Indicateur de ph

Indicateur de ph (Photo credit: Wikipedia)

Preporuke nisu namenjene da budu zamena zvaničnoj medicini već da Vam ukažu da imate izbora i da imate PRAVO NA IZBOR.

Više kiseline u našim ćelijama znači manje kiseonika, pošto kiselina istiskuje kiseonik, a poznato je da je kiseonik od suštinske važnosti za zdravo funkcionisanje organizma.  Neki lekari , tvrde da tretirajući rak kao gljivu, postižu oko 90% uspeha. Kljuc svega je dovodjenje tumora u kontakt s NATRIJUM BIKARBONATOM (sodom bikarbonom) što je bliže moguće. (Bolja dostupnost znači i bolje rezultate.) Dakle pretvarajuci KISELU u BAZNU sredinuu, vi otklanjate pogodno tle za razvoj bolesti i to jednostavnom upotrebom sode bikarbone. Limun je takodje vazna namernica jer kada ga unesete u organizam ili na kozu , limunska kiselina izaziva jaku baznu reakciju organizma.

Istraživači su davno otkrili razlog zašto kisele kiše ubijaju sav život u jezerima i rekama a to je kiselinsko stanje, sav kiseonik se toliko čvrsto zbije uz vodonik da postaje biološki neupotrebljiv. Odakle te kise dolaze treba opsirnije procitati o hemijskom zaprasivanju neba tzv, Kemtrejlsima koji se sprovode i u Srbiji posle potpisivanja „Partnerstva za mir“. Ali da se vratimo na pocetak teme:

Otto Warburg  , koji je dobio Nobelovu Nagradu 1932 za njegov rad, „Uzroci i prevencija Raka“,  pokazuje u svojim ranijim radovima povezanost  nastanka  raka sa nedostatkom kiseonika u ćelijama, nedostatak kiseonika ne samo što smanjuje pH vrednost ćelija već i dozvoljava mikroformima da bujaju.

Kada umremo kiseonik napušta naše telo i ono ubrzo postaje ekstremno kiselo. Ovi mikroformi su prvi koji dolaze na našu sahranu pošto su oni odgovorni za naše  razlaganje  u našu  najjednostavniju formu – mikroorganizam. Kada postanemo nezdravo kiseli  mada smo još živi ovi mikroformi  će početi da nas razlažu, prouzrokujući fermentaciju naših ćelija.

Mr.Warburg je takođe pokazao da nastajanje  mutiranih receptora, što  dovodi do raka, ne može da se desi ukoliko je pH vrednost ćelije u zdravom nivou kalcijuma, što osigurava razlaganje glukoze u četiri nukleotida – adenin, gvanin, citozin i tiamin, osnovni blokovi DNK koji  podržavaju zdravu DNK sintezu.

Kada je pH vrednost ćelije kisela, glukoza se razlaže u mlečnu kiselinu, na taj način stvarajući još kiseliju sredinu, oduzimajući ćelijama osnovni materijal koji im je potreban za kopiranje  DNK.

Dakle videli smo šta se dešava kada imamo kiselkasta tela i ostanemo bez kiseonika u našim ćelijama, a šta da očekujemo kada imamo zdrave, mineralima  i kiseonikom obogaćene ćelije.

–         Za početak, više energije! Povećanje kiseonika u telu nam daje energiju da radimo šta hoćemo što je suprotno stanju ravnodušnosti i letargije.

–         Bolje spavamo

–         Telo koje funkcioniše efikasno. Kada prirodni odbrambeni mehanizam tela funkcioniše na optimalnom nivou drastično se smanjuje pojava alergije i bolesti.

–         Kalcijum igra vitalnu ulogu u održavanju ravnoteže pH nivoa u našoj krvi, pljuvački, ekstra celularnoj tečnosti i intra celularnoj  tečnosti ( tečnost u ćeliji ) služeći kao odbojnik.

–         Zdravo telo ima kalcijuma  u velikim količinama, tako da krv neće morati da ga crpi iz drugih izvora – kostiju ili pljuvačke.

–         Zdrava pH vrednost znači da ima manje kiseline u tečnostima, na taj način dozvoljavajući  veće prisustvo kiseonika.

