Опасна раскрсница: Напад на Сирију је увод у Трећи светски рат

(globalresearch. -Мајкл Чосудовски)

“Да би се олакшало деловање ослобађајуће (sic) снаге, … посебан напор треба учинити да се елиминишу одређени кључни појединци…рано у току устанка и интервенције, …

Када буде постигнута политичка одлука да се настави са унутрашњим немирима у Сирији, ЦИА је спремна, а СИС (МИ6) ће покушати да оствари мање саботаже и coup de main (sic) инцидентe у Сирији, радећи кроз контакте са појединцима. Инциденти … не би требало да буду концентрисани у Дамаску …

  Даље: “неопходан степен страха .. пограничних инцидената (и инсценираних) пограничних сукоба “, треба да „пружи изговор за интервенцију … ЦИА и СИС (МИ6) би требало да користе могућности … на оба поља, психолошком и акционом, да повећају тензије.” – (Заједнички америчко-британски обавештајни документ, кришом достављен), Лондон и Вашингтон, 1957)

.  .  .

Сирија има стратешки положај на Блиском истоку. Рат на Сирију је део војне мапе пута
Напад на Сирију је саставни део шире САД-НАТО-Израел војне агенде, усмерене не само против Ирана, већ и против Русије и Кине.

Штавише, то је део војног плана који се састоји у успостављању контроле над нафтним резервама, као и стратешким нафтоводима и гасоводима на Блиском истоку и у Централној Азији.

То је саставни део ширег процеса глобалног ратовања и политичке дестабилизације на државном нивоу на Блиском Истоку, Северној Африци, Подсахарској Африци и Централној Азији. Спонзорисана од САД, Ал Каида је покренула побуну у Сирији у марту 2011, с циљем да покрене промену режима и пад владе Башара Ал Асада.

Побуна је поражена
Влада Башара Ал Асада побеђује .Неуспех прикривеног рата Америке – са интегрисаним најамницима и специјалним снагама у редовима побуњеника – успоставио је следећу фазу: конвенционални рат који укључује распоређивање великих ваздухопловних снага, као и многу “чизму” на терену.

Хуманитарном рату је потребно “кредибилно” оправдање. САД и њени савезници сада оптужују сиријску владу, без доказа,  за коришћење гаса сарина против сопственог становништва, са циљем обликовања изговора да војно интервенишу у Сирији.

Непотврђени извори сугеришу да ће ове опсежне војне операције, укључујући ракетне нападе, бомбардовања и копнене операције, започети током викенда уочи Дана рада ( у САД федерални празник, првог септембарског понедељка – прим.прев). Најновији извештаји, међутим, такође сугеришу изражавање снажног антиратног расположења које долази из британског Парламента, које је изгласало не учествовање британске војске у војној интервенцији против Сирије.

Извештаји указују да САД могу ипак да се одлуче да покрену ракетне нападе без свог  неизбежног британског савезника.

Амерички, британски, француски и израелски званичници су тренутно окупирани консултацијама у вези са природом и динамиком ове операције. Иако су ратне припреме у току, формална одлука да се поведе рат са Сиријом до сада није донета од стране САД и њених савезника.

Изговор за вођење рата: НАТО интервенција на СРЈ 1999.год
Позивајући се на тзв “Масакр у Рачку”, инсценирани  догађај који је искоришћен као изговор за интервенцију НАТО-а у Југославији, Вашингтон је наговестио да може да искористи преседан модела Косова (1999) са циљем да се оправда R2P (responsibility to protect: одговорност да се заштити – прим.прев.) војни мандат у Сирији.

Важно је напоменути да је у Југославији НАТО интервенисао у знак подршке Ослободилачкој војсци Косова (ОВК), терористичкој и криминалној творевини са везама, и са Ал Каидом, и са организованим криминалом.

Обавештајна заједница САД: “Нема директних доказа”
Иронично, док је председник Обама позивао на војну интервенцију, амерички обавештајни круг је изражавао сумњу у званичну причу, указујући на чињеницу да је “доказ” сумњив, да не постоји “Smoking Gун”:

„У пресретнутим порукама сиријских војних званичника у којима се разговарало о нападу нижерангираног особља, нема директних доказа који би указивали на Асадов круг, па чак ни на више сиријске команданте”, рекли су званичници.

