Zašto narodu ne polazi za rukom da ostvari svoje zahteve u potpunosti?our thoughts here… (optional)

BELEŽNICA

s14785

Zašto se radništvo i studenti u Evropi i SAD-u ne suprotstavljaju na primeren način nametnutim merama štednje? Osvrt Vaine Madsena: 

Na prelazu iz IX u XX vek, radnici i studenti širom sveta su bili spremni da izadju na ulice i daju svoje živote, kako bi se izborili za svoja osnovna ljudska prava, socijalnu pravednosti, jednakost, jednake plate i životne uslove. U SAD-u su se tada na udaru našli monopolisti kao Rokfeler, Karnegi i Vanderbilt, a u Evropi su lenje i apatične monarhije padale jedna za drugom pred ustaničkim naletima radništva.

Danas se nalazimo u sličnim okolnostima koje su dovele do promena na početku XX veka. Grčki narod, u zemlji koja je kolevka demokratije, uništen je od strane evropske finansijske elite, na opšte oduševljenje njihovih mentora sa druge strane Atlantika. Grcima su nametnute oštre mere štednje kroz niz programa, a koji su dogovoreni van njihovih granica.

Međutim, za razliku od naprednih…

View original post 809 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s