“Začuđuje činjenica kako je svjetski tisak prihvatio službenu verziju, s jedne strane zato jer je apsurdna, a s druge jer ne objašnjava mnoge detalje iz tog događaja. Ideja kako jedan ovisnik koji je skriven u pećinama Afganistana, te dvadeset ljudi naoružani džepnim noževima, mogu sravniti sa zemljom WTC i pogoditi Pentagon i to prije no što uspije reagirati najmoćnija vojna sila na svijetu, nije dostojna ni crtanog romana. Groteskno je kako je jako malo novinara postavilo to pitanje. Osim toga, službena verzija ne uzima u obzir špekulacije na burzi oko dionica tvrtki koje su bile žrtve napada, ili požar u jednom objektu koji pripada Bijeloj Kući, te pad trećeg tornja WTC-a, tog poslijepodneva. Svi ti događaji nisu niti spomenuti u konačnom izvješću o istrazi Povjerenstva ureda predsjednika.

Ne govori se o najvažnijoj činjenici tog dana: nakon napada na WTC, odluka o daljnjem radu vlade je donesena protuzakonito. U SAD-u postoji procedura u slučaju nukleranog rata. Ukoliko dođe do uništenja civilnih i vojnih vlasti, mora se ustrojiti zamjenska vlada. Oko 10.30, taj plan je aktiviran, iako su civilne vlasti još uvijek bile u stanju obavljati svoje zadaće. Sve odluke su prešle u nadležnost vojnih vlasti, koje vraćaju tu nadležnost civilnima u 16.30, tog dana.

BELEŽNICA

Veliki intervju – Thierry Meyssan: „Sirijski teroristi su uvežbavani na Kosovu“

N. Babić

Thierry Meyssan, francuski novinar, publicist i politički aktivist, za list Geopolitika je dao intervju u kojem objašnjava uzroke i posljedice događaja u novijoj svetskoj istoriji, te mnoge neobjavljene i prećutane činjenice. Za sebe ističe kako nije anti-Amerikanac, već anti-imperijalist. Meyssan je ključni čovek novinske organizacije Voltaire Network.

View original post 2.572 more words

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s