Преко ноћи Београд је постао град бескућника који чекају државну милостињу. Београд је и пре поплава био град бескућника. Ово што нам се сада показало као поплава, Србију је погађало, а Београд пунило бескућницима као „Милосрдни анђео“ па као „Олуја“ итд… Са природним катастрофама морам да се помирим, али се још тешко навикавам на ‘несебичне помоћи’ оних који су на ту исту Србију слали немилосрдне анђеле и Београд пунили бескућницима. Мислим да би се један број бескућника радо одрекао помоћи са те стране. После ове изјаве је јасно да од мене никада политичар неће бити.

ВИЗИОНАРСКИ

Легенду српског глумишта Милана Ланета Гутовића, већ годинама јавност поистовећује са Шојићем који је прототип универзалне политичке вуцибатине. Гутовић за магазин Таблоид говори између осталог и о овом феномену:

– Смејати се таквим типовима је нормално, али колико је добро што је он део наше стварности? Он је давно постао део наше стварности, али најтрагичније је што је он продукт те стварности. Није се Шојић појавио одједном. Он је деценијама негован. Мислим да је престао да буде део маште писца. Он је постао део стварности гледаоца.

Милан Лане Гутовић, никада није био само глумац него и јавна личност која учествује у друштвеном животу. Зато данас каже да га итекако дотичу патње нашег народа. Последње такве патње, кад су мајске поплаве кренуле, посебно су га погодиле.

– Преко ноћи Београд је постао град бескућника који чекају државну милостињу. Београд је и пре поплава био град бескућника. Ово што нам се сада…

View original post 1.417 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s