BELEŽNICA

Jednog dana moraćemo sebi da postavimo pitanje koje je Americi pre pola veka postavio Martin Luter King i koje jos uvek trazi odgovor:

‘Zašto imamo milione siromašnih?’.

A kada počnemo da pitamo to pitanje, počecemo da postavljamo pitanja o ekonomskom sistemu, o načinu stvaranja i distribucije bogatstva koje je dovelo do toga da samo od profita samo koji su ostvarile 2012. godine 100 svetskih kompanija mozemo 4 puta da otplatimo svetski dug i iskorenimo siromastvo.

Kada postavimo to pitanje, počinje preispitivanje ove svetske ekonomije koja je Srbiji kroz proces tranzicije agresivno nametnuta

I kažem kako pritom moramo sve više i više postavljati pitanja o našem celokupnom društvu. Pozvani smo da pomognemo prosjacima na tržištu života ali jednog dana moraćemo da uvidimo kako se struktura koja proizvodi prosjake mora restrukturirati. To znači da se moraju postaviti pitanja.

Vidite, prijatelji, kada se budemo bavili time, doći ćete i do…

View original post 934 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s