У 20. веку, Британска империја, организовала је два светска рата, у којимa је убијено више од 70 милиона људи; 1891. године, под покровитељством британске обавештајне службе, створен је интелектуални центар за вођење глобалног информационог рата Британске империје за светску доминацију

Глобална криза је показала агонију колонијалног модел глобалног развоја, развијеног од стране британске империје. То је било крваво и нечовечно столеће, где су у циљу да се сачува колонијални модел управљања, Шпанија, Португалија, Француска, Холандија и Британска империја организовали трговину робљем у Америци и Азији, и то је подразумевало убијање десетине милиона црнаца . Да би се постигла светска доминација британске империје системски се спроводила глад у Индији у 19 веку (године глади усмртиле су 40 милиона хиндуса). Затим, десетине милиона Кинеза у 19 веку су били жртве опијума, који је на десетине тона илегално увезен на територију Кине од стране Британаца, који су главни произвођачи и кријумчари дроге у свету.

Ништа слично никада се није догодило у Русији, која је била МОРАЛНИ ГОСПОДАР ЕВРОПЕ након усвајања доктрине „Москва – Трећи Рим“ и почетка његове примене од стране великог руског цара Ивана Грозног.

У циљу стварања Светске Британске империје са глобалним империјалним парламентом, 1891. године основано је друштво „Округли сто“ (Round Table). Ово друштво је било укључено и у формирање „Савета за међународне односе“ (Council on Foreign Relations) у Њујорку.

Један од циљева Округлог стола био је да се Сједињене Америчке Државе врате под окриље Британске Империје. Главно средство за постизање овог циља враћања САД-а под контролу Британског царства био је стварање Система федералних резерви (приватна компанија за финансијске услуге које контролише приватна банка у Енглеској) 1913. године. Симултано задатак је био да се ослаби Руско царство (да не може да помогне САД), које је у периоду 1861-1864 помогло САД-у током грађанског рата, слањем две ескадриле у Њујорк и Сан Франциско, за заштиту северњака од напада британске морнарице.

Дакле, 1891. године, под покровитељством британске обавештајне службе, створен је интелектуални центар за вођење глобалног информационог рата Британске империје за светску доминацију. Верујем да је ово центар и био је дуго времена штаб информационог рата против Русије и СССР-а. Ту је развијена и главна идеја организовања Првог светског рата, стицање колонијалне територије од стране других царства (немачке и турске), уништавање Православног руског царства.

Ту је Британска империја против Русије покренула глобални информациони рат који се наставља и данас. Као део вековних анти-руских информацијских операција у Лондону је организовала рат против Русије (руско-јапански рат 1904-1905, итд), уз подршку терориста и бољшевика организовали су и збацивање самодржавља у 1917. Британска обавештајна служба спроводи успешне информационе операције на фронтовима тајног ратовања, чиме је обезбедила и учешће Русије у рату против Немачке 1914. године

У 20. веку, Британска империја, организовала је два светска рата, у којем је убијено више од 70 милиона људи. Русија је изгубила у тим крвавим масакрима које организује Британска империја више од 30 милиона људи.

Британска империја организовала је обарање руске монархије у фебруару 1917, неколико месеци пред победу руског оружја, када су руске трупе већ биле у близини Багдада и Цариграда, у непосредној близини британских колонија. Агенти Британске империје (Јаков Свердлова и Лав Троцки), организовали су монструозно убиство породице православног цара руског царства, препознатљиво по својој суровости, чиме су превазићени чак и нацистички злочини у СССР-у (спаљивање села Кхатин) и амерички у Вијетнаму (спаљивање села Ми Лаи).

Хитлер је под спонзорством Британске империје напао Стаљинов Совјетски Савез. Прво је обезбеђен процес успона Хитлера на власт, а затим 80% од оружја у нацистичкој Немачкој било је финансирано од стране Енглеске Банке (Bank of England). Ко ће одговарати за Минхенски споразум, за организацију Другог светског рата, холокауст над совјетским народом (у окупираној територији страдало је 10,7 милиона људи).

