То је ипак остало само невешти покушај јер да је истина да првобитни текст није био цензурисан, већ да је привремено нестао због ”несавршености софтвера” , тада не би постојала ни ова потреба да се он ипак дискредитује другим текстом два дана касније.
Милан Мишић ничим изазван, читаоцима појашњава, гле чуда, да је због ”несавршености софтвера” Политикиног електронског издања, текст ”Ко то беше Оља Бећковић” нестао са сајта. Међутим он наставља са писањем испод поднаслова ” Ко то беше Даница Поповић” што открива праву намеру коју Љиљана СмаJловић покушава да спроведе. Аутор почиње речима:

”Прави наслов за овај уводник био би „Ко то беше Даница Поповић”, али је предуг за стубац.”

Цео текст је више отужно него смешно обраћање читаоцу, утолико пре јер се критиком самог чланка који није успешно уклоњен- цензурисан, у ствари само потврђује очајничка жеља да се цензура спроведе пошто зашто.

Политика иначе налази на 80. месту по читаности док на пример Ало налази на 28. месту. Да не набрајам даље али хвалоспеви које Политикини ”уводничари” објављују сами о себи далеко су од истине. Колико муке новинарима задају ”несавршености софтвера” процените сами

Пише: Љиљана Татић

Мала неуспела школа цензуре Љиљана СмаJиловић се ”УВОДНИКОМ” бори против ”несавршених софтвера”

Текст ”Ко то беше Оља Бећковић”је објављен а потом скинут са електронског издања Политике када се видело да је ”процурео” и да , иако цензурисан, кружи као дух на друштвеним мрежама. Текст ”Цензура у „Политици”” који се појавио два дана касније, је покушај да се по ко зна који пут злоупотреби рубрика Уводник  за личну промоцију главне уреднице. Овај пут текст који је по мери Љиљане Смаиловић је написао или само потписао Милан Мишић.

То је ипак остало само невешти покушај јер да је истина да првобитни текст није био цензурисан, већ да је привремено нестао због ”несавршености софтвера” , тада не би постојала ни ова потреба да се он ипак дискредитује другим текстом два дана касније.
Милан Мишић ничим изазван, читаоцима појашњава, гле чуда, да је због ”несавршености софтвера” Политикиног електронског издања, текст ”Ко то беше Оља Бећковић” нестао са сајта. Међутим он…

View original post 947 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s