Дакле, док је државни секретар Џон Кери у понедељак рекао да је веза између напада и Асадове владе “неоспорна”, америчке обавештајне службе нису тако сигурне да је хемијски напад извршен по Асадовом наређењу, нису чак потпуно сигурне да су га спровеле владине снаге.“ (АП, 29. август, 2013.).

А ко је уствари користио хемијско оружје против сиријскох народа погледајте овде:

СРБИН.ИНФО : СИРИЈСКИ ПОБУЊЕНИЦИ ХЕМИЈСКИМ ОРУЖЈЕМ НАПАДАЈУ ДАМАСК! (ВИДЕО)

Ескалација је саставни део војне дневног реда
Тамо где ће би САД/НАТО покренути војну интервенцију против Сирије, шири блискоисточни регион Централне Азије, који се протеже од Северне Африке и источног Медитерана до авганистанско-пакистанске границе са Кином, све може бити захваћено вихором проширеног регионалног рата.

Овај рат ће се неминовно проширити на Либан и Јордан. Израел и Турска ће бити активно укључени и у ваздушну кампању и распоређивање копнених снага.

Амерички савезници у Заливу, укључујући Саудијску Арабију и Катар, који су одиграли кључну улогу у регрутовању и обуци “побуњеника”, такође су укључени у постављање ове војне операције. Иран и Русија су војни савезници Сирије.Кључно питање је да ли ће изабрати да активно стану на страну Сирије, ако и када се напад спроведе.

Недавни извештаји указују да су операције сајбер-ратовања већ покренуте. Савезничке специјалне снаге су известиле да су ушле на сиријску територију из Јордана и Турске. Британске специјалне снаге су у потрази за сиријским системима противваздушне одбране које су “спремне за савезничке ударе”.

Ширење панике спроводи и предводи медијска дезинформација из Израела. Израелске одбрамбене снаге су наводно позвале војне резервисте, који су распоређени на северној граници Израела. Израелски “антиракетни штит”, који је интегрисан у шири САД/НАТО ваздушни систем одбране, је активиран. У међувремену, хиљаде Израелаца чека у реду за гас-маске, подстакнути страховањем од сиријске одмазде за напад Запада.

Сиријски побунјеници

Човечанство је на опасној прекретници
Тренутно постоје четири различите ратне позорнице: Авганистан-Пакистан, Ирак, Палестина и Либија.

Напад на Сирију ће довести до интеграције ових посебних ратних позорница, ближећи се ширем, блискоисточно-централноазијском рату.

Поред тога, неколико других земаља, укључујући и Јемен, Сомалију, Египат, Мали и Нигер, између осталих, сада су усред “грађанских ратова”, од САД спонзорисаних, који их неминовно воде у економски колапс, политичку нестабилност и пропаст државних институција. У овим земљама, америчка војна интервенција често има форму противтерористичких операција.

Јавно мњење је у великој мери несвесно тешких последица оваквих ратних планова, који би човечанство потенцијално могли довести до Трећег светског рата.

Осим тога, проширени регионални рат на Блиском Истоку и Централној Азији ће неминовно имати последице и на друге регионе у свету, укључујући Југоисточну Азију и Далеки исток, где САД гледа на Северну Кореју, Кину, као и на Русију, као део своје “Ка Азији” стратегије.

САД спонзорише побуне
“Масовне цивилне жртаве” играју централну улогу у америчкој војној доктрини. Цивилне жртве се активирају у циљу добијања јавне подршка за рат на хуманитарној основи.

Оно с чим имамо посла су ђаволски организовани догађаји смрти цивила с циљем окривљавања сиријске владе и изазивања регионалног рата.

Од самог почетка побуне у јужном пограничном граду Дара средином марта 2011, терористички одреди -у великој мери сачињени од најамника – делују унутар Сирије (види мапу испод).

Образац медијске дезинформације у покрету. Погибија цивила је стално била кривица сиријске владе. Масовне цивилне жртве и злочини почињени од стране такозваних “револуционара” су коришћени да сатанизацију сиријску владу Башара ал Асада.

