Filmski kritičar

Ogledala Kozirjeva
Mistično ogledalo koje vas vodi u drugu dimenziju zvana Ogledala Kozirjeva.

Danas vam predstavljamo još jedan new age naučno fantastični, ili ispravnije rečeno pseudonaučni film iz Rusije posvećen ogledalima Kozirjeva.

N.A. Kozirjev je ruski naučnik koji se bavio ispitivanjima svojstva spiralno zakrivljenih ogledala na čoveka. Naravno, u to su se umešali i ideolozi new age nauke i razni parapsihološki eksperimenti kojima je pokušavano da se napravi prodor u druge dimenzije uz pomoć ove sprave – telepatija, prekognizija, vidovitost.

Kozirjevo ogledalo je jednostavan instrument, radi se o velikom ogledalu koje je savijeno u vidu spirale – kućice puža. Kao proizvod patentiran je u Rusiji za korekciju psihičkih stanja čoveka, jer je u eksperimentima uočeno da dolazi do emotivnih pražnjenja osoba koje udju u središte ogledala.

Da bi vas zainteresovali za film, napomenućemo da je Kozirjevo ogledalo postojalo i u Beogradu u jednoj ordinaciji ruske alternativne medicine. Uredjaj su predstavljali kao opremu iz ruskih svemirskih programa koja se koristi za pripremu kosmonauta, što je inače klasična propagandna tvrdnja ruske alternativne medicine kada pokušava da obezbedi sebi medicinski i naučni značaj. Čuli smo od osobe koja je koristila ogledalo Kozirjeva u terapeutske svrhe po predlogu ruskog doktora, da kada je ušla u ogledalo, nakon nekog vremena su počele da joj se javljaju razne slike iz detinjstva i počela je da rida i jako plače. Na kraju se zacerila od smeha i kikotanja. I to je to, ni više ni manje, imala je emotivno pražnjenje i to ju je opuštalo.

Nemojte nas pitati gde se to ogledala Kozirjeva nalaze u Beogradu, ne znamo.

 

BELEŽNICA

Scenario i režija: Vitalij Pravdivcev

O filmu:

Magovi su oduvijek verovali da udubljena ogledala sabiraju u svom fokusu i neki astralni svet,koji budi, kod čoveka sposobnost vidovitosti.Zato su i gledali u udubljene posude očekujući pojavu čudesnih slika prošlosti, sadašnjosti, budućnosti,sve se moglo otkriti u osvit.Na neshvatljiv način, gledao je stotine godina ranije, Roger Bacon još u XllI veku on je predskazao pronalazak mikroskopa i teleskopa, automobila i aviona, brodova na motorni pogon .Dvesta godina pre pronalaska baruta, on je napisao njegov sastav i dejstvo.Mnogo pre nego što je otkrila nauka on je znao strukturu biološke ćelije i proces formiranja embriona. Odakle takvo znanje? Govori se da su učenom monahu pomagala neka tajanstvena ogledala.

View original post 206 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s