraju se najprioritetnija i proglašavaju najvećom tajnom Rade se ispitivanja za korišćenje, u vojno političke svrhe, giganskog planetarnog ogledala električnog omotača Zemlje – Jonosfere…

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

One response »

 1. Lilly Tatic kaže:

  Reblogged this on BELEŽNICA and commented:

  Filmski kritičar

  Ogledala Kozirjeva
  Mistično ogledalo koje vas vodi u drugu dimenziju zvana Ogledala Kozirjeva.

  Danas vam predstavljamo još jedan new age naučno fantastični, ili ispravnije rečeno pseudonaučni film iz Rusije posvećen ogledalima Kozirjeva.

  N.A. Kozirjev je ruski naučnik koji se bavio ispitivanjima svojstva spiralno zakrivljenih ogledala na čoveka. Naravno, u to su se umešali i ideolozi new age nauke i razni parapsihološki eksperimenti kojima je pokušavano da se napravi prodor u druge dimenzije uz pomoć ove sprave – telepatija, prekognizija, vidovitost.

  Kozirjevo ogledalo je jednostavan instrument, radi se o velikom ogledalu koje je savijeno u vidu spirale – kućice puža. Kao proizvod patentiran je u Rusiji za korekciju psihičkih stanja čoveka, jer je u eksperimentima uočeno da dolazi do emotivnih pražnjenja osoba koje udju u središte ogledala.

  Da bi vas zainteresovali za film, napomenućemo da je Kozirjevo ogledalo postojalo i u Beogradu u jednoj ordinaciji ruske alternativne medicine. Uredjaj su predstavljali kao opremu iz ruskih svemirskih programa koja se koristi za pripremu kosmonauta, što je inače klasična propagandna tvrdnja ruske alternativne medicine kada pokušava da obezbedi sebi medicinski i naučni značaj. Čuli smo od osobe koja je koristila ogledalo Kozirjeva u terapeutske svrhe po predlogu ruskog doktora, da kada je ušla u ogledalo, nakon nekog vremena su počele da joj se javljaju razne slike iz detinjstva i počela je da rida i jako plače. Na kraju se zacerila od smeha i kikotanja. I to je to, ni više ni manje, imala je emotivno pražnjenje i to ju je opuštalo.

  Nemojte nas pitati gde se to ogledala Kozirjeva nalaze u Beogradu, ne znamo.

  U filmu ima inače ozbiljnih materijalnih grešaka i preterivanja, ali je zabavan za gledanje, shvatite ga kao pseudonaučni film, što i jeste.

  Film je za sve generacije.

  Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s