МИ6, ЦИА и оперативци Мосада , као и западних специјалних снага, су се интегрисали у побуњенике од самог почетка. Терористички напади високог профила су били координисани од стране високо обучених војних и обавештајних оперативаца:

“Како су немири и убиства ескалирали у проблематичној арапској држави, агенти МИ6 и ЦИА су већ у Сирији да процењују ситуацију, открио је безбедносни званичник. Специјалне снаге су такође разговарале са дисидентским сиријским војницима. Они желе да знају о оружју и комуникационим комплетима који ће требати побуњеничким снагама, ако (британска). Влада одлучи да помогне. “МИ6 и ЦИА су у Сирији да се инфилтрирају и дођу до истине”, рекао је извор на правом месту. “Имамо САС и СБС недалеко одатле, који желе да знају шта се дешава и да сазнају каква опрема дисидентским војницима треба.“ (Дејли Стар, 1. јануар, 2012. Линк :Syria will be bloodiest yet)

Ратне припреме за напад Сирију и Иран су у “поодмаклој готовости” већ неколико година. САД, НАТО и израелски војни планери су исцртали контуре “хуманитарне” војне кампање у којој ће Турска (друга највећа војна сила у НАТО) играти централну улогу.

Ваздушна кампања, укључујући “no fly zone” против Сирије предвиђена је од краја 2011, углавном у случају неуспеха тајног рата САД/НАТО, неуспеле подршке опозиционим побуњеницима у које су интегрисани обучени плаћеници.

У 2011, британско Министарство одбране је у сарадњи са Пентагоном било укључено у “израду тајних планова за НАТО-спонзорисану зону забране летова“ (Дејли стар, исто).

Званичници британског Министарства одбране признају да ће планирана ваздушна кампања на Сирију бити много обимнија него она на Либију 2011, а да ће Израел бити саставни део војне операције. “Сирија подржава Хезболах. То угрожава Израел и цели Блиски исток …Све исто као у Либији, али веће и крвавије.” (Дејли мејл, исто)

С – 300

Сирија има унапређен руски С-300 систем противваздушне одбране. Руски технички саветници су у Сирији од новембра 2011, да “помогну Сиријцима у постављању сложеног система С-300 ракета”. Извештаји такође потврђују да Сирија има напредан радарски систем инсталиран у свим кључним сиријским војним и индустријским постројењима.

“Радарски систем такође покрива подручја северно и јужно од Сирије, где ће бити у стању да детектује кретање трупа или ваздухоплова према сиријској граници. Радар покрива велики део Израела, као и војну базу Инџирлик у Турској, која се користи од стране НАТО-а.”(Arun Shavetz, 24. новембар 2011. Линк: Report: Russia Sent Syria Super-Advanced S-300 Missiles)

Поморски и ваздухопловни распоред је већ објавило британско Министарства одбране. Према лондонском таблоидима, цитирајући “ауторитативне” војне изворе, “… ескалирајући грађански рат (у Сирији) чини све вероватнијим да ће Запад бити приморан да ступи на сцену” (Дејли мејл, 24. јул 2012. Линк :dailymail.co)

Сиријски „false flag“ напад хемијским оружјем: саставни део САД/НАТО војног планирања

Weapon of mass destruction (WMD, оружје за масовно уништавање – прим.прев.)  опција за Сирију – која је на пројектном столу америчке обавештајне службе најмање од августа 2012. – одвија се у освит пораза америчких спонзорисаних Ал Нусра терористичких бригада.

По узору на претходне САД/НАТО “хуманитарне ратове”, састоји се у покретању цивилних жртава у falce flag операцији, и онда окривљавање Сирије за убиство својих људи.

Циљ је да се задобије јавна подршка за “зону без летења” и да изговор и оправдање за војну интервенцију из хуманитарних разлога.


О аутору:

Мајкл Чосудовски је награђивани писац, професор економије (у пензији) на Универзитету у Отави, оснивач и директор Центра за истраживање глобализације (CRG) u Монтреалу и уредник globalresearch.ca сајта.
Он је аутор књига „Глобализација беде” (2003) и „Амерички рат против тероризма” (2005). Његова најновија књига је „Увод у сценарио Трећег светског рата” (2011).
Такође је сарадник Енциклопедије Британика.
Његове књиге су објављене на више од двадесет језика.
Контакт:
crgeditor@yahoo.com

Разматрано је више фаза војне интервенције:
-Убиства невиних цивила од Ал Каиде и придружених побуњеничких снага у нападу хемијским оружјем, који се намерно спроводи као део тајне обавештајне операције.Сиријска влада се тада окривљује за почињене злочине.

