У међународно-правним документима, све мора да буде кристално јасно и недвосмислено, битан је сваки зарез, тачка, а камоли речи, реченице; зато када се нешто потписује треба строго водити рачуна о свему овоме, јер документ ће да тумачи тзв. „међународна заједница“, а не Тадић и Борко Стефановић! У овој енглеској верзији, има једна смишљена замка од стране представника ЕУ који је надгледао овај споразум, која као „уступак“ треба послужити Тадићевом режиму да све ово представља као да тобоже „нисмо признали независност Косова“, то је следеће, оно што сам осенчао у тексту документа:

„Having in mind that the parties will be required to gradually harmonise their legislation with the EU acquis, the parties reached an agreement on the EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM).“

Превод:

„Имајући у виду да ће стране бити у обавези да постепено хармонизују своје законодавство са правним тековинама ЕУ, стране су постигле споразум на бази ЕУ развојног концепта интегрисаног управљања прелазима (ИБМ).“

Међутим, када се погледа тачан значај и превод скраћенице „ИБМ“ (IBM – Integrated Border Management) добија се овај превод:

Интегрисано Управљање Границом ( Border=граница, а не „административни прелаз“).

Ово што је Борко потписао у име Председника Србије Бориса Тадића и владе Србије, класична је криминална превара и издаја српских националних интереса! Издаја Косова и Метохије! То је противуставни криминални акт тренутно важећег Устава Србије! Овај документ такође је противан резолуцији УН-а 1244 која је једини меродавни документ за решавање проблема око КиМ у овом детаљу! Да би садржајно открили ово криминално дело, потребно је имати енглеску верзију документа којег је Борко потписао, а не слушати намерно погрешне интерпретације постигнутог споразума од стране Тадићевог режима, као и самог Тадића! Актери ове издаје требају под хитно да се кривично изпроцесуирају!

Да би нашли било шта на интернету, неки документ… потребно је само да знате како да претражујете преко гогле претраживача, кључним речима и фразама, или на српском или на енглеском језику, у зависности шта тражите. Дакле, ако солидно познајете енглески, утолико боље за овај наш случај око КиМ-а.

Документ постигнутог споразуме у Бриселу, скинуо сам са сајта Савета Европске Уније (Council of the European Union), он је једино меродаван за тумачење, будући да је ЕУ спонзот овог споразума, једино је битно њихово тумачење соразума, а не Тадићево или Борково прилагођено „њиховим потребама“, без да јавност целе Србије има увид у оригиналан документ. Укуцајте у гогле претраживачу следеће: „Eu facilitaded dialogue“ Agrement on IBM Brussels. 2 December 2011“ и наићи ћете на више линкова који вас воде до оригиналне верзије докумемта чији је садржај поднет доле.

Извор: Council of the European Union ( Савет Европске Уније):
http://www.consilium.europa.eu/

Преузмите издајнички документ, верзију на енглеском језику, који је потписао Борко Стефановић:
EU facilitated dialogue: Agreement on IBM Brussels, 2 December 2011 (Pdf)
EU facilitated dialogue: Agreement on IBM Brussels, 2 December 2011 (Word 2003)

Ево шта пише у енглеској верзији документа потписаног споразума:

„COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION

Brussels, 2 December 2011
18095/11
PRESSE 473

EU facilitated dialogue: Agreement on IBM Brussels, 2 December 2011

The eighth meeting of the dialogue foreseen in UN General Assembly Resolution 64/298 was held with the facilitation of the EU on 30 November and 1-2 December, in Brussels. The meeting was chaired by the EU facilitator, Mr. Robert Cooper. Dr. Tahiri led the Kosovo delegation and Mr. Stefanovic led the Serbian delegation.

The meeting built on the discussions from the previous meetings, held on 8-9 March, 28

March, 15 April, 17-18 May, 2 July, 2 September and 21-22 November, as well as on work conducted by technical working groups.

Having in mind that the parties will be required to gradually harmonise their legislation with the EU acquis, the parties reached an agreement on the EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM). This means that the parties will gradually set up the joint, integrated, single and secure posts at all their common crossing points. EULEX will be present in line with its mandate. The IBM concept will be gradually implemented as soon as practically possible.

The parties had a substantive discussion on the issue of effective and inclusive regional cooperation on which some good progress was achieved. They will revert to this at their next meeting.

