Виракоча, скулптура човека (Србина) са шајкачом, Јужна Америка

993401_10200753492980013_1779322873_n

МИТ

Виракоча је велики творац бог Инка и митологије Инка, налази се у Андима у региону Јужне Америке. Пуно име и неке правописне алтернативе Виракоча, Апу Кун Тикси Виракутра, и Уго-Тики (такође Кон-Тики) Виракоча. Виракоча је био један од најважнијих божанстава у пантеону Инка и види као творац свих ствари, или супстанца од које су све ствари створене, и интимно повезана са морем. Виракоча је створио свемир, Сунце, Месец и звезде, време (контролишући сунце да се креће преко неба) и цивилизације. Виракоча је обожаван као бог сунца и олује…

КО ЈЕ ВИРАКОЧА?

Познат под називом Виракоча, док му је право име Старина Сораб. Старина Сораб је био најстарији (као што му име каже) односно први српски владар, најузвишенији владар (бог – титула најузвишенијег владара) и први српски великосвештеник, по коме су древни Срби (Небески Срби, Велики Срби, Славни Срби, Ратници Светлости) добили име – Сораби.

Име „Сораби“ је добило назив из двеју речи, које се на санскритском (индијском, писмо Индуса) може превести: СОРА – Небо, БИ – народ, што целокупна реч СОРАБИ значи – Небески народ, због тога Срби себе називају Небеским народом, но, то се све заборавило, остала је само празна реч. Српско име Сораби је имало суштину СРБ која значи Светлост Божија или Светлост Божија која кружи земљом.

Сатана је од Господа Бога одвојио трећину анђела ратника и са том војском ударио на самог Господа Бога. Онда је Свети арханђел Михаил са својом анђеоском војском и Небеским Србима – Сорабима збацио Адама и Еву заједно са сатаном на земљу. Господ Бог је послао Старину Сораба и Сорабе да очисте земљу од палих демона који су имали један циљ да изграде моћне цивилизације и оружје како би помогли сатани да допре до рајског врта тј. у Небески свет. Старина Сораб је са својим ратницима Сорабима очистио земљу од палих демона, и основао прва српска царства у Јужној Индији, Месопотамији, Египту, Типету и Перуу, док је главно царство или престоница свих царсатава била на Балкану нама позната као Рас, но прави назив је био Сорабија.

Званична историја нас учи да је досељавaње Срба на Балкан извршено у 7 веку. Балакан је у ствари назив за Стару планину која се по званичним извориам називала Хелм. На Балкану – Хелму је било старо српско царство Сорабија које је добило име по старим српским прецима Великим Србима – Сорабима. Сорабија је било највеће царство које је икада постојало на овом свету, одатле се управљало целим светом. То царство је настало у области Косова и Рашке или Рас, чак постоји и камена плоча са знаком – крст и четири очила или С на месту где је Сорабија настала (више о српском грбу прочитајте овде: http://goo.gl/v3xXAM). Простирало се дуж целог Балкана, дом Европе, Азије и Африке, а била су му припојена остала српска царства широм Европе, Азије, Африке и Америке. У то доба су сви континенти били у једној целини до уништења и распада Атлантиде у Атлански океан који је добио назив по Атлантиди. Постоје старе карте света бројне су сакривене у архивама Беча, Берлина, Брисела итд. које доказују да је Сорабија постојала.

Сорабија се налазила у центру крста јер су Сораби (директни српски преци) своју земљу сматрали центром Света.

НАПОМЕНА: Сораби су директни преци свих Срба!

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Jedno reagovanje »

  1. Wow kaže:

    WOW.
    Just WOW.

    Sviđa mi se

  2. Dijana Zmija kaže:

    Da. Istinski smo vezani za sanskrit jer smo sa tih krajeva i stigli, samo što velike seobe nije bilo već smo se prostirali od Indije pa duž Balkana, ali tu smo, borimo se i opstajemo, ma koliko neko pokušavao da iskrivi našu istoriju.

    Sviđa mi se

    • draganznas kaže:

      seoba je uvek bilo,odes pa se vratis,kao svuda i dan danas,mi jesmo starosedeoci ne samo balkana vec sire azije i evrope,mnogi nemaju pojma ni sta znaci 4 c na nasem gebu,to je oznaka naseg porekla sa usca 4 reka i uz duz tih reka.don,dnjepar,dnjestar i dunav,prusi ili tj luzicki srbi sto neznaci nista drugo no srbin kao i mi.do 6 veka se nije znalo za pojam slaveni,vec za danasnje slavene je bio zajednicki pojam,srbi,srbi,sorbi,sto je samo po dijalektu bilo drugacije a znacilo isto.

      Sviđa mi se

  3. alkatraz kaže:

    Ovaj članak se uopšte ne slaže sa Svetim Pismom starog zaveta.

    Sviđa mi se

  4. Dragan kaže:

    Veoma zanimljivi podaci. U školama, mnogo toga smo učili što nema veze sa istinom. Trebalo bi se nekako uticati, da se u školi uče istinite činjenice, jer ako ne znamo ko smo bili, neće nas ni biti u budućnosti. Deca se moraju vaspitati tako da budu ponosni na to, da se jača patriotizam, moralne vrline i poveća natalitet. Mada, bez „čišćenja“ cele vertikale vlasti i dolaska na vlast ljudi koji iskreno vole Srbiju, nema šanse. Lažu nas vekovima, pa i sada sve u cilju uništenja. Udruženi, ima šanse da se nešto promeni. Imate moju moralnu ali i praktičnu podršku da to uradimo.

    Sviđa mi se

  5. Miroslav kaže:

    Istina je jedna, ne mogu postojati dve ili tri istine o istoriji i poreklu jedog naroda, konkretno, SRBA. Platon je jos pre 2500 godina detaljno objasnio ko su SRBI, to dobro znaju i ucenjaci sa zapada, ali njima to ne odgovara. Istina se ne moze menjati i sakriti, istina je jedna.

    Sviđa mi se

  6. ilija kaže:

    Jako interesantna bajka. Trebalo bi je objaviti da je deca mogu citati jer je jako zanimljiva. Malo osoba moze da izmisli taku pricu ali takva prica ne bi se trebala kaciti o Srbe. Srbi imaju svoju polaznu tacku istorije kao i svi drugi narodi. Srbi nisu bili poznati pod tim imenom sve do dolaska na Balkan ali zalosno da nikom ta istorija nije poznata jer se svaki od Srpskih istoricara oslanjao na tudje navode istorije dok sami nikad nisu pokusali da pronadju korjen tog naroda pod imenom Srbi. Nasi isroricari cak ne znaju kako smo i gdje smo ziveli pred dolaska na Balkan jer su se oslonjali na tudje lazne istoriske dokaze. Ipak, sve bajke o Srbima su interesantna tako i ova ovde.

    Sviđa mi se

Postavi komentar