– Медијско дезинформисање је усмерено ка демонизацији сиријске владе. Јавно мњење се води ка одобравању војне интервенције у хуманитарне сврхе. Реагујући на гнев јавности, САД/НАТО је тада “приморана да се умеша” под хуманитарним “Одговорност да се заштити” (R2P) мандатом.

Медијска пропаганда иде у виши степен. “Међународна заједница” долази у помоћ сиријском народу. “

– Ратни бродови и борбени авиони се затим распоређују у источни Медитеран.

– Ове акције су координисане уз логистичку подршку побуњеницима и специјалним снагама на терену.

– Крајњи циљ је “промена режима”, која доводи до “распада земље” дуж секташких линија и/или инсталације „режима, доминанто или под утицајем исламиста”, по узору на Катар и Саудијску Арабију.

– Ратни планови у вези са Сиријом су интегрисани са онима који се односе на Иран.Пут ка Техерану пролази кроз Дамаск. Шире импликације САД/ НАТО војне интервенције  су и могућа ескалација и започињање регионалног, од источног Медитерана до Централне Азије, у који би Кина и Русија могле бити директно или индиректно укључене.

Припреме за лажни напад хемијским оружјем почеле су пре више од годину дана. Према Лос Анђелес тајмсу од августа 2012., Пентагон је саопштио да шаље “мале тимове из трупа за специјалне операције” у Сирију,  у циљу уништавања сиријског оружја за масовно уништење (WMD). Ови тимови ће опет бити подржани “прецизним ваздушним ударима”, односно бомбардовањем.

Сценарио напада сиријске владе хемијским оружјем на сиријску популацију су већ разматрале америчке обавештајне службе:

Обезбеђење места ће вероватно укључити невидљиве нападе од стране тимова за специјалне операције обучених за руковање таквим оружјем, и прецизно ваздушно бомбардовање да иницира, без да хемикалије распршује у ваздуху, рекли су званичници. Амерички сателити и беспилотне летилице већ  делимично надзиру место.

„Америчке обавештајне агенције верују да је Сирија током година набавила или произвела стотине тона сарина, сузавца, пликавца, и настоји да развије VX, још један снажан нервни гас.Токсичност неких хемијских средстава значајно опада током времена, тако да је нејасно колико су залихе смртоносне.

Стручњаци кажу да се хемијски агенси налазе у бункерима и другим локацијама широм земље. Четири производна постројења су у близини градова Алепо, Хомс и Хама – сви изоловани у 17 месеци устанка, као и у приобалном граду Латакиа, области која се сматра упориштем Алавита Асадове верске секте.

Некласификовани извештај директора Националне обавештајне службе из ове године каже да сиријски хемијски агенси “могу бити испоручени авио-бомбама, балистичким пројектилима и артиљеријским ракетама”. Али, сиријске ракете, укључујући Скад ракете набављене из Северне Кореје, су ноторно нетачне, што их чини неефикасним за испоручивање велике концентрације токсичних хемикалија на одређени циљ.“ (Лос Анђелес тајмс 22. август, 2012. Линк: articles.latimes.com

Ови почетни, од САД спонзорисани тимови за  WMD операције су утврдили могући сценарио за лажни напад хемијским оружјем. По свој прилици су и поставили сцену за обуку побуњеничких снага у употреби хемијског оружја.

Сиријски побуњеници користи хемијско оружје против свог народа

 ”Побуњеници” у поседу хемијског оружја
Иако апсолутно нема доказа да је сиријска влада користила хемијско оружје против свог становништва, постоје докази да су, од ЦИА-е спонзорисана Ал Каида  и са њом повезани побуњеници, у поседу хемијског оружја и да су за његово коришћење обучени од стране западних специјалних снага.

„Обука (хемијским оружјем) која се одржава у Јордану и Турској подразумева како да се надзиру и обезбеђују залихе и како се рукује оружјем и материјалом, кажу извори. Неки инструктори су на терену у Сирији и са побуњеницима надгледају нека места, према једном од званичника.

Националности инструктора нису објављене, иако су званичници упозорили да се не може претпостављати да су сви америчке.” (ЦНН, 9. децембар, 2012., Линк: security.blogs.cnn.com)

Ово није вежбање побуњеника у неширењу и одговорном руковању хемијским оружјем. Оно на шта се мислило са овом тајнм операцијом јесте поседовање хемијског оружја од стране САД/НАТО спонзорисаних терориста, и са „нашом” Ал Каидом повезаних оперативаца, укључујући и Ал Нусра фронт.

