Нашли смо се принуђени да функицонишемо унутар система који једноставно није за нас, потпуно се не поклапа са нашим менталитетом, а од нас непрестано тражи још. Тера младог човека који корене вуче из кршевите Црне Горе или Херцеговине да се осећа кривим што је почешао јаја и укључио јутарњи програм. Као што не можемо изабрати ћалета, нити да ли ће он уопште бити ту кроз наше одрастање, тако не можемо бирати поредак унутар кога морамо функционисати, а унутар тог поретка нема места јајарењу. Ствар више није индивидуалне природе, јаза између гомиле декларисаних блејача, и амбициозних људи који би да се напором и непрекидиним залагањем изузму из масе.

P R E V R A T

расправе са интелектуалним куртончинама, које се протежу на неколико десетина дугометражних постова, не воде никуда, јер тешко да ћеш научити ишта од некога ко са тридесет и четири године себе сматра студентом Филозофског факултета и анархистом.

IMG_20131116_125047_1

Швабе су још почетком двадесетог века патентирале појам балканске аљкавостиПод тим појмом обухватили су стереотипе о Јужним Словенима, оне које се не везују за срдачност, сплавове и добре рибе. Пре да је била реч о односу овдашњих људи према раду, њихове генералне опуштености и сваљивања одговорности на друге, јер јебем му матер, рад је рад и неко ће га ваљда одрадити.

Излазак из социјалистичког уређења довео је са собом другу врсту културног инжењеринга, и покушај да се исправи дубоко утемељено стање свести. Уместо непосредности, одсуства бриге и уживања у полу ленчарењу, форсира се некаква свакодневна борба, јурњава за парама, јуриш свом снагом у реформе и тежња ка савршеном човеку машини, који се једном руком…

View original post 1.655 more words

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s