Друштво, оличено највећма у онима који су победили на изборима, мора рећи полицији на кога да се ова окоми, а према коме да буде блага!
Зашто да полицијајци гину штитећи банку и да можда смртно ране пљачкаша, сиромашног младића који је скупљао новац за операцију у иностранству, ако је та банка нека преварантска, крвопијска пирамидачина! За чије бабе здравље да полицајци упркос шлемовима и панцирима буду рањени у вратну жилу или у предео препона? Ако цело друштво није начисто би ли пљачкашима банака волело да стане за врат, или би радије искоренило зеленаштво, које заиста све више узима маха – полиција неће ништа да ради!

Није њено да заједници прописује вредности, она хоће банку, персонал и сеф да штити, али тек кад налог за акцију потпишу гувернер Народне банке, патријарх, градоначелник, Верица Бараћ, министар за економију, у нашем случају г. Цветковић чија сам ја десна рука!

Обично се полиција докопа нечега што криомице пише неки појединац, овде појединац белешке министра полиције објављује без ауторизације и без његовога знања:

„Полицајци нису глинени голубови и не пада ми на памет да их тек тако пустим на Параду поноса! Моји људи ставиће главу у торбу једино ако ми то заједнички нареде Скупштина града Београда и њен руководилац господин градоначелник Ђилас! Али пошто МУП Србије не припада само граду, тражим да се власторучно потпишу и председник Владе и њен непосредни руководилац и творац г. Тадић! Жандармерија, специјалци и саобраћајна милиција интервенисаће једино ако све набројане потписе будем имао шест радних недеља пре злосретне, злослутне и умногоме злокобне параде! Не пада ми, понављам, на памет да смртној опасности, повредама и стресу изложим своје најбоље људе, али ни оне просечне, младиће који ако још нису формирали своје породице потичу из породица где је хетеросексуалност била на делу.
Неће полиција више ни на једну утакмицу ако претходно не добијем потпис министарке спорта, СОФКЕ, Олимпијског савеза, ФСС као правног наследника ФСЈ. Шта нама треба да хапсимо насилног навијача који је нашем човеку гурао бакљу у уста, па да нас због тога после годинама попреко гледају хиљаде делија, гробара, стоке и других друштвених група!? Полиција јесте у служби закона, али закони се ем мењају ем подлежу којекаквим тумачењима, зато је сигурније да полиција буде у служби владајуће коалиције која па мора унапред рећи шта мисли. Од вођа навијача и једног и другог тима тражићу такође мену сагласност да полицију сматрају доброшлом, ни САНУ као водећа научна и етичка установа не треба да изврдава одговорност, него треба јасно да нам каже ко јој више иде на живце, српска младеж или новинарка која стално ишчепркава неке неподопштине, одсад има да тражимо сагласност и војног врха и Синода, у војску и цркву становништво традиционално има највише поверења.
Значи: ако не постоји сагласност свих фактора, од продаваца спортске занимације, кладионичара, управе клубова, економа, па све до спортске министарке и председника Удружења тениских професионалаца Србије г. Јеремића – полиција је на спортском борилишту уљез, а то као њен врховник, као њен главнокомандујући нећу више да трпим!
Није полиција кер дресиран да штити сваког ко буде угрожен и да режи на свакога ко испадне насилан, јер шта ако је тај насилни баш у праву, шта ако тај насилни ради управо оно што највиши државни руководиоци желе?! Алиби који сад тражим отвориће нову страницу у повести полицајства! Хоћу написмено да су градски оци, Влада и председник Републике сви против пљачкања банака!
Нема значи цитирања Брехта по медијима, шта је пљачка банке наспрам њеног оснивања (то већ који пут видим на интернету), ако је банка нешто вредно и пожељно, полицији се то мора сваки пут предочити! Друштво, оличено највећма у онима који су победили на изборима, мора рећи полицији на кога да се ова окоми, а према коме да буде блага! Зашто да полицијајци гину штитећи банку и да можда смртно ране пљачкаша, сиромашног младића који је скупљао новац за операцију у иностранству, ако је та банка нека преварантска, крвопијска пирамидачина! За чије бабе здравље да полицајци упркос шлемовима и панцирима буду рањени у вратну жилу или у предео препона?
