Слика говори више од речи

…a ти Србијо? Ћутиш, правиш се да ово не видиш, гласаш да сачуваш радна места и да наставиш да радиш за ове белосветске лихваре, гласаш за њихове пијуне који глуме демократе, као уводе нас у Европу, глуме патриотизам по потреби, распродају национале интересе и отаџбину као да је њихова прћија. Пробуди се Србије из сна, јер једно јутро ћеш се пробути у кући која више није твоја, него је власништво ко зна којег лихвара и паразита који паразитира на твојој муци. Буди свој на своме, реци не издајицама Србије.
али ајмо редом:

Иван Вејвода (ућуткивао Конузина), Џорџ Сорош, Соња Лихт

Иван Вејвода (ућуткивао Конузина), Џорџ Сорош, Соња Лихт

У Србији, овај “хуманиста” вршио је припрему терена за Натањела Ротшилда и представља значајног креатора политичке, правне, привредно-финанцијске, културне, медијско-информативне слике друштва. На том путу настоји да истисне цркву, језик, писмо, историју, национализам …

Своју мрежу утицаја изградио још током деведесетих година преко “Фонда за отворено друштво”, “Фонда за хуманитарно право”, “Хелсиншког одбора”, “Београдског круга”,    “Европског покрета”, “Центра за антиратну акцију”, “НУНС-а” , “АНЕМ-а”, “ОТПОР-а”.

Данас, све водеће невладине организације јесу истурено одјељење Ротшилда, и задужене су, не само да остваре што већи политички утицај, већ и за психолошко обликовање нације. Путем перманентног инпутирања геноцидности, злочиначке нарави и колективне кривице, ове фантомске организације желе створити страх и срамоту у народу, која треба да се материјализира у виду индиферентности према комадању земље, расрбљавању или боље речено, колонизацији. То се проводи у форми либерализма, који треба да материјализује у институцијама државе, у породици, нацији, традицији, култури … те на тај начин треба осигурати несметан продор Ротшилдовој империји. Сорош манипулише са разним невладиним организацијама и организацијама за људска права у циљу наметања колективне кривице.

Архивска фотографија: Сорош, Веран Матић, Лила Радоњић, Зоран Остојић, Велимир Ћургуз Казимир,Нaдежда Гаће, на вечериАрхивска фотографија: Сорош, Веран Матић, Лила Радоњић, Зоран Остојић, Велимир Ћургуз Казимир,Нaдежда Гаће, на вечери

Мотиви Сороша и клике нису хуманитарне и хуманистичке природе, већ се ради о луциферијанцима које мотивише једино похлепа. Поред електронских медија, на Сорошевом списку се налазе дневни листови и часописи, издавачке куће, кабловски систем СББ. Под истом контролом се налазе инфо агенција Сенсе и две водеће информативне агенције у земљи, Бета и Фонет. Ове агенције су истовремено и подружнице АП (Асоциатед пресс) и Реутерса, које су у власништву Ротшилда још од 19 века. Сорош је остварио инфилтрацију у културне и образовне институције, позоришта, Народну библиотеку, Историјски архив, САНУ.

Око себе је окупио велику групу глумаца, редитеља, драмских писаца, музичара, књижевника, знанственика, аналитичара, бивших дипломата … помоћу којих ради на анимирању што већег броја присталица. Преко два Горана, Марковића (чији је ментор Бернард Леви, велики пријатељ Бернарда Коушнера) и Паскаљевића се врши сатанизација Срба на филмским фестивалима. Ваља споменути и следеће образовне организације Сороша: Универзитет Унион, Алтернативна академска образовна мрежа (ААОМ), Београдска отворена школа, Центар за женске студије (настао из феминистичке групе “жена и друштво”).

Сорош и Наташа КандићСорош и Наташа Кандић

У њима се врши регрутација будућих Сорошевих најамника. Центар за унапређивање правних студија Хјуман Рајтс Wоч (ХРW) је такођер присутан. У истом табору се налази ЦЕСИД и остале организације које се баве испитивањем јавног мњења.

