Odnosi između Amerike i Izraela moraju da se predstave javnosti kao da su uzdrmani jer je otkriveno da su se Mosad-ovi obaveštajni službenici predstavljali kao agenati CIA kako bi vrbovali, regrutovali i trenirali iranske dobrovoljce za terorističke napade na Iran. To danas ni SAD ni CIA ne poriču.
Naprotiv, CIA je požurila da objavi da je sve to MOSAD radio bez njihovog znanja i bez odobrenja vlasti SAD -a. Da li zvanična Amerika ima izbora da kaže nešto drugo?
Naravno ne, jer sve, osim izjave zvanične Amerike da ne zna ništa o tome, bi potvrdilo  čin najvećeg dosada  terorističkog akta, ubistva naučnika jedne suverene države koje je naručila, finansirala i sprovela SAD,  država koja sve pokolje,  ubistva i razaranja koja sprovodi, pravda borbom protiv terorizma

Izraelska obaveštajna služba Mosad obučavala je u specijalnim kampovima i plaćala ubice iranskih nuklearnih naučnika u poslednje dve godine.

Uz ubistva nuklearnih naučnika, za koja su korišćene skoro identične magnetne bombe priljubljene uz njihove automobile, izvori navode,  da je Izrael odgovoran za eksploziju u iranskoj raketnoj bazi pored Teherana prošle godine.

Mažid Džamali Faši, jedan od nekoliko uhapšenih i osumnjičenih koji je osuđen na smrt u poslednje dve godine, je bio deo grupe kojom je operisao Mosad.

Najnovije ubistvo dogodilo se prošle nedelje u Teheranu kada je, kao i drugi pre njega, fizičar Mostafa Ahmadi Rošan ubijen magnetnom bombom prislonjenom uz vrata njegovog vozila.

Ubistvo je usledilo nekoliko dana nakon što je Iran najavio da aktivira jedno postrojenje za obogaćivanje uranijuma pored Koma, ispod jedne planine. To je podstaklo spekulacije da je Rošan povezan sa aktiviranjem tog postrojenja.

Naglasivši da ne zna ko je ubio naučnika, portparol izraelske vojske brigadni general Joav Mordehaj napisao je na svojoj Fejsbuk stranici: „Definitivno neću pustiti suzu za njim“.

Jedan visoki izraelski zvaničnik čije se reči navode u izveštaju „Tajma“ rekao je: „Još jedan, ne žalim za njim“.

Iranska državna televizija saopštila je u međuvremenu da ima dokaze da SAD stoje iza najnovijeg ubistva i da se radi o dokumentima koji pokazuju da je teroristički akt planiran, vođen i da ga je podržala CIA.
Američki obaveštajni zvaničnici su došli do detalja plana kojim Izrael  pokušava da se infiltrira u mrežu iranske terorističke grupe Jundallah. Prema internim izveštajima koji su objavljeni, Vašington je i u početku znao da njeni agenti rade za Mosad, i da izraelska obaveštajna služba vrbuje  iranske teroriste obećavajući im da će biti zaposleni i obučeno od strane CIA.

Beleške koje otkriva upravo CIA  govore da je ovaj teroristički program pokrenut za vreme administracije Dzordza Buša i da CIA nije sigurna da li takve kampanje danas još uvek postoje u inostranstvu. Ono što je poznato, međutim, je da se Mosad  u velikoj meri finansira od CIA i obično radi ruku pod ruku sa svojim američkim kolegma.  Međutim, zvaničnici CIA sada tvrde da MOSAD nije dobio  od američkih zvaničnika  autorizaciju  da se negovi ljudi  kao americki agenti  infiltriraju u iranski teroristički pokret Jundallah.

Od svog osnivanja u 2003, Jundallah organizacija koja je protivnik iranskog režima,  bila je povezana sa masakrom najmanje 150 gradjana Irana i ranjavanjem još mnogih ljudi. Podrška takvoj organizaciji od strane CIA ili slične službe bilo koje druge države, svrstalo bi njenu vlast u ekstremnu i terorističku.

Da su Američki zvaničnici ne samo znali, već i učestvovali u ovom kriminalnom činu bez presedana potvrđuje i  video snimak koji može da se pogleda u nastavku ovog teksta a koji je objavljen još 24.02.2007.  Jasno je prikazano da je CIA  dobila tajno predsedničko odobrenje za sprovođenje tzv „crne“ operacije za destabilizaciju iranske vlade.

Danas je krucijalni dokaz ovog terorističkog akta upravo ono što je tada je rečeno, naravno  anonimno, zbog osetljive prirode predmeta , da je predsednik Buš tada potpisao i takozvani „nonlethal presidential finding “ koji stavlja u pokret specijalni plan CIA kojim se  koordinira kampanja propagande, dezinformacija i manipulacija u vezi iranske valute i međunarodnih finansijskih transakcija ove zemlje. Te dezinformacije imale su za cilj , dodatno slabljenje ekonomske pozicije Irana na međunarodnim finansijskim tržištima i urušavanje  ugleda te zemlje kod drugih država.

Kakve će rakcije izazvati ovaj događaj u svetskoj javnosti videćemo ovih dana. To će nam ujedno pokazati koliko su takozvane medjunarodne institucije stvarno međunarodne a koliko samo produžena ruka najvećeg svetskog teroriste, američkog State Department -a

tanjug , RT , Time

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

3 responses »

  1. […] Bin Ladena i strah od odmazde od najvišeg  nivoa Al CIAda je samo jedan primer zastrašivanja i ucena. Ovoj “smrti” je […]

    Sviđa mi se

  2. […] Бин Ладена и страх од одмазде од највишег  нивоа Ал ЦИАда је само један пример застрашивања и уцена(психолоски […]

    Sviđa mi se

  3. […] .DRŽAVNI TERORIZAM BEZ PRESEDANA: SAD preko svojih službi Mosada i CIA, vrbovale, obučavale i pla… […]

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s