Извињавам се што овако пишем, али пошто су ме блокирали на сајту Шпигел Онлајн и после обрисаних мојих коментара, приморан сам да нешто учиним против таквог понашања. Радовало би ме када бих добио вашу подршку за то и ако бисте објавили мој коментар.

Срдачан поздрав,

Улрих Фелкел (Ulrich Voelkel)

СРБски ФБРепортер

30.7.2014. Реци не ЕУ

Универзална декларација о људским правима у члану 19, препознаје слободу говора као људско право, док међународни пакт о грађанским и политичким правима дефинише слободу говора као „право да се заступају одређена мишљења без ометања“.

Kolaz SpigelСлобода говора је право да се говори слободно, и да се износе ставови без цензуре и страха од казне. Често се као синоним користи израз слобода изражавања, који треба да нагласи да се не ради само о слободи вербалног говора.

Преносимо вам писмо које је г. Улрих Фелкел (Ulrich Voelkel) упутио Иницијативи Реци не ЕУ, а из кога је јасно у којој мери се ово право поштује на „демократском Западу“ који нам се представља као узор када су у питању људска права и демократија, тачније у Немачкој одакле нам је писмо стигло:

***

Здраво,

Извињавам се што овако пишем, али пошто су ме блокирали на сајту Шпигел Онлајн и после обрисаних мојих…

View original post 1.263 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s