Информације о нашим далеким прецима.
Шта је то ДНК „информација”?
Kljosov i dr Bozidar Mitrovic.jpog

Анатолиј Кљосов и др Божидар Митровић
То су, заправо,  информације о мутацијама. Код било ког мушкарца, постоји линија која иде, (мушки хромозом), од далеких предака, и та линија не иде само од 10-ак, или стотине поколења, него чак и 10 хиљада поколења. И само незнатне промене на Y хромозому се временом акумулирају. Ако узмемо било ког човека,  рецимо, Y  хромозом Србина Николе Николајевића,  код њега су се, можда десиле неке незнатне промене, јер на матрици од десет милиона нуклеотида, може да се деси било каква комбинација промене. Али, ако узмемо мој Y хромозом и његов Y хромозом и упоредимо их, изгледају истоветно. Шта то значи? То значи да смо ми рођаци, можда од пре 300, 500, 1000 година. Што је даљи наш заједнички предак, то је више разлика у распореду елемената нуклеотида. И када се ради компјутерска обрада, када дакле, у рачунар стављамо те податке, онда комјутер показује да је наш заједнички предак живео, рецимо, пре 1.500 или 50 хиљада година. Према томе се и одређује род. Ми Словени припадамо једном роду, а на земљи постоје различити родови. Постоји 20 радова, из 20 слика , како то зовемо у ДНК генеаологији. Африканци, рецимо, имају своју слику, Монголи другу, Угрофинци, још другачију слику, затим другу сликуКинези и Корејанци.  Ми Европљани, западни или источни смо веома слични. Американци и Индијци се разликују, такође Абориџани и Американци су различити. У целој Европи је пет родова, и у тих пет родова, можемо посматрати колико су они међу сибом блиски, или колико су далеко. Поменимо археолошко налазиште Лепенски Вир,  мислим да би требало са неког скелета да се узме ДНК. У тим древним налазиштима очуван је ДНК, он је остао у костима. Требло би да се уради генеолошка анализа, упоређујући је са Србима. Затим, упоредимо ДНК и неког Петра Петровића, да утврдимо да ли је он заиста у роду са Србима.  И потом доказати ту сличност са ДНК анализом  скелета из Лепенског Вира. ДНК одговара на питање ко смо, са ким смо рођаци, одакле су дошли наши преци. Тако се ствара генеаолошка слика света.

Ко су били Аријевци, где су живели?

Одговор зависи од тога шта подразумевамо под Аријевцима

Неки историчари одређују да су Аријевци они који су из Европе дошли у Индију, пре 3.500 година.

Други тврде да су то били људи из степе, са простора северно од Црног мора, који су, такође отишли у Индију.

Трећи, као што сам ја и моје колеге научници ДНК генеаологије, тврдимо да  си и једни и други и њихови преци – Аријевци! 

Испоставило се да су, управо, сви њихови преци – живели у Србији. И не само у Србији, него одавде до севера Пољске, куда су се наши прапреци кретали и прошли преко степа, дошавши у Индију. Када ми, научници, говоримо да су Аријевци живели у Србији, скептици говоре да то није могуће. Али пошто ДНК генеаологија анализира претке, она утврђује одакле су дошли ти људи.  И зато што су Аријевци, имали своје аријевске претке, прародитеље, ми видимо да је ДНК истоветна код људи у Србији,  у Индији. Аријевци – то је цео један род, велико племе, које има одређену структуру ДНК. Чим дајемо такву дефиницију Аријеваца, одмах је јасно ко су били Аријевци и где су живели. При таквом полазном ставу, закључује се да су преци словена били Аријевци. Може се аргументовано закључити да трећина Срба, две трећине етничких Руса и трећина у Индији припадају истој групи, они имају заједничке претке! Нормално, она група која живи у Индији има тамнију кожу, јер су се  хиљадама година склапали бракови са локалним становништвом. Да су, којим случајем, отишли у Африку, били би црне пути. Пре свега,  када говоримо о генеаологији мислимо на ДНК структуру. Зато се, рецимо, у Србији људи из планинских крајева разликују од оних који живе у равници, ови с планинских предела били су стабилнији, мање су се мешали, за разлику од људи из равнице. Али ДНК је једна линија. Аријевци су род који има своју историју, миграциону маршуту, односно путеве сеоба, своју културу, религију, своју динамику у развоју.  Када читамо индијске Веде, ми видимо многе заједничке елементе и за Индијце, и за Русе. То су конкретни одрази аријевске прошлости.

VIDI VISE:
http://facebookreporter.org/%D0%B4%D1%80-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%98-%D0%BA%D1%99%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D1%83-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B0/#comment-20428

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

3 responses »

 1. Kristina kaže:

  Jao, muka mi je vise od kvaziempirijskih dokaza da su Srbi nebeski narod. Taj nicim izazvan srbocentrizam je upravo ono sto nas i odrzava u ovakvom siromastvu i dusevnoj bedi. Uvek je neko drugi kriv, a nikako da razvijemo svoje ideje, pokrenemo se s mrtve tacke i uznapredujemo ekonomski i drustveno jer se samo drzimo surovih teorija zavere, ultra desnicara i mrznje prema svemu nesrBskom. Rodjena sam u Srbiji i svi preci su mi Srbi, ali me je stid da se ponosim necim za sta nemam ni jedan racionalni razlog. Zato sve sto vredi odlazi i odlazice iz ove zemlje u druge, civilizovane i tolerantne sve dok se ne okrenete sami sebi i budete ponosni na ono sto ste sami postigli u zivotu, date nesto drustvu a ne vasem ,,jadnom i napacenom“ srBstvu.

  Sviđa mi se

 2. Lilly Tatic kaže:

  Reblogged this on BELEŽNICA.

  Sviđa mi se

 3. popvare kaže:

  DNK genologija samo potvrdjuje navode istoričara naše škole pre Berlinskog kongresa. Ona potvrdjuje Miloša Milojevića, „Ranku Velšanku“ , lingvistu Bilbiju i druge. Čak i „zaneseni romantik“ Deretić ovim dobija potvrdu da je većina njegovih ideja bliska istini.

  Ti Kristina nemožeš da prihvatiš da su te učili pogrešno, znam teško je to. Možda čak imaš neku diplomu ili zvanje koje tako ljubomorno štitiš?

  Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s