–         Bolest, zaraza i rak se ne mogu javiti u ćelijama koje su pune kiseonika.

–         Kao zaključak, stvarno je neverovatno kako efikasno naše telo može funkcionisati  ukoliko ga snabdemo sa odgovarajućim hranjivim sastojcima i mineralima.

–         pH je mera koliko je neka supstanca kisela ili alkalna

–         Alkalno = DOBRO!  Kiselo = LOŠE…

–         pH 7.2 – 7.5 je zdravo. Sve ispod 6.5 označava nedostatak minerala i teži ka bolesnom.

Vaša pH vrednost – koliko ste zdravi ?

Šta je  pH skala ?

pH je „potencijalni vodonik „ da uprostimo, to je mera koliko je kisela ili alkalna neka supstanca, ali što se vašeg tela tiče, to je slika vašeg zdravlja. Razumevajući kako nivoi pH vrednosti vaših telesnih tečnosti  utiču na vaše zdravlje, ovo saznanje će vam omogućiti da saznate koliko ste u stvari zdravi.

pH skala kreće se u vrednostima od 0 – 14 , a vrednost od 7.0 je neutralna. Sve što je ispod 7.0  je više kisela a sve što je iznad 7.0 više je alkalna vrednost.

pH Vrednost

pH vrednost pljuvačke zdrave osobe je malo alkalna i kreće se od 7.2 do 7.5, i za razliku od krvi koja ima svoje striktne parametre, pH vrednost pljuvačke može da varira. Osoba koja je bolesna ili pati od nedostatka minerala će uglavnom imati pH vrednost  negde između 6.5 do 4.5, što je blag do jak kiseli odnos.

Kada se uzima pH test pljuvačke sa lakmus papirom najbolje je sačekati 2 sata posle jela, jer može doći do pogrešnih rezultata ukoliko ste u svoj organizam uneli  hranu lili piće koji formiraju kiselu pH vrednost, kao što su proizvodi od prerađenog belog brašna, kafa ili gazirana pića ili alkalnu pH vrednost, sok od voća i povrća, (sveže isceđen) sirova hrana, orasi itd….

Kako izmeriti vašu pH vrednost ?

Postoje dve tečnosti u telu koje se  mogu na konvencionalan način testirati i daju preciznu indikaciju pH vrednosti stomaka. Jedno je pljuvačka a drugo je urin.

Da bi ste izmerili pH vrednost pljuvačkeprvo progutajte, potom sakupite novu pljuvačku. Ovo treba uraditi 3 puta. Potom ispljunite u kašiku, stavite test papir u pljuvačku, otresite višak i odmah pročitajte. ( merenje prve pljuvačke se može razlikovati od treće za nekoliko desetina pH vrednosti). Proizvođač ne preporučuje da stavljate papir u usta bez obzira što nije toksičan. Napišite na papir od dana do dana vaše pH vrednosti. Ovo uradite na početku dana pre uzimanja bilo kakvog jela ili pića. Ovo će biti vaša normalna pH vrednost pljuvačke pre nego što je promenite unoseći jelo ili piće u njih. Sačuvajte ovo što ste zabeležili i beležite u narednih nekoliko dana. Ovo je naj jednostavniji način da se izvrši  rutinski test pH vrednosti. Samo pogledate vrednosti na početku dana i uporedite ih sa vrednostima od prethodnih dana. Ukoliko su promene malo prema alkalnom delu 7.0-7.4 kako prolazi dan, na pravom ste putu. Ukoliko nema promena ili se vrednosti udaljavaju od normalne, onda ne radite dovoljno da popravite svoje zdravlje. Ove vrednosti mogu da se promene i usled emocionalnog ili mentalnog stanja osobe. Ovo uzmite u obzir ukoliko izračunavate pH vrednosti.

Upozorenje : papir za testiranje pH vrednosti je napravljen za momentalno čitanje rezultata. Ukoliko čekate 30 sekundi pH vrednosti će se promeniti zbog isparavanja.

