Prvo pitanje je kako je uopšte Grčka mogla ući u Evrozonu kad su tako “lenji” i kad se znalo da je država u velikim dugovima?

Drugo pitanje je kako je jedna Irska postala preko noći od najpopularnije (ili jedne od najpopularnijih) zemlje za traženje posla početkom ovog veka u EU zemlja iz koje emigriraju svi koji mogu?

A najapsurdnije pitanje je kako je uopšte jedan deo Kipra ušao u EU kad se zna da je ta zemlja podeljena, čak je i UN tamo između “grčkog” i “turskog” dela? Po toj logici može i BiH odmah u EU, i Srbija i Kosovo. Ili recimo da Republika Srpska uđe u EU te Kosovo, a Federacija BiH i Srbija ne. Sve su kombinacije sa Kiprom otvorene. Zemlja je podeljena, UN se nalazi između dva dela a jedan deo, “grčki”, je u EU.

BELEŽNICA

Evropska unija drži Bosni i Hercegovini pridike zato jer je podeljena na dva entiteta a Srbiju  nesnošljivo  pritiskaju da prizna Kosovo jer ne može podeljena da postane članica. Niko se medjutim ne bavi pitanjem ko je uopšte napravio entitete u BiH i koji je pravi motiv insistiranja na „rešenju“ kosovskog pitanja pre ulaska Srbije u EU?  Niko ali niko se ne pita KAKO JE PODELJENI KIPAR DEO EVROPSKE UNIJE. To pitanje ni oni ali na žalost ni mi ne pominjemo. Istovremeno pomenute države Balkana ne mogu u EU jer nisu „sprovele“ reforme? A šta tek reći za Makedoniju i apsurdnost oko situacije sa imenom države? I tu imamo Grčku kao jednog od glavnih aktera. Pa i na Kipru. Dalje ne treba ni nabrajati, ovo je dovoljno da narod shvati ali očigledno nije dovoljno da naše političare.

Neverovatna retorika nove vlasti  nastavlja da nas ubedjuje da „evropski put“ nema alternativu. Logika…

View original post 1.346 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

One response »

  1. […] .Analiza logike EU, podeljenog Kipra, ucena i ostalih trica i kučina … […]

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s