Прво морамо да сачекамо резултате дешифрирања снимака из Лондона. Мислим да нећемо сазнати, ко је пустио ракету. Вероватно ћемо сазнати, којим је ракетама оборен авион на основу трагова погодака. Међутим, ко је наредио да се пуца, да ли је то провокација од стране Кијева, јер је Бојинг променио висину, а поред њега се налазио Су-25, о чему сведоче подаци посматрања Руске службе контроле лета, тешко да ће успети да се сазна. Русија је затражила од украјинске стране да пружи снимке разговора диспечера – то је веома правилан корак. Међутим, Кијев никада неће пружити материјале, који би га раскринкали. То је јасно, илузорно је веровати у то. Све док Вашингтон и Брисел буду подржавали Кијев у војној операцији против југоистока Украјине, украјинске власти неће делити информације. У овој ситуацији се Русија нашла у изолацији, нарочито у условима информативног рата, који поткопава поверење према подацима руског Генералштаба, који су добијени са места катастрофе. Светска заједница нема неутрални извор, у који би имала поверење. Американци имају космичко извиђање, али они не желе да деле своје податке. Друге земље га немају. То значи да вероватно никада нећемо сазнати истину. Али то не значи да мора на томе да остане. Неопходно је разрадити стратегију заједничких акција и превазићи кризу неповерења. Нажалост, за сада ни Брисел, ни Вашингтон (што је требало очекивати) нису спремни за зближавање. Русија заузима обазрив став, при томе мора да се истакне да се Кремљ и руска влада понашају веома иницијативно у покушајима да се напредује у том проблему.

26 јул, 19:09

Хоћемо ли сазнати истину о лету МН 17 ?

Хоћемо ли  сазнати истину о лету МН 17 ?

Треба клеветати дрско, онда ће се нешто сигурно залепити – гласи латинска узречица. Кијев је искористио ову „мудрост“ да би оптужио украјинске устанике за удес Бојинга одмах после катастрофе, док су САД оптужиле Русију. Наслови западноевропских листова нису се устезали у изразима оптужаба. Ко је уствари умешан у смрт 298 путника авиона Малезијске авиокомпаније, хоћемо ли икада сазнати истину?

Коментар немачког експерта, професора Универзитета у Гетингену Петера Шулцеа.

Прво морамо да сачекамо резултате дешифрирања снимака из Лондона. Мислим да нећемо сазнати, ко је пустио ракету. Вероватно ћемо сазнати, којим је ракетама оборен авион на основу трагова погодака. Међутим, ко је наредио да се пуца, да ли је то провокација од стране Кијева, јер је Бојинг променио висину, а поред њега се налазио Су-25, о чему сведоче подаци посматрања Руске…

View original post 251 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

One response »

  1. bogoboj kaže:

    Nisam niki expert. Ali stvari su i previše jasne. Radi se o strategiji i tehnici natezanja. Videćemo : „Ko se poslednji smeje – bio je u pravu“! Ljudi će platiti glavama a teritorij će ostati nekome!

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s