The parties also followed-up on discussions held in previous meetings, including on telecommunications and energy.

Considering the importance of implementation the parties reviewed the implementation process of previously reached agreements. The expectation is that there will be full implementation of the freedom of movement agreement as of 26 December 2011, resulting in free travel for everyone. Furthermore, and in line with the agreement on civil registry, the parties will start copying documents on 5 December 2011.

Contacts will continue over the next days on the issues under discussion.

P R E S S

R u e d e l a L o i 1 7 5 B – 1 0 4 8 B R U S S E L S T e l . :             + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 6 3 1 9       F a x :             + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 8 0 2 6
press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom
18095/11 1 EN

У међународно-правним документима, све мора да буде кристално јасно и недвосмислено, битан је сваки зарез, тачка, а камоли речи, реченице, зато када се нешто потписује треба строго водити рачуна о свему овоме, јер документ ће да тумачи тзв. „међународна заједница“, а не Тадић и Борко Стефановић! У овој енглеској верзији, има једна смишљена замка од стране представника ЕУ који је надгледао овај споразум, која као „уступак“ треба послужити Тадићевом режиму да све ово представља као да тобоже „нисмо признали независност Косова“, то је следеће, оно што сам осенчао у тексту документа:

„Having in mind that the parties will be required to gradually harmonise their legislation with the EU acquis, the parties reached an agreement on the EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM).“

Превод:

„Имајући у виду да ће стране бити у обавези да постепено хармонизују своје законодавство са правним тековинама ЕУ, стране су постигле споразум на бази ЕУ развојног концепта интегрисаног управљања прелазима (ИБМ).“

Међутим, када се погледа тачан значај и превод скраћенице „ИБМ“ (IBM – Integrated Border Management) добија се овај превод:

Интегрисано Управљање Границом ( Border=граница, а не „административни прелаз“).

Друго, ово „crossing points“ не значи егзактно „административни прелази„, већ уопштено, „прелази„. Нема ту сад:

„мисли се на то“

, јер као што смо већ рекли, да се документ не би тумачио двосмислено, он треба бити јасан, и да се мислило на „административне прелазе“ требало је употребити енглеску реч за „административни„=“administrative„, односно „административни прелази“ и онда добијамо следеће:

administrative crossing points„=“административних граничних прелаза

Што ће рећи да у целом документу нема речи:

administrative“ нити “ или „administrative crossing points„!!

Тек када би ове речи биле унешене у документ, онда би квислинзи могли да причају „административни прелази“, мада ни то не би био тачан и егзактан превод за:

IBM – Integrated Border Management
Integrated“=Интегрисано,
Border Management„=Управљање Границом.

Тако да је егзактан превод:
„Интегрисано Управљање Границом“.

Наравно, зато је и ово:

„EU developed concept of integrated management for crossing points (IBM).“

Смишљен уступак Тадићу, да би косметске Србе, све Србе, превео жедне преко воде, па кад за неколико месеци схвате да су преварени, онда би се рекло:

„То је реалност“ … „нећемо ваљда против целог света“ … „нужан је компромис…“

Свакако да је овако смишљена манипулација и лаж невешта, ни у обданишту не би могла да прође, само наглашавам излизану и потрошену манипулантску шему режима, јер све унапред знамо шта ће да кажу.

Зато порука косметским Србима је да не прихвате овај споразум о Интегрисаном Управљању Границом, јер наћи ће се у шиптарском „дворишту“, треба да остану на барикадама!

Шта је заиста Европски Концепт „Интегрисаног Управљања Границом“ (IBM), лепо је објасанио Слободан Самарџић из ДСС-а, доктор политичких наука, редовни професор на Факултету политичких наука у Београду.

Слободан Самарџић – Жариште, ТВ Прва

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упоутство.

Дакле, Интегрисано Управљање Границом је европски концепт међудржавног разграничења, то је класична граница између држава! Поврх свега, Борков споразум са Едитомм о царинском печату то потврђује, јер роба се царини само на границама између двеју држава, а не на административним прелазима!

Претходно је Борко Стефановић, споразумом с краја јуна о слободи кретања, тзв. Републици Косово већ дао атрибуте државности, јер ће Срби морати личне карте, возачке дозволе и пасоше да узимају из Приштине, као и таблице за аутомобиле. Рок да Срби с Космета замене своја садашња српска документа шиптарским је 1.јануар идуће.

