agroekonomija

pdgrevanje hrane

Naučna istraživanja poslednjih godina utvrdila su sledeće:

  • Spanać, cvekla, celer i repa u sebi sadrže nitrate, koji pod delovanjem mikroorganizama tokom podgrevanja prelaze u veoma štetne i kancerogene supstance. Spanać je najrizičniji i uvek ga treba konzumirati sveže pripremljenog.
  • Pečurkese tokom podgrevanja lako menjaju i postaju štetne zbog proteina, koje sadrže.
  • Krompir posle podgrevanja gubi svoja nutritivna svojstva, a najnovija istraživanja su pokazala da je krompir najzdraviji kuvan, ali ohlađen.
  • Mesonakon podgrevanja postaje nepoznato našem organizmu pošto se menja  struktura proteina i oni postaju nesvarljivi i toksični.
  • Piletina, kuvane i dimljene ribe (losos, skuša, bakalar), sirove ili blago termički obrađene školjke, mlečni proizvodi i jela napravljena s mlekom, sirom i jajima postaju visokorizične namirnice  posle podgrevanja  ako su prethodno  tretirane  niskim temperaturama.
  • Integralne žitarice,  pirinač, proso, ječam i ovas, su namirnice, koje se mogu podgrevati bez rizika po zdravlje. One najmanje gube nutritivnih sastojaka…

View original post 6 more words

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

One response »

  1. […] .HRANA KOJU NIJE DOBRO PODGREVATI […]

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s