С В Е Т С К А С Е Н З А Ц И Ј А – БЕЛОСВЕТСКА ЗЛАТНА ПЉАЧКА!!!.

Малверзације са златом

за ФБР Александар Бајат:

ZLATO KINA

Сву светску тврговину златом контролишу Rothschildovi. Прецизно речено, то су деценијама радили, а онда 2004. нагло изашли из тога посла! Зашто?

Да би се цела прича разумела потребан је мали увод.

У Америци највећа складишта злата имају федерална банка ФЕД (која је у приватном власништву и распоређена по целој територији УСА) и државна агенција за племените метале у Fort Knox – Bullion Depository (где се истовремено налази једна од најјацих америцких војних база са око 10’000 професионалних војника, 3000 тенкова итд.).

Овде у Fort Knox-у је под земљом према званицним подацима депоновано око 4580 тона злата (које искључиво УСА припада) у укупној вредности од око 273 милијалрде долара (стање 19.8. 2011).

Највећа трговачка места племенитих метала су London Bullion Market (LBMA), New York Mercantile Exchange (NYMEX) и Tokyo Commodity Exchange (TOCOM).

Највеће берзе племенитим металима су:

BERZE

И сада долази права хорор прича…

Наиме, познато је да све државе света своја међусобна дуговања али и поравнања по питању државних обвезница често уз међусобну сагласност извршавају у злату.
Такође, познато је да је Кина највећи светски купац и власник америчких државних обвезница.

У доба владавине Bila Clintona (са сарадницима Robert Rubin, Sir Alan Greenspan and Lawrence Summers) американци су поравнали Кинезима „нека“ дуговања у злату и то тако што су из Fort Knox-а испоручили 600 тона злата.

Кинези нису баш превише веровали америма па су направили нека пробна бушења златних полуга. Хемијска анализа је показала да златне полуге нису биле златне него само позлаћене, а у унутрашњости је био волфрам (специфична тежина злата је 19.32, а волфрама 19.25). Тона волфрама на тржишту метала кошта око 230 долара, за колико се може купити само 4,5 грама злата.

Кинези су о овоме писали овде (хвала Богу има наших људи који знају кинески, неизмерно им хвала): http://big5.jrj.com.cn/gate/big5/gold.jrj.com.cn/2011/09/06071910956472.shtml
и овде http://ido.3mt.com.cn/Article/201109/show2301346c30p1.html
ZLATO ENGLESKAНа енглеском се могао пронаћи овај чланак:

http://viewzone2.com/fakegold.html
А на немачком овај блог (али на америчком серверу):

http://euro-med.dk/?p=13477

За оне који не знају немачки, наслов гласи: „Да ли сте, да би осигурали своје вредности, купили злато или безвредни волфрам? Ко је покрао наше национално злато?“

Е сада зашто су се Rothschildovi тако нагло повукли из бизниса са златом (?), остављам вама да нагађате.

Вест о покушају ове међудржавне преваре нису до данас објавиле ниједне државне новине у Европи. На Балкану такође – нико.
Али оно што јесте јављено је да злато као резерва више није интересантно и да га се треба ослободити.

Тако нпр. Хрватска је након остамостаљења купила нешто злата на светском тржишту којим је покривала своју валутну сигурност. Али изненада су све „распродали“ и данас немају више ни килограм злата. То су официјелне вести (http://www.gold.org/government_affairs/gold_reserves/). Чак су на телевизији у разним емисијама уживо економски „експерти“ уверавали нацију како је имати златне резерве чист економски промашај те да се те резерве под хитно морају ставити у функцију течног капитала којим ће се финансирати значајни национални пројекти.
АЛИ, истовремено се на сајту http://www.srebrozlato.com/ulaganje/index.shtml уз слоган „Хрвати – народ благословљен близином Еуропе“ нуди Хрватском народу да купује злато. Преузимање тог „новог злата“ је у Словенији у фирми „Moro & Kunst“.

Према неким неофицијелним прорачунима размере целе малверзације на интернационалној разини су гигантске и досежу износ од око 600 милијарди долара. АЛИ, чињеница да је то злато испоручено из Fort Knox-а, дакле с места где се депонује злато које је искључиво у власништву и под патронатом државе говори све за себе.

Даље, као што је пре јављено, председник Венецуеле Hugo Chavez је најавио повлачење свих својих златних резерви из света у земљу. Само из Лондона је већ требало да буде премештено 211 тона. До данас се ништа није остварило јер Chavez тражи хемијску анализу сваке полуге на лицу места, пре утовара (!?) Ја то до данас нисам разумео и нисам знао зашто.

ИЗВОРИ: у тексту поменути сајтови

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

12 responses »

 1. […] Beleznica je skrenula paznju na pitanje zlatne podloge valuta u svetu: […]

  Sviđa mi se

 2. Jelena kaže:

  Bravo !
  Istorijski Civilizacijska tema Dobro i Zlo u sferi razmatranja filozofije i dr. je generalni pokretač događanja.Dobro i Zlo su planetarno jedinstvo kao dve strane novčića, jin i jang,bog i đavo itd. samo je pitanje njihove trenutne prevlasti – moći pa jedno stvara a drugo ruši.Trenutno je prevlast u korist, nažalost, Zla.

  Sajt vam je moćan !
  Zahvalnost
  Poštovanje Jelena, dipl.ecc

  Sviđa mi se

 3. […] БЕЛОСВЕТСКА ЗЛАТНА ПЉАЧКА!!! […]

  Sviđa mi se

 4. […] БЕЛОСВЕТСКА ЗЛАТНА ПЉАЧКА!!! […]

  Sviđa mi se

 5. […] БЕЛОСВЕТСКА ЗЛАТНА ПЉАЧКА!!! […]

  Sviđa mi se

 6. […] БЕЛОСВЕТСКА ЗЛАТНА ПЉАЧКА!!!. […]

  Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s