Ono što je takođe danas jasno je da postoji poprilična konfuzija i poremećaj u najvišim redovima moći na Zapadu, naročito unutar Evropske Unije. Znaci ekstremne napetosti i visokog nivoa finansijskog sukoba (rata) vide se na sve strane.. Za održavanje tog stanja napetosti zadužene su, izmedju ostalih i nekakve agencije za procenu rizika koje, svako malo, dramatično objavljuju pad rejtinga banaka i država, što ljude dodatno uznemirava. Ali istovremeno niko se ne pita zašto te izveštaje daju iste one agencije koje su do pre samo nekoliko godina, po potrebi, napumpavale rejting državama, bankama i kompanijama, vlasnicima bezvrednih obveznica i drugih takozvanih TOKSICNIH hartija i tako dovele do stihijske emisije novca deleći kredite i šakom i kapom. Naravno sve je to bilo bez pokrića pa je 2009. godine moralo da dovede do prskanja finansijskog balona a svet u krizu najvećih razmera. Iza tih agencija stoji ista družina koja je danas zadužena za svetsku monetarnu politiku ili u prevodu, za emitovanje FIAT -lažnog novca. Svaka objava ovih agencija ima za cilj da unese paniku ili izvrši pritisak ili uceni neku banku, kompaniju ili državu.

BELEŽNICA

Autor: Ljiljana Tatić

Nekad se neki deo realnosti nametne sa posebnom silinom, nezaobilazan je i u duši ga doživljavamo kao nešto kolosalno, kao kulminaciju velike istorijske  drame. To može biti iluzija ili istina, ali bitno je da se u duši taj deo realnosti doživljava kao užareni centar koji je nezaobilazan. Takav nezaobilazni centar je danas osećanje da se oko nas, u sobi u kojoj sedimo i u svetu u kome živimo, dešava nešto neizrecivo opasno, i da je možda već kasno da promenimo pravac kretanja. Svaka racionalna politička analiza vodi ka zaključku da svet ide ka opštem trećem svetskom ratu.

View original post 1.861 more words

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s