PH test urina

Sačuvajte malo prvog jutarnjeg urina. Uzmite 7 cm papira za pH testiranje i stavite ga u urin. Posmatrajte da li se dešavaju neke promene boja na papiru i uporedite ih sa bojama na prikazanoj tabeli. Zapišite koja od boja najviše odgovara vašoj boji sa tabele. Urin otkriva cikluse za alkalnu gradnju (anabolizam  )ili kiselu razgradnju ( katabolizam). pH vrednost u urinu pokazuje nastojanje tela preko bubrega, nadbubrežnika, pluća i gonads da reguliše pH vrednost preko buffera (tampon) soli i hormona. Urin može prilično tačno da prikaže hemijsku sliku tela, pošto bubrezi filtriraju bufer soli od pH normativa i mogu pružiti vrednosti na osnovu toga šta telo odstranjuje. pH vrednost urina može varirati od oko 4.5 pa do 9.0 u ekstremnim slučajevima, ali idealan raspon pH vrednosti jo od 5.8 – 6.8 . Ukoliko vaš urin ima promenljivu pH vrednost  između 6.0-6.4 ujutro i 6.4-7.0 uveče vam telo funkcioniše u granicama normalnog zdravlja.

Vaše zdravlje je vaš izbor, pH test je dragoceno sredstvo koje će vas usmeriti ka zdravlju.

Eksponencijalna PH skala

Jednu stvar koju morate upamtiti je da je pH skala eksponencijalna, što znači da za svako povećanje/smanjenje  pH vrednosti  u stvari znači desetostruko povećanje/smanjenje nivoa kiselosti. Pa tako razlika u kiselosti između pH 7.5 i 4.5 nije tri puta više kiseline, već 1000 puta!!

KOJU HRANU JESTI, A KOJU IZBEGAVATI
Hrana koja potiče lužnatost Hrana koja potiče kiselost
Sve sveže voće ALKOHOL!!!
Sve sveže zelene salate Ječam
Sve klice Crni ili bijeli papar
Sve povrće (sirovo prije svega) Kruh
Jabučni ocat KOLAČI (i ostali šećeri)
Bademove ili suncokretove semenke (namočene) Konzervirano voće i povrće (ili iz mikrovalne)
Kukuruz na klipu Gazirana pića
Datulje Sve žitne pahuljice
Suvo voće (bez sumpora) Čokolada
Sveže bobičasto voće Kafa ili kofein (i iz čaja)
Sveže osušeno začinsko bilje Mlečni proizvodi
Sokovi od svežeg voća Jaja
Sokovi od svežeg povrća Hrana kuvana sa uljem
Češnjak Žitarice (osim quinoa i prosa)
Surutka od kozjeg mleka Meso, riba, perad, školjke
„Zelena hrana“ (alge, spirulina, chlorella) Nikotin
Biljni čajevi (bez kofeina) Zobena kaša
Limun Testenine
Bob Kokice
Organski javorov sirup Konzervansi
Sva hladno ceđena ulja od: avokada, kokosa, lana, grožđa, maslina, bojadistarskog bodlja, šafrana i suncokreta Prerađena hrana + so (uključujući morsku, keltsku i himalajsku)
Lubenice i dinje Kupovni sokovi
Proso Soja, tofu, tempeh
Krompiri Beli i svi ostali prerađeni šećeri
Quinoa Umetni zaslađivači
Grožđice Čajevi sa kofeinom
Kiseli kupus (opran od soli) Ocat (osim jabučnog)
Morsko povrće (dobro isprano)
Supe od povrća (bez povrća)

DODATAK:

„Dr Simoncini tvrdi da, tretirajući rak kao gljivu, postiže oko 90% uspeha. Kljuc svega je dovodjenje tumora u kontakt s NATRIJUM BIKARBONATOM (sodom bikarbonom) što je bliže moguće. (Bolja dostupnost znači i bolje rezultate.)Dakle, oralna primjena za probavni trakt, klistir za rektum, ispiranje za vaginu i maternicu, intravenoznu inekciju za pluća i mozak, inhalacije za gornje disajne puteve. Neki unutarnji organi mogu se tretirati uvođenjem katetera u arterije. Kod raka kože, 7% tinkturu joda treba mazati po zahvaćenom području jednom dnevno, 20-30dana, s ciljem stvaranja kraste od mnogo slojeva. Ova procedura se može primijeniti i kod tretiranja psorijaze.Tumorske kolonije pocinju se povlaciti izmedji treceg i cetvrtog dana, a kolabiraju izmedju petog i sestog dana.Potpun ciklus sastoji se od 6 dana tretiranja i 6 dana bez tretiranja, što treba ponoviti 4 puta.Najvažnije nus-pojave su žeđ i malaksalost. Rak se neće vratiti budete li živjeli zdravo. Ovdje naglašavam da su protokol i doziranje propisani za svaku lokaciju i ništa se ne smije poduzimati po vlastitom nahođenju“.

