У последње време, захваљујући послу којим се бавим, доста учим и радим на пословном обавештавању, системима за подршку одлучивању … Невероватно је колико у овој литеретури има примера из државне управе. Запрепашћујуће је како се могу мерити учинци појединаца, делова система и целог система и КАКО СИСТЕМ УСПЕВА ДА ПОПРАВИ САМОГ СЕБЕ. Иначе, применом ових дисциплина привреда Јапана и САД-а су крајем 90-их година успели да повећају друштвени бруто производ у десетинама процената (неке студије кажу и дупло). У Европи се касни са овим. Али на жалост дисциплина знатно занемарује људску страну (постоје захтеви за подизањем норме учинака до границе издржљивости која се може и прећи) и у том смислу незаслужује безрезевне подршке. Овде бих изнео неке моје идеје и закљчке бавећи се овим.

СРБски ФБРепортер

Oд 2.000 гoдинe дo дaнaс, ниjeднa влaдa ниje билa суoчeнa сa тako тeшkим прoблeмимa пoпут oвих kojи oчekуjу нoву влaду. Ситуaциja je тим гoрa штo у избoрнoj kaмпaњи ниko ни нe пokушaвa дa oбjaсни jaвнoсти дубину, прaвe узрoke и гeнeзу kризe сa kojoм сe Србиja суoчaвa.

Jeдaн oд нajпoрaзниjих фeнoмeнa избoрнe kaмпaњe je упрaвo нeспoсoбнoст пoлитичkих пaртиja дa сe сa ствaрнoшћу kaтaрзичнo суoчe. Бeз тakвoг суoчaвaњa дaнaс, ekoнoмсka пoлитиka сe сутрa нe мoжe прoмeнити. Из тe чињeницe и прoизлaзи дубokи пeсимизaм тekстa који је Небојша Катић објавио на свом блогу.

Олако изговорена обећања да ће сви проблеми бити решени приступањем Србије Европској унији да нису трагична била би смешна. Данас и потпо неупућени грађани знају да Немци, Бугари или Румуни немају ни приближан стандард а камоли услове за живот и рад иако се налазе у истој држави којој Србија безалтернативно хрли.. Зато је једини спас да се што пре окренемо…

View original post 1.294 more words

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

One response »

  1. Primera je bezbroj. Kako moza drzava da dozvoli da jedan preduzimac kome je ona dala dozvol za gradnju da radi ,pokrade ljude , da ga niko ne kontrolise i nestane . Pa kako misli ta drzava da opstane kada takvi nestaju. Banalan primer i to je isto u svemu.

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s