Више детаља око тога погледајте на сајту ДСС-а:
http://dss.rs/formula-za-kandidaturu/

Трагајући тако интернетом, наишио сам на сајт Еулекса за Космет и нашо овај документ:

http://www.eulex-kosovo.eu/

Kosovo National Integrated Border Management Strategy
„Национална стратегија Косова о Интегрисаном Управљању Границом“

Кад мало боље загледате овај документ:

Ministria E PunёvE Tё Brendshme
Ministry Of Internal Affairs
Министарство Унутрашњих Послова

Види се да су га шиптари наручили још 2006-те, има натпис:“Pristina, December 2006″, а цео пројекат је финансиран од Европске Унија преко Европске Агенције за Реконструкцију. У реализацији тог пројекта учествовао је и извесни Радомир Ђурић. Дакле, све ово је припремано још пре доласка Еулекса.

Да би употунио ово криминално дело издаје Тадићевог режима, издвајам следеће детаље са других сајтова.

Косовска граница издаје!!!
Извор: Фацебук Репортер

fb

Тек, без икакве је реакције мимо нас прошло председниково признање, у недељу на ТВ Прва, да је од њега лично потекла иницијатива да административна линија између Србије и Косова постане државна граница коју ће поносно чувати цариници независног Косова. Његов је Београд, открио је, изашао „са иницијативом“ о „интегрисаном управљању“ прелазима између Србије и Косова; иницијативом која значи да ће административна линија између Србије и Косова изгледати као и граница Косова са државама које су признале његову независност, Албанијом, Црном Гором и Македонијом, на којима заједнички послују албански/црногорски/македонски и косовски цариници и припадници ЕУЛЕКС-а. Предложио је Тадић увођење границе усред ове земље, иако Устав Србије, у члану 8, изричито констатује да је „територија Републике Србије јединствена и недељива“, а „граница Републике Србије неповредива“…

Цитат:

„Да ли смо постали толико опчињени Борисом Тадићем, па више и не преиспитујемо оно што нам ради или смо се досад већ навикли на председника Србије који гази Устав Србије? Или су нам медији окупирани до те мере, па скоро да и нема где да му се изговори оптужба за кршење Устава Србије и гажење њене Скупштине.

Тек, без икакве је реакције мимо нас прошло председниково признање, у недељу на ТВ Прва, да је од њега лично потекла иницијатива да административна линија између Србије и Косова постане државна граница коју ће поносно чувати цариници независног Косова. Његов је Београд, открио је, изашао „са иницијативом“ о „интегрисаном управљању“ прелазима између Србије и Косова; иницијативом која значи да ће административна линија између Србије и Косова изгледати као и граница Косова са државама које су признале његову независност, Албанијом, Црном Гором и Македонијом, на којима заједнички послују албански/црногорски/македонски и косовски цариници и припадници ЕУЛЕКС-а. Предложио је Тадић увођење границе усред ове земље, иако Устав Србије, у члану 8, изричито констатује да је „територија Републике Србије јединствена и недељива“, а „граница Републике Србије неповредива“…

И никакво чудо, онда, што Борко Стефановић почиње да спроводи договоре које нико није ни видео, а камоли ратификовао; договоре који косовску границу издаје додатно утврђују.“

Затим са сајта „Фонд Слободан Јовановић“, Слободан Самарџић: Замрзнути конфликт

Цитат:

Шта вам код споразума о слободи кретања највише смета?

Самарџић: То је споразум којим ће се у Србији признати исправе које издаје Приштина. Према том споразуму Албанци са Косова и Метохије ће са својим личним картама моћи слободно да се крећу по Србији, а Срби ако желе да се слободно крећу по Косову морају да узму албанска документа. Срби ће морати да узму косовске саобраћајне таблице да би се кретали по Косову, док ће Албанци моћи по Србији да се крећу са тим истим КС таблицама. Ми ипак имамо однос према Албанцима као према нелојалном становништву и ако не признајемо Косово као државу, а признајемо њихова документа, и да се њихови грађани слободно крећу по Србији, то је заиста без преседана. Посебно је неприхватљиво натерати Србе да узму та документа, јер је то у ствари ограничење слободе кретања.

Имате примедбу и на договор око царинског печата?

Самарџић: Примена царинског печата је последња кап у утврђивању међудржавне границе између Србије и Косова, тако да влада која то прихвати заправо потписује капитулацију. Зато мислимо да треба прекинути те разговоре и поништити њихове досадашње резултате док је време.

