Svetozar je dosta detaljno opisao tzv. američki intervencionizam, i u svemu je korektno naveo činjenice koje govore o načinu sprovođenja vlastitih interesa. Međutim, od pojave „prizme”, kao sistema za globalni monitoring interneta (odnosno praćenje ponašanja mrežno-centrične, ili gadžet populacije), jasno je da se nešto novo dešava u vezi sa tim intervencionizmom, kao i sa američkom vojnom doktrinom.
Ukratko, taj sistem („prizma”) ima nekoliko specifičnosti, koji ga čini „intervencionističkim oružjem” u pet dimenzija (kosmos, vazduh, kopno, voda i sajber prostor). Da bi intervencionizam bio efikasan neophodan je interfejs između virtuelnog modelarskog prostora i našeg realnog sveta. I, još nešto, nije ekonomska vlast u rukama samo onih struktura koje deluju iz pozadine američke države i vojske i povlače konce. Na pomolu je jedan novi tehno-menadžerski sloj, mnogo sposobniji, inteligentniji i tehnološko opremljeniji od spomenutih struktura, koji se odvaja i ima svoje sopstvene interese i ciljeve.
Valjalo bi analizirati čelnog čoveka američke Sajber komande, kog zovu „Aleksandar veliki”. On ne želi da služi nekim prevaziđenim strukturama koje su prigrabile svo bogatstvo savremenog sveta. Pre svega, on je paradigma novog tehno-menadžerskog sloja, koji će masoneriju, iluminate, rokfelerijance i ostale staviti u funkciju ostvarivanja sopstvenih interesa, naravno, koristeći njihov novac i uticaj.
Krenuo je (taj tehnomenadžerski sloj) u osvajanje sveta, iz virtuelno modeliranog prostora, počevši od svog naroda i svoje države. Na vlastitom narodu istražuju delovanje različitih interfejsa za modelovanje i interesno prepariranje operativnog okruženja, kako zovu zone dejstva u svojim novim dokrinarnim dokumentima. Uočavajući ove promene u doktrinarnim dokumentima „savremenog” američkog društva, jasno je zašto se sistem urušava, od ekonomske krize, naovamo. Zašto je najnoviji problem finansiranja (usvajanja budžeta) ukočio mnoge poluge vlasti tog društva?
Da li je to u interesu onih koji su se nazivali „svetska vlada”? Šta bi im koristio haos na svetskoj sceni? Samo da uživaju u potocima krvi! I da dožive „armagedon”. Imaju li oni spremljene „nojeve barke” da bi to preživeli?
Ima li neko odgovor na ove pojavne oblike zbivanja u američkom društvu moderne demokratije? Fenomenologija američke demokratije, dakle, dobija druge pojavne oblike, čega smo svesni danas. Možda ne vidimo sve pravce i dubinu procesa, jer smo ipak negde na Balkanu, na vetrometini Istoka i Zapada. Čak ni Bžežinski ni drugi ideolozi zapadne demokratije nemaju procenu šta se dešava, osim konstatacije da se američko društvo urušava i gubi svetski ekonomski primat i ulogu globalnog policajca. To je proces koji je osmislio tehno-menadžerski sloj, na osnovu svojih predviđanja i upravljanja tokom zbivanja. Bilo bi interesantno sagledati osnovnu premisu koju je postavio taj tehno-menadžerski sloj, jer ako je Kurcveil rekao da će čovek budućnosti biti tehnološki napredniji, kakvi su mu uslovi potrebni da bi se to ostvarilo. Tehno-menadžerski sloj neća dozvoliti da čovekom ovlada veštačka inteligencija! Pogledajmo i evropski projekat FutureITC, pas će biti jasnije šta je u interesu tehno-menadžerskog sloja, na globalnom planu!

AGRESIJA NATO NA SRJ, KAO UVOD U AMERIČKU DOKTRINU NOVOG INTERVENCIONIZMA, JE ISTORIJSKA GREŠKA

nato-bombardovanje-novi-sad

Srpski narod nikad u istoriji nije bio okupiraniji, niti manje svestan svoje neslobode. Nije bio nikad izgubljeniji, ravnodušniji, bezvoljniji, beznadniji…

View original post 1.584 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

One response »

  1. Neka misli šta ko hoće, ali mi pravoslavne vere nikada , ko zna koligo godina unazad nismo vodili ratove na tuđoj teritoriji . Nadam se ni u buduće. ali ravnoteža postoji i mora da postoji u svemu pa i u dobru i zlu. tako da sam ubeđen da će svako dobiti ono što je posejao. Ali nijedan osvajač u istoriji nije ostao ili bio dobro došao u zemlju koju je osvojio ili bar misli da ju je osvojio pa zato mije ni ostao u njoj. Pozdrav .

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s