Ми смо победили фашизам, захваљујући духовним и моралним вредностима. Време је да се концептуално замени јудео-протестантски модел света (модели либералног колонијализма), који је развијен од стране идеолога британског царства и који је довео до два светска рата.

Нови модел света – Православно-католички. А кључну улогу у његовом стварању и спровођењу припада Русији.

По први пут јавно о потреби да се замени јудео-протестантски модел и створи православно-католички, говорио сам 30. априла 2010, говорећи на Католичком универзитету у Милану, највећем Католичком универзитету у Европи (42.000 ученика). Ја нисам случајно изабрао тада Милано за овај проглас, већ зато што је у овом граду цар Константин Велики прогласио хришћанство, давне 313. године, као званичну религију Римског царства.

Проф.др Игор Николајевич Панарин

 

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

3 responses »

 1. mišo kaže:

  Kako je meni poznato Englezi su katolici a Hitler je bio katolik austrijanac Katolici su ga nauružali katolici su ih preko Hitlera oretvorili u fašiste i stvorivši u Nemačkoj jednoumlje radi lakšeg manipulisanja sa nemačkim narodom tako se isto dogodilo i sa Rusijom preko Lenjina. Obadva su projekta stvorena sa porukom zavadi pa vladaj ili dok se dvojica izmanipulisana ubijaju i svađaju treći koristi.Izgleda da su Englezi bili glavni organizatori.Treba napomenuti da katolici prave agresivnu podlu i lukavu već dobro razrađenu politiku koja se svodi na dominaciji svetom i da su oni najveći izvor zla a posle njih je muslimanski fundamentalizam koji je u poslednje vreme krenuo a tek će u budućem vremenu zadati veliko zlo čovečanstvu.

  Sviđa mi se

 2. Mane Draganic kaže:

  Da citiram jednog Engleza: Engleska nema stalne prijatelje, ona ima stalne interese.
  To je izgovorio Vinston Čerčil.
  Prodali bi i svoju majku da dobro žive, a da ništa ne rade.
  Za nas, Srbe – Pravoslavce, veća su pretnja katolici i muslimani.
  Militantni, u oba slučaja.
  Militantni katolici su finansirani iz Vatikana, podržavani od perioda raskola Hrišćanstva. Trenutno je veoma veliki pritisak na ceo Pravoslavni svet da se unijati sa katoličkom crkvom. Istovremeno, ta ista kurva, katolička crkva zagovara istrebljenje pravoslavlja i pravoslavnih vernika na sve moguće načine. Setite se Jasenovca, Alojzija Stepinca – hrvatskog kardinala priznatog od strane Vatikana, a nakon sloma trećeg rajha i skrivanog u samom Vatikanu kako ne bi odgovarao za svoje zločine nad Srbima.
  Isto to se odnosi i na hrvatskog poglavnika, Srpskog ubicu, Anta Pavelića ( takođe pronašao sklonište u Vatikanu do odlaska za Južnu Ameriku).
  Sa militantnim muslimanima imamo problem zbog USA. To je veštački stvoren mit od strane Jevrejskog lobija u USA. Služi za realizaciju interesa bogatih bezdušnika, koji za jedini cilj imaju održanje sopstvene moći.
  U ovoj, đavoljoj kuhinji, stradaju i nevini Pravoslavci i lakoverni Muslimani. U interesu Jevreja, Masona,…. i drugih.
  Crnci su ginuli u Iraku da bi se Sadam Husein sklonio sa vlasti. I u Libiji, trebalo je ubiti Gadafija. Obojica Muslimani. Obojica Srpski prijatelji. Pogledajte Siriju. Pa tamo režim čuva Pravoslavne manastire i Prevoslavne vernike. Predsednik Sirije je Musliman.
  Al Kaida je stvorena i finansirana direktno iz USA.
  Ne zanosite se previše.
  Setite se šta nam je na grbu:
  Samo Sloga Srbina Spasava!
  Jedino složni možemo opstati.

  Sviđa mi se

 3. Blagoje kaže:

  Sve je napisano,a što nije već znamo…

  Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s