Ова од САД спонзорисана обука терориста Ал Каиде у уметности хемијског ратовања је и флагрантно кршење међународног права и Поглавља 7. Повеље УН.

У јуну, објављено је да:
“Турска полиција ухапсила је са Ал Каидом повезане сиријске Ал-Нусра терористе у нападима у Цариграду и јужним градовима у близини сиријске границе, Турска полиција је ухапсила … 12 припадника Сиријске филијале Ал Каиде, Ал Нусра Фронт. Пронађено у њиховом поседу: четири и по килограма нервног гаса сарина, ручне бомбе, меци и докумената, за које турски дневник Заман наводи да су за бомбашки напад на турски град Адану.“ (Дебка, 15. јун 2013.)

Док Вашингтон упире прст на председника Башара ал Асада, независна истражна комисија Уједињених нација је, у мају 2013 , потврдила да пре побуњеници него влада имају хемијско оружје у свом поседу и да користите нервни гас сарин против цивилног становништва:

„Истражитељи за људска права УН-а су прикупили сведочења жртава грађанског рата у Сирији и медицинског особља, која указују да су побуњеничке снаге користиле нервни агент сарин, рекао је један од водећих истраживача у недељу.

Независна истражна комисија Уједињених нација о Сирији још није видела доказе да су владине снаге користиле хемијско оружје, које је забрањено према међународном праву, рекла је члан комисије Карла дел Понте (на слици).

“Наши истражитељи су у суседним земљама интервјуисали жртве, докторе и особље у пољским болницама и, према њиховом извештају од прошле недеље које сам видела, постоје јаке, конкретне сумње, али то још увек нису необориви доказ за коришћење гаса сарина, све од начина како су жртве третиране “, рекла је Дел Понте у интервјуу за швајцарско-италијанску телевизију.

”То је употребила опозиција, побуњеници, не државни органи”, додала је она, говорећи на италијанском (Чикаго трибјун, 5. мај, 2013. Линк articles.chicagotribune.com)

У недавним дешавањима:

Побуњеничке снаге су “употребиле неки облик сарина у гранатама домаће радиности, испаљеним на владине снаге у Кан ал-Асалу.

Русија је снабдела УН са доказима у том смислу и Кан ал-Асал је било једно од места на листи за посету инспекцијског тима УН “(Фил Гривис,  “Syria: Obama’s Pretext for War? The “Rebels” are in Possession of Chemical Weapons”, Global Research, August 29, 2013).

Уклоњени извештај Дејли мејла
29. јануара 2013,  у Британији најпопуларније новине, Дејли мејл, у онлајн верзији Dailymail.co.uk  објавиле су чланак под насловом:

„Америка подржава план да се покрене напад хемијским оружјем у Сирији и за то окриви Асадов режим”

Неколико дана касније чланак је уклоњен.

Archives.org је објавио запис спорног чланка који се односи на наводну подршку САД обавештајној операцији за покретање напада хемијским оружјем на Сирију и за то окриви председник Башар Ал Асад.

Оригинални чланак: U.S. ‘backed plan to launch chemical weapon attack on Syria and blame it on Assad’s regime’ је уклоњен из архиве Дејли мејла.

Али, доступан је на :U.S. ‘backed plan to launch chemical weapon attack on Syria and blame it on Assad’s regime’

Према чланку из Дејли мејла:

„Процуреле” електронске поруке су наводно доказале да је Бела кућа дала зелено светло за напад хемијским оружјем у Сирији за који би могао бити окривљен Асадов режим, што ће подстаћи међународну војну акцију у опустошеној земљи.

Извештај објављен у понедељак садржи размену електронске поште између двојице високих званичника британске компаније Britam Defence, у којој се каже да је шема „одобрена од Вашингтона“ и наводи да ће Катар финансирати побуњенике у Сирији, који ће да употребе хемијско оружје.“

Наше је мишљење да је Дејли мејл уклонио извештај после тужбе за клевету коју су покренули Britam Defense и обавештајни апарат, а којом се доводи у питање валидност извештаја.

Нема доказа да је програм који укључује Britam Defense био предузет.

