Izbrisati dugove i nacionalizovati banke pa pokrenuti zemlju
Island je jasno dokazao da se odmah moze učiniti“ reset“ sistema i izbaciti sve korumpirane političare i financijaše te odbiti sve nelegitimne ‘dugove’, ponovo napisati Ustav, pa s neokaljanim, novo izabranim časnim ljudima mudro pokrenuti zemlju. Pritom treba nacionalizovati i banke i sve bitne prirodne resurse. To prolazi kroz EU jer će više zemalja to učiniti – predlaže u svom pismu Monitoru Davor Pavuna, hrvatski fizičar, pronalazač i univerzitetski profesor
„1) Svetski finansijski“ sistem“ je farsa, propao je jos ’90ih; konkretno:

Nedavna Affero Libor (UK) je pokazala da su manipulacije bankaroida stvorile“ ekonomiju“ kompjuterskih“ dugova / derivacija“ oko ¤ 500000000000000 dok je uobičajena ekonomija dobara celog sveta tek do ¤ 50000000000000!?!

¤ = EURO

Posledično, top kolege iz ekono-fizike i ja lično jasno vidimo da to znači da Grčka, ai većina ostalih, nikada neće vratiti ‘dug’, te da je i ‘dug’ po Hrvatu tek oko ¤ 1100. – a ne ¤ 11 ‘ 000. – kako MISLE vladajući!

2) ISLAND je jasno dokazao da se ODMAH moze učiniti“ reset“ sistema i izbaciti sve korumpirane političare i financijaše te odbiti sve nelegitimne ‘dugove’, ponovo napisati Ustav, pa s neokaljanim, novo izabranim časnim ljudima mudro pokrenuti zemlju. Pritom treba nacionalizovati i banke i sve bitne prirodne resurse. To prolazi kroz EU jer će više zemalja to učiniti!

Narod se buni u SLOVENIJI, a možda neki antimason ‘pogura’ i Hrvate: Treba ipak planirati dobar trenutak, jer naravno da će EU i MMF ‘urlati’ … No, ništa se neće desiti jer ‘dug’ Hrvatske od ¤ 50bn je ustvari nebitan, tek <0.1 promil od onih ¤ 500trilijuna s kojima se ‘igraju’ bankaroidi!

Konkretno: ¤ 500000000000000 = ¤ 500’000 milijardi = 10 Ks ¤ 50’000 milijardi = 10’000 Ks ¤ 50 milijardi. (Jer tih ‘sitnih’ ¤ 50 milijardi jest ‘dug’ Hrvatske 🙂

3) Dakle, finansije su farsa u kojoj se jedino računa odnos snaga“ igrača“, vidimo da i Argentina, Ekvador (a uskoro i još neki) će svesno izabrati vrlo ne-bankaroidna rešenja … dakle, čak ako nam se ne sviđa 1) i 2) ništa nas ne sprečava da se zadužimo još ¤ 50milijardi i napravimo – bolju zemlju!

Pozajmice ionako većina neće vratiti, a mi smo još uvek faktor 5-10 ispod Grčke!

A mogli bismo svesno pogurati najbolje obrazovanje za mlade, pa bi već u jednoj generaciji postali bitno bolji nego sada (jer imamo skoro 20% gladnih).

Slobodno se NE služite ovim finansijskim činjenicama, a proverili su ih znalci top ekono-fizičari i moji švajcarski studenti. Ujedno, upravo s Azijatima stvaramo i novu svetsku valutu, te alternativu“ važnim“ rejting agencijama – a la Moodi 🙂 “
Davor Pavuna, Monitor.hr

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

One response »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s