Ако цело друштво није начисто би ли пљачкашима банака волело да стане за врат, или би радије искоренило зеленаштво, које заиста све више узима маха – полиција неће ништа да ради! Није њено да заједници прописује вредности, она хоће банку, персонал и сеф да штити, али тек кад налог за акцију потпишу гувернер Народне банке, патријарх, градоначелник, Верица Бараћ, министар за економију, у нашем случају г. Цветковић чија сам ја десна рука!
Даље, школској деци непозната лица отимају ужину, мобилне телефоне, за време великог одмора продају им опијате, треба ли полиција на позив каквог доушника или чак воајера који дурбином из својих побуда прати часове физичког да упадне у ту школу? Наравно да не! Полиција ће се умешати једино ако министар за просвету, градоначелник и г. Тадић као бивши просветни радник потпишу заједнички апел.
Ако друштво није јединствено у жељи да школска деца као мањина буду заштићена и ако ту жељу јавно не предочи стожеру МУП-а, зашто би полиција самовољно или по увреженој службеној дужности тамо упадала и навлачила на себе гнев не само нарко-картела него можда и самих ђака који ће за годину-две стећи бирачко право и рећи: ’Онај Дачић нам је упропастио најлепше године у гимназији, за СПС нећу гласати ни мртав!’
Неко ће рећи да је то сукоб интереса, да се унапред плашим како ће моја партија проћи на изборима ако полиција на Паради буде додатно разгневила просечне, дакле православне и правосексуално оријентисане грађане, па добро, има можда и тога, полиција заиста треба да се сучели са традиционалистима који чине гро бирачког тела – зар да каријеру ставим на коцку штитећи групицу ексцентрика, а мој коалициони партнер у болу и у опорављању од бола да се чини невешт!
Учесници параде и тако не би гласали за СПС! Несвесни дијалектичког развоја партије под мојим управлением бандоглаво је (да ми не излети која политички некоректна реч) везују за њеног оснивача чији сам ја био портпарол и обожавалац. Дакле, од геј популације, какав израз, и тако немам шта да добијем, а изгубићу гласове малограђанштине која је свуда и свагда стуб друштва!
Доста ми је пуке, доследне примене закона, желим да будем слепо оруђе у рукама градских одборника, хоћу да будем димискија у десници градоначелника Београда, бићу сузавац, али да ме са Београђанке баца лично премијер Цветковић, бићу борна кола, водени топ, али да мноме управља Борис Тадић, па није ли ми војни рок прошао у знаку двеју мудрости, које су два лица истог новчића: 1. има ко мисли и – 2. ништа без наређења.
Ако искамчим потписе ових великаша, велможа, ха, речи саме навиру, имаћу написмено да су они желели параду, да су пристали и на ризик који код нас уз параду иде. Изиђе ли којим случајем и срећом све на добро, побраћу комплименте да сам пречисто лице Београда сачувао од ровашења, да сам учеснике параде заштитио, али нисам посебно озлоједио ни њене противнике, раде, кадре и власне да на лицу места истерују ђавола из шачице егзибициониста. У противном, пође ли ствар по злу, буде ли ударио Србин на Србина, и Србин на излоге, свак ће знати, а ја ћу бити ту да подсетим заборавне, шта је претходило немилим догађајима! Зар нисам говорио: ’Не пада ми на памет да своје људе шаљем као глинене голубове, ми нећемо штитити параду, осим ако се то од нас буде изричито, са највишега места и јавно захтевало!’?!
&
Па зар нисам у праву? Тома Николић рад је да становништво само на референдуму гукне хоће ли пресвиснути без Косова или му је преко главе и Косова и Кариба који су га признали, а за шта ћемо их масовним неодласком на летовање сурово већ ове сезоне казнити. Нама политичарима ће, каже умни и понекад зачуђујуће искрени Томило, бити лепо и ако Косово оде и ако остане, е, па и нама који руководимо полицијом, али и Социјалистичком партијом, треба да буде лепо и ако Параде буде и ако је не буде!“
(Пешчаник) Љубомир Живков

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

4 responses »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s