Режим на административном прелазу треба вратити у оквире Резолуције 1244, а то је Унмиков режим, са Унмиковим службеницима.

* * *

Кфор никада није био задужен за царински прелаз, него је Унмик, када је 2001. године основао ту царинску службу, довео ту своје службенике да контролишу царинске прелазе. Ми смо то прећутно прихватили, зато што прихватамо Унмик, мада мислимо да није требало установљавати Косово као царинску територију, јер је то глупо и за Албанце на Косову, пошто тако прекидају привредне односе са Србијом. Но, на страну то, сматрамо да би режим утврђен Резолуцијом 1244 требало да се врати. Ми бисмо наставили тамо где смо стали када су разговори прекинути, када је прво Ахтисари прекинуо разговор, па после и Ишингер.

Морамо да вратимо све на Савет безбедности из политичких разлога. Савет безбедности је инстанца у којој ми имамо јаке подржаваоце наше политике. То су светске силе, као што и западне земље чине светске силе.

То што је Борис Тадић урадио септембра 2010. године, измештање овог проблема из Њујорка у Брисел, јесте самоубиствено.

Да би се спречила ова издаја морамо се сви ми Срби као грађани и Срби, као НАРОД, да се што хитније организујемо, односно неко треба да нас организује, јер видимо и чињеницу да је Борко тајно преговарао како наводи Самарџић, једва су после неколико месеци искамчили неки документ! Тако се крши још један законски акт, крши се правило да се све ради јавно, да све што Борко потпише, Парламент Србије треба да потврди да би било правно валидно, да се прође ратификација, а тога није било!

Још једном да поновим најбитнију стварт, што је и Самарџић реко, цео проблем са КиМ-ом треба изместити на Уједињене Нације и Резолуцију 1244, тамо где су наши пријатељи, Руси и Кинези, јер:

Цитат из Резолуције 1244:

1. Након повлачења, договореном броју југословенског и српског особља (сада је све преузело српско особље и Србија као наследница СРЈ) биће дозвољено да се врате да би обављали следеће функције:

2.-Везу са међународном цивилном мисијом и међународним снагама безбедности; – Обележавање/чишћење минских поља; -Одржавање присуства на српским историјским локалитетима; –Одржавање присуства на кључним граничним прелазима !!!

Дакле, овде се јасно види да на административном граничном прелазу централне Србије са АП КиМ треба да буде српско особље, никакви шиптари, ни Еулекс! Тадић то није никада тражио у УН-у да се реализује, а сада сарађује са Еулексом који је предвиђен да спроводи ахтисаријев план, који није одобрен у Уједињеним Нацијама! Еулекс је дакле нелегална организација, која је перфидно на превару увучена у цео процес, без одобрења Уједињених Нација путем једино меродавне резолуције 1244.

Предлажем да се међу следећим организацијама, од којих су 2 странке у Парламенту, направи коалицију спаса, да се премосте све програмске различитости, да им једини програм буде опстанак наше Родне Груде, наше Србије, нашег Косова и Метохије! Те организације су се барем реторички у медијима и чланцима на својим сајтовима, добро односиле према Косметском проблему, али није било њиховог дела, акције, активизма. Ја сам критиковао те организације због тога, јер реторика и чланци неће помоћи да се Космет спаси, већ акција!

То су ове организације, две странке, и једна патриотска организација: СРС, ДСС и „Двери – покрет за живот Србије„.

Сада свака критка пада у воду, потребна је слога, јединство и акција! Ове 3 организације имају логистику по свим градовима Србије, предлажем да се по градовима иде са потписивањем грађана кривичне пријаве против Тадића и комплетног државног врха за велеиздају, за кршење Устава Србије!

Гарантовано ће то потписати барем милион људи, грађана, обичних људи, Срба, јер свега нам је доста:

Доста је понижавања!!!

Нека се проглас за потписивање прошири и на Универзитет, на професоре, интелектуалце, уметнике, писце, на студенте, свештенике, на попове, на Цркву.

Свака разлика треба да буде превазиђена у овом најкритичнијем моменту српске историје уопште, у срцима треба само да нам одзвања:

Косово и Метохија је Србија,
Србија је Косово и Метохија!

IZVOR

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

One response »

  1. […] У Бриселу потписан споразум о међудржавним границама! … […]

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s