Изговор за инсценирани рат
Ова ђаволска операција се састоји у томе да САД опреми своје побуњенике са хемијским оружјем и спроведе пажљиво инсценирану операцију убијања цивила, а онда окриви сиријску владу за злочине почињене у име САД/НАТО војног савеза.

Оно што се одвија је ђаволски сценарио –  који је саставни део војног планирања –  наиме, ситуација у којој су опозициони терористи, саветовани од инструктора са Запада,уствари, у поседу хемијског оружја.

Горе наведени докази сугеришу да су побуњеници ти, пре него сиријска влада, који користе хемијско оружје против цивила. Амерички специјалци у вези хемијског оружја „послују“ у Сирији од августа 2012. Овај период се поклапа са обуком устаника у употреби хемијског оружја (потврдио ЦНН), као и с тим да употреба хемијског оружја укључује употребу сарина од стране побуњеничких снага.

Запад тврди да долази у помоћ сиријском народу, чије животе наводно угрожава БашарАл Асад.Истина је да западна војна алијанса не само да подржава терористе, укључујући и Ал Нусра фронт, већ хемијско оружје даје на располагање својим диригованим “опозиционим” побуњеничким снагама.

Медијска пропаганда
Медији су понављали лаж. Истраживачко новинарство је одбачено у корист медијског спина, лажи и измишљотина. Оркестрирани извештаји позивају на војну интервенцију под окриљем Уједињених нација.

Премиса лажи је постављена, извештаји граде своју истрагу око лажи.

У међувремену, угледни западни интелектуалци-левичари су изразили своју подршку хуманитарној  интервенцији НАТО-а. То су исти они људи који су 2011 подржали интервенцију НАТО-а у Либији.

Они америчке клијенте, Ал Каиду и с њом повезане побуњенике (који су на листи терористичких организација Стејт департмента ), лежерно описују као “револуционаре”, упоредиво са покретом беземљаша у Бразилу и Запатистима у Чиапасу, области Мексика.

Међу тим самозваним левичарима, консензус је у корист “хуманитарног рата”:

“Ми, доле потписани, устајемо у знак солидарности са милионима Сиријаца који су се борили за достојанство и слободу од марта 2011. Позивамо све људе света да изврше притисак на сиријски режим да прекине угњетавање и рат против сиријског народа. Захтевамо да Башар Ал Асад оде одмах, без изговора, тако да Сирија може да започне брз опоравак и пут ка демократској будућности.

Револуција у Сирији је фундаментални део револуције Северне Африке, али то је такође проширена побуна  Запатиста у Мексику, наставак беземљашког покрета у Бразилу, европска и северноамеричка побуна против неолибералне експлоатације, и одјек Ирана, руског и кинеског покрета за слободу. ” Линк: Solidarity With the Syrian Struggle for Dignity and Freedom

Ко води рат против сиријског народа?
Одреди смрти спонзорисани од САД/НАТО , који су обучени и регрутовани у Саудијској Арабији, Катару и Турској.

Горком иронијом, језик и дискурс “напредњака”, иако не позивају на директну војну акцију,  сличан је, по обиму и садржају, отвореном писму неоконзервативаца председнику Бараку Обами, објављеном у недељнику Викли стандард, а у потпису: Елиот Абрамс, Пол Берман, Елиот А. Коен, Роберт Каган, Вилијам Кристол, Бернар-Анри Леви, Карл Рове, између осталих.

“У најмању руку, Сједињене Америчке Државе, заједно са вољним савезницима и партнерима, треба да искористе неупотребљено оружје и ваздушну снагу, и да циљају сиријске јединице војне диктатуре које су учествовале у недавној употреби хемијског оружја великих размера, …

Она такође треба да пружи строго провереним умереним елементима оружане опозиције у Сирији сву војну подршку која је потребна за идентификацију и удар на јединице режима наоружане хемијским оружјем.” Зато, време је за САД да предузму значајну и одлучну акцију за заустављање немилосрдне агресије Асадовог режима, и да обликују и утичу на темеље  постасадовске Сирије, за коју сте рекли да је неизбежна.“ (Викли стандард, август 2013. Линк Experts to Obama: Here Is What to Do in Syria

За Србин.инфо превео: Александар Јовановић – “Микрорем”, mikrorem.com

 

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s