Ono što je takođe danas jasno je da postoji poprilična konfuzija i poremećaj u najvišim redovima moći na Zapadu, naročito unutar Evropske Unije. Znaci ekstremne napetosti i visokog nivoa finansijskog sukoba (rata) vide se na sve strane.. Za održavanje tog stanja napetosti zadužene su, izmedju ostalih i nekakve agencije za procenu rizika koje, svako malo, dramatično objavljuju pad rejtinga banaka i država, što ljude dodatno uznemirava. Ali istovremeno niko se ne pita zašto te izveštaje daju iste one agencije koje su do pre samo nekoliko godina, po potrebi, napumpavale rejting državama, bankama i kompanijama, vlasnicima bezvrednih obveznica i drugih takozvanih TOKSICNIH hartija i tako dovele do stihijske emisije novca deleći kredite i šakom i kapom. Naravno sve je to bilo bez pokrića pa je 2009. godine moralo da dovede do prskanja finansijskog balona a svet u krizu najvećih razmera. Iza tih agencija stoji ista družina koja je danas zadužena za svetsku monetarnu politiku ili u prevodu, za emitovanje FIAT -lažnog novca. Svaka objava ovih agencija ima za cilj da unese paniku ili izvrši pritisak ili uceni neku banku, kompaniju ili državu.

BELEŽNICA

Autor: Ljiljana Tatić

Nekad se neki deo realnosti nametne sa posebnom silinom, nezaobilazan je i u duši ga doživljavamo kao nešto kolosalno, kao kulminaciju velike istorijske  drame. To može biti iluzija ili istina, ali bitno je da se u duši taj deo realnosti doživljava kao užareni centar koji je nezaobilazan. Takav nezaobilazni centar je danas osećanje da se oko nas, u sobi u kojoj sedimo i u svetu u kome živimo, dešava nešto neizrecivo opasno, i da je možda već kasno da promenimo pravac kretanja. Svaka racionalna politička analiza vodi ka zaključku da svet ide ka opštem trećem svetskom ratu.

View original post 1.861 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s