Поред “невладиног” сектора, Сорошеве руке се налазе на финансијама, које се контролишу преко разних “експерата” финансираних посредством “Отвореног друштва”. Поред овога треба и истакнути да Сорош има учешће у “Сосиете Женерал” банци, која заузима значајан простор на финанцијском тржишту. Хашки трибунал је такођер финанциран од стране Сорошевих фондова.

Какви су интереси Ротшилда на Косову и Војводини

Значајна предузећа Ротшилда на овим просторима су “Carlyle Group” и Међународна кризна скупина (ИЦГ) која је на челу са Сорошем, води вишегодишњу кампању за независно Косово. Групу, поред Сороша, финансирају и Руперт Мардок (Скај медијска кућа), Голдман Саксс, ЈП Морган.  Међу члановима ове групе се налазе или су се налазили Марти Ахтисари, James Layon, Мортон Абрамовић, Луис Арбур, Збигњев Брезински, Весли Кларк, Михаил Ходорковски, Torwald Stoltenberg.

Независност Косова је интерес Ротшилда, јер оно има огромне резерве олова, цинка, злата, угља. Независност је од суштинског интереса за Ротшилдове рударске и металуршке компаније, које у таквој ситуацији имају чист простор за преузимање дефицитарног рудног богатства и енергетских ресурса. Поред пожтрвованог залагања за отимање Косова, Сорош и МКГ пажњу усмјеравају ка Војводини, коју, у сарадњи са покрајинском управом, жели ставити на сто за којим седе Хрватска, Мађарска и Румунија као пуномоћници Ротшилдових. У том смислу се форсира “пандунавски пројект” иза којег стоје Немачка и Аустрија.

Сорош и Борка ПавичевићСорош и Борка Павичевић

Војводина би се, према тој замисли, требала угурати у такву подунавску конфедерацију у форми “Европске регије”. Немачки велепосланик Цобел је недавно, не случајно, скренуо пажњу на то. На терену се пројект проводи куповином пољопривредних комбината, шећерана, млекара, уљара, банака. Пољопривредна земљишта у све већем броју купују Хрвати, који су већ купили неколико важних прехрамбених предузећа.

Агрокор је преузео Дијамант из Зрењанина, Фриком. Нексе Група је купила Полет ИГК, “Стражилово”, има удео у фабрици грађевинског материјала “Тоза Марковић”, (такође поседује и фабрику за производњу креча и камена “Јелен До”), купљен је Сомболед. С друге стране и Аустрија и Немачка позиционирају своје компаније у покрајни. Немачка компанија “Нордцукер” је купила шећеране у Војводини. Са МК комерцом је основала компанију Суноко, и на тај начин дошла до десетине хиљада хектара земљишта. “Стада” је купила Хемофарм. ВАЦ је купио новосадски Дневник. Аустријска Ерсте банка је за седиште изабрала Нови Сад, где су се такође сместиле ОТП банкарска група и Металс банка.

Соња Лихт и Борис ТадићСоња Лихт и Борис Тадић

Са овим коинцидира и све интензивнији улазак мађарских компанија у Србију и регију заједно с политичким утицајем мађарске владе, иза којих стоји Натањел Ротшилд. Треба рећи и да су Срби у Аустрији добили статус националне мањине, тако да би то био и положај у будућој конфедерацији, која би представљала реализацију пројекта “Алпе-адриа”, инкарнацију Хабсбуршке Монархије.

Инвестициони фондови

Другу траку у којој наступа Натањел Ротшилд чине инвестициони фондови са Девичанских и других егзотичних острва, који су у привидном власништву руских Јевреја. Најмоћнији међу њима је “Салфорд” са Девичанских острва, иза којег стоји Борис Березовски са капиталом Ротшилда. Фонд је основан 2001. године у Лондону и данас поседује скоро целокупну млекарску индустрију у Србији (Имлек, Новосадска млекара, Млекара Суботица, Импаз, Земун), Бамби концерн, Књаз Милош. Оснивач Салфорда је Еуген Јефy, који је каријеру градио у Алфа банци из Русије која је везана за Бориса Березовског и Фридмана.

