Проф.др Игор Николајевич Панарин

Свет, чија је основна идеологија Колонијални Либерализам, налази се у дубокојсистемској кризиИзвор тренутне кризе је у САД. Пред нама је други талас глобалне кризе. Непостојање програма који доноси излазак из кризе створио јеизузетну непопуларност америчког председника Барака Обаме (његов рејтинг јепао са 88% на 22%).

1. Хипотеза распада Сједињених АмеричкихДржава

9. септембра, 1998. године на конференцији под називом „Информациони рат“ у Аустрији (Линц), први сам поставио хипотезу о могућности колапса САД у 2010 на шест делова. Протекло време је показало да САД не може да реши проблем свог спољног дуга. Када сам био у Линцу, спољног дуга је било 2 трилиона америчких долара, данас је то 14 трилиона америчких долара. То је, за 12 година, раст од седам пута.

Показатељи потенцијалног колапса САД

* Од 50 америчких савезних држава, 49 њих, односно 98% свих америчких држава, има буџетски дефицит.

* Петнаест америчких држава су прогласиле државни суверенитет (Тексас, Јужна Дакота, Оклахома, итд), а 25 других америчких држава разматра такву могућност.

* Динамика раста банкарских неуспеха, односно, преглед банкротстава САД: 2007 – 3, 2008 – 25, у 2009 је чак 140 банака банкротирало, док је у 2010-ој – закључно са половином новембра 2010. – у питању 146 банака које су доживеле банкрот.

* Повећање незапослености на 10,0% (у неким земљама и до 31%). Према подацима стручњака реална незапосленост у САД досеже 21%.

* У САД, број гладних породица од 2007 до 2009 се удвостручио. Према званичним подацима, прошле године, око 15% америчких домаћинстава је доживело несташицу хране због високог нивоа сиромаштва и економске кризе у земљи. Према извештају УСДА (Унитед Статес Департмент оф Агрицултуре – Америчко Одељење за пољопривреду), реч је о најмање 17 милиона домаћинстава, или 50 милиона Американаца, укључујући најмање 17 милиона деце. У јесен 2010, број гладних Американаца је порастао и достигао 69 милиона.

* 50 милиона Американаца нема здравствено осигурање.

* 38 од 50 држава одбијају да спроведу реформу здравствене заштите.

* САД су одавно заузели прво место у свету по броју менталних болесника. У 2010, драматично повећан број ментално оболелих Американаца (према неким ауторима то је скоро 2 пута и достигла 63 милиона људи). Само међу америчким ученицима 17 милиона људи редовно користе антидепресиве. Током протеклих 40 година у америчким институцијама менталног здравља је погинуло више Американаца него што је умрло у свим ратовима које укључују САД од 1776. године.

* Разлика у приходима између богатих и сиромашних у САД у новембру 2010 достигла рекорд – 1 наспрам 15.

Показатељи спасења САД

* Раст неслагања против политике Обаме – 12. септембар 2009, у знак протеста митингу у Вашингтону присуствовали су 1,2 милиона људи, и 28. августа, 2010 у Вашингтону протест такође окупио више од милион Американаца.

* Избијање америчке револуције (вођа конгресмен Рон Пол, главни републикански кандидата за изборе у 2012, бори се за повлачење америчких трупа из Немачке, Ирака, Авганистана, и захтева укидање Систем федералних резерви).

* Креирање током пролећа 2009. године новог друштвеног покрета Теа Парти (Tea Party), делујући за очување духовних и моралних вредности, јаке породица, итд (Одржао сам предавање активистима у Тексасу у новембру 2009). Представници покрета су остварили фантастичну победу на изборима у САД новембра 2, 2010.

До 2012 модел либералног колонијализма који је заснован на „три стуба“ – долар као светска валута, идеологија колонијалног либерализма и војна моћ САД-а, може престати да постоји.

Evroazijska Unija

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s