„Sama soda bikarbona je moćan lek za rak, posebno u digestivnom sistemu počev od usta pa do kraja debelog creva“.Za rak izvan digestivnog sistema soda bikarbona nema efekta jer će veliki deo dok stigne do drugih organa već biti neutralisan kiselinama u tankom crevu.

Za ove tumore se zato koristi solucija koja se ubacuje u krv što, naravno, čini lekar. Koristi se samo čista soda birakbona farmaceutski napravljena. Po protokolu doktora Simoncinija kod oralne primene za vreme prve nedelje tretmana ne sme se uzimati više od dve kafene kašičice dnevno.
Za vreme druge i treće nedelje ne više od jedne kafene kašičice dnevno. Ove doze se mogu prekoračiti samo uz lekarsku dozvolu. Ovakvo doziranje bikarbone sode iz ovog tretmana se ne sme koristiti više od tri nedelje.Za rak kože i druge eksterne kancere (uključujući i rektalni klistir) kada soda bikarbona dolazi u direktan kontakt sa kancerom, ove restrikcije ne važe“.

„Kancer je kiselina, posebno mlečna kiselina kao otpadni produkt zbog niskog nivoa kiseonika i otpadni produkt gljivica i plesni“, podseća doktor Simoncini.

Linkovi:

UTVRDJEN UZROK RAKA!? – Gljivicna hipoteza i terapija – 1 od 3

Zvanicni sajtovi:

www.cancerfungus.com/
www.curenaturalicancro.com/

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

9 responses »

 1. Anonimni kaže:

  „KISELA“ hrana
  * Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. * Meso, (sve vrste) * Proizvodi životinjskog porekla (mleko i sirevi, skuta jogurt itd) * Rafinisana sol
  * Rafinisano brašno i svi njegovi derivati. (Testenina, torte, keks itd)
  * Hleb.
  * Margarin.
  * Kofein. (Kafa, crni čaj, čokolada)
  * Alkohol.
  * Duvan.
  * Antibiotici i generalno svi lekovi.
  * Bilo koja kuvana hrana. (Kuvanje uništava kiseonik povećavajući kiselost hrane)
  * Sva industrijski prerađena hrana, u konzervama, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.

  Sviđa mi se

 2. Anonimni kaže:

  HRANA KOJA alkalizira
  * Sirovo povrće. Sirovo povrće proizvodi kiseonik, kuvano NE.
  Ako imate karcinom savet je, da alkalizira telo što je više moguće.
  *Voće, isto tako. Voće proizvodi dosta kiseonika. * Neko semenje, kao na primer bademi (mendule) jako su alkalni.
  * Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso, sve ostale su lagano kisele. Sve žitarice moraju se jesti kuvane.
  * Med ima veoma visoku alkalnost.
  * Hlorofil: bilje je veoma alkalno. (Pogotovo aloa vera)
  * Voda je važna za proivodnju kiseonika.
  * Vežbanje daje kiseonik celom telu. “Sedeći način života uništava život”.
  Limun izaziva jaku baznu reakciju i zato je prirodna -hemo terapija- koja nema posledice po organizam

  Sviđa mi se

 3. […] .KAKO SPRECITI I KAKO SE LECITI: “Kiselo” telo je podloga za bolest a ne “ladna voda”, “pr… […]

  Sviđa mi se

 4. […] .KAKO SPRECITI I KAKO SE LECITI: “Kiselo” telo je podloga za bolest a ne “ladna voda”, “pr… […]

  Sviđa mi se

 5. […] Source: KAKO SPRECITI I KAKO SE LECITI: “Kiselo” telo je podloga za bolest a ne “ladna vod… […]

  Sviđa mi se

 6. Aleksandar kaže:

  Vec duze vreme prihvatam ove vazne informacije i jako oh cenim hvala Vam!

  Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s