Краљевски наступ

Трећу траку колонизације чине компаније у области грађевинарства, рударства, металне индустрије, финансија, банкарства, издаваштва од којих је већина изравно везана за Ротшилда. Једна од њих и истовремено најактивнија у регији је “Тригранит”, са седиштем у Будимпешти, која је за посљедњих неколико година израсла у регионалног гиганта и лидера у крупним Ротшилд и Тригранит инвестиционим пројектима. Изградила је низ пословно-финансијских центара у Пољској, Словачкој, Мађарској, Словенији, Румунији, Бугарској. У Хрватској је градила спортску арену од 20000 места са пословним комплексима.

У Србији, Тригранит-у је поверена изградња жељезничке станице “Прокоп” (касније је тендер поништен, а посао су преузели Руси). Подружница “Riotinto” (једна од највећих светских рударских компанија) је добила концесије да експлоатише руду бора (које има још једино у Кини и Турској) у околини Баљевца на Ибру. Присутне су и остале рударске компаније, Glencore коју контролише преко свог агента Марка Рича, Phelps Dodge у којој се налази капитал “Атикуса” (Ротшилдов инвестицијски фонд). Ове две компаније конкуриршу за преостале рударске басене. Преко индијске компаније “Митал” је купљен Магнохром из Краљева, а иста компанија се помиње у куповини ЈУЕС стила из Смедерева. Иначе породица Митал је дугогодишњи заступник династије Ротшилд.

У управи Митала место заузима Wilbur Ross, дугогодишњи банкар Ротшилда. Поред Митала, са истоименом породицом Ротшилди држе и “Field Fresh Foods”, компанију која се бави производњом и извозом хране из Индије. Банкарски и финансијски сектор се такође налази под доминацијом династије. Водеће банке, попут Банка Интеса, Кредит Агриколе, Уникредит груп, Сосиете Женерале су под контролом Ротшилда. Полуга којом се осигурава контрола је Антон Бернхеим, који се налази на челу Делта Женерале групе.

Буни се против Руса, а ови му не сметају?Буни се против Руса, а ови му не сметају?

Грчке банке “Пираеус” и “Лаики” (сада Марфин), се налазе под контролом Марфин финансијске групе, у којој се налази Ротшилдов капитал. Шандор Ганyо, један од “сувласника” Тригранита, омогућава Ротшилд ширење у области банкарства са ОТП банкарском групом. ОТП је у Србији купио три банке: Кулску, Нишку и Цептер банку.

Металс банка из Новог Сада је купљена посредством Ротшилдовог “ЈNR Limited-a” (Jacob and Nathaniel Rothschild)), инвестиционог фонда. Ротхсцхилд контролише и мађарску нафтну компанију МОЛ, такође преко Ганyиа. Антон Бернхеим МОЛ је на српском тржишту присутан од 2005. године и био је озбиљан кандидат за суделовање у приватизацији нафтне индустрије. Треба рећи и да је NM Rothschild  финанцијски саветник NLB Continental, словенске банкарске групе. Ротшилди су учествовали и приликом приватизације Мобтела. У издаваштву су присутни преко словенске “Младинске књиге”, која је део “Reader ‘digest”, америчке компаније чији је дио недавно купљен од стране Rothschilda Šandor Ganyo.

Напомена: Текст је старијег датума, обим присутности и утицаја овог “друштва” у Србији још је већи и погубнији по Србију.

Делови текста преузети са http://novimilenijum.wordpress.com

Слика говори више од речиСлика говори више од речи

А ти Србијо? Ћутиш, правиш се да ово не видиш, гласаш да сачуваш радна места и да наставип да радиш за ове белосветске лихваре, гласаш за њихове пијуне који глуме демократе, као уводе нас у Европу, глуме патриотизам по потреби, распродају национале интересе и отаџбину као да је њихова прћија. Пробуди се Србије из сна, јер једно јутро ћеш се пробути у кући која више није твоја, него је власништво ко зна којег лихвара и паразита који паразитира на твојој муци. Буди свој на своме, реци не издајицама Србије.

http://magacin.wordpress.com/2012/02/24/

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s