(za prevod pritisnite cc)

Vec je svakome iole tehnicki obrazovanom jasno o cemu se radi u globalu. Detalji vise nisu bitni javnosti jer su cinjenice potvrdjene i od zvanicnika. Tacno je da nije potrebno da HAARP predajnici pokrivaju gustom mrezom teritorije na koje ispaljuju elektromagnetne talase kojima na vise nacina uticu na prirodu, i ljude. Jonosfera je eletrizirani sloj oko zemlje na visinama od 50-150 km. Ta visina nije uvek ista. Na osuncanoj strani je drugacija nego na tamnoj strani Zemljine lopte. Ona se sastoji od vise slojeva razlicitih svojstava i gustine naeletrisanih cestica.

Jonosfera se koristi jos od pocetka radiokomunikacija na kratkim talasima posebno radi uspostave radio veza na globalnom nivou. Tako emitovani radiotalasi sa zemaljskih predajnika bivaju reflektovani kao od ogledala od jonosfere vracajuci se prema Zemlji odakle se opet pod odredjenim uglom vracaju gore. Tako u krivudavim ,,multihop,, putevima kao cik-cak linija talasi dospevaju na drugu stranu Zemljine kugle gde ih registruju prijemnici. Tako se ostvaruju radio komunikacije upotrebom jonosferskog sloja. To je cinjenica poznata i radioamaterima sirom sveta koji rade na kratkotalasnom opsegu od 3-30 Mhz ali i sire. Te radio veze nisu sigurna komunikacija jer zavise od stanja u jonosferi, visine njenih slojeva tj. relekse sposobnosti u odredjenom trenutku da povrate emitovanu energiju prema Zemlji. To zavisi jos i od snage emisije predajnika kao i upotrebljene frekvencije.

Postoje citavi sistemi za monitoring jonosfere koji pomazu u prognoziranju prostiranja radio talasa. Prognoze koriste radiodifuzne kratkotalasne stanice velikog dometa poput VOA ( GLAS AMERIKE ) i mnoge druge sirom sveta. Radio Beograd je imao predajnik sa antenskim sistemima u okolini Beograda kao i kod Bijeljine ( Republika Srpska ). cije emisije su se slusale na kratkom talasu sirom sveta jos dok nije bilo interneta i mobilne telefonije. Nove komunikacije su potisnule znacaj tih predajnika koje su zadrzale u glavnom velike globalne sile kako bi njihove emisije bile dopstupne u zemljama koje nisu imale drugih komunikacija osim radija. Poenta ove price o upotrebi jonosfere je da pojasni kakva svojstva ona ima u ovom segmentu.
HAARP IMA MOCNE PREDAJNIKE OGROMNE SNAGE I VELIKA ANTENSKA POLJA odakle emituje radiotalase razlicitih frekvencija usmerenih pod odredjenim uglom prema JONOSFERI. menjajuci njena svojstva ( gustinu elektrona, brzinu kretanja i medjusobnih sudara kao i samu visinu pojedinih slojeva. Posto se jonosfera direktno ,,naslanja,, na ATMOSFERU kao najnizi sloj Zemljinog omotaca u kome se formira klima sa svim njenim elementima ( pritisak, vlaznost, oblaci, temperatura … )
neumitno se desava da dolazi do drasticnog medjudejstva jonosfere i atmosfere koje ima za posledicu citav niz neprirodnih pojava koje su vec navedene i registrovane.

Predajnici HAARP sa Aljaske ne mogu precizno ,,gadjati odredjenu lokaciju na nekom delu Zemljine kugle zbog nepredvidivosti jonosferske refleksije ali mogu tretirati odredjeni region u sirem smislu. U medjuvremenu su se pojavile informacije o CHEMTRAILS-U ili ,,zaprasivanju,, koje je postalo vidljivo i regostrovano sirom sveta kao neobicno formirani oblacni sistemi, tragovi iza aviona koji se zadrzavaju i sire na velikom prostoru. To je potvrdjeno i od strane mnogi strucnjaka iz oblasti koji objasnjavaju da se tim zaprasivanjem odredjenim metal oksidima u nizim slojevima atmosfere mogu vestacki stvoriti slojevi od koji ce se reflektovati HAARP energija a cilj je PRECIZNIJE GADJANJE odredjenih regiona ZEMLJE. To zaprasivanje ima i visetruku ulogu kod vestackog stvaranja odredjenih klimatskih uslova koji su potrebni za razne svrhe. Tu se zavrsava laicko razumevanje prasine koja se digla oko HAARP. Ovde se nisam dotaknuo uticaja na ljude i centralni nervni sistem putem radiotlasa frekvencije od 5-20 Hz, DAKLE VEOMA NISKE FREKVENCIJE NA KOJOJ FUNKCIONISU BIOSGTRUJE MOZGA COVEKA.

Svaki elementarni neuroloski snimak mozga registruje te mozdane frekvencije u cilju dijagnostike odredjenih stanja . Jaasno je a i potvrdjeno u mnogim eksperimentima da se vestackim emesijama na tim frekvencijama moze i te kako uticati na funkionisanje mozga kao centralnog nervnog sistema. Frekvencija od 10 Hz ( herca) uobicajena frekvencija coveka u normalno i zdravom stanju svesti. Kod promena stanja svesti dolazi i do promena tih frekvencija koje se registruju na EEG 9 ELEKTOENCEFALOGRAFU) sa ukljucenim elektrodama na lobanju pacijenta. Frekvencija od 15 Hz se registruje kod uznemirenih stanja ili kod uspavanosti i tako redom. Kakve manipulacije su moguce moze se samo naslutiti.

Kao i svaki tehnoloski pronalazak koji se moze iskoristiti u dobro coveka tako i ovaj se moze zloupotrebiti kao najubojitije oruzje nezamislivih mogucnosti u odnosu na sva dosadasnja. (MICO)

http://137.229.36.56/latestFrames.htm
http://sunspotwatch.com/
http://www.dxzone.com/cgi-bin/dir/jump2.cgi?ID=11248
http://www.hamqsl.com/solar3.html#f0f2
http://www.hamqsl.com/solar3.html#muf

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

6 responses »

  1. […] koji je 2007. bio prvi put organizovan na Stanford univerzitetu i direktno proucava i razvija  HAARP. Na listi zemalja ucesnica je i Srbija.  Lista se nalazi […]

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s