O RAZNIM ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA –S.N.L (pokušala sam izvući razne zdravne probleme i njihove uzroke)

S.N.Lazarev: Kasnije sam shvatio da, da bi se svarila ta količina hrane – neophodno je da sve žlezde rade kao sat. A to je moguće samo ako čovek ne pati od ljubomore (pankreas), ljutnje i gordosti (jetra). Takav čovek po prirodi mora biti dobrodušan jer, u suprotnom, ta količina hrane bi ga ubila.

Čovek koji zavisi od voljene osobe i koji je usled toga osetljiv i ljubomoran, ima problema sa pankreasom i zato treba da jede slatko u manjim količinama.

U slučaju većih ambicija, javlja se gordost i tada strada jetra, tako da je čovek prinuđen da jede manje gorko, ljuto i slano.

– Ako biste se vi žestoko naljutili na određenu osobu, onda bi vam se i program uništenja analogno vratio nazad.

Da ste zamrzeli nekog – pogoršao bi vam se vid;

da ste bili jako ljubomorni – dobili biste moždani udar ili bi vam stradao pankreas;

da ste dugo bili uvređeni – stradali bi vam srce i pluća;

da ste stalno kritikovali i racionalno osuđivali – obolela bi jetra.

Kada sam dospeo do nivoa amorfnog vremena problem s bubrezima je, iz nekog razloga bio povezan s problematikom vezanosti za život i želje. To sam primietio na sebi i na pacijentima. Ranije se te dve teme, gordost i ljubomora, nisu mogle objediniti. Slika je bila jednostavna: bubrezi – problem s gordošću; pankreas – ukazuje na ljubomoru; jetra – gordost i ljubomora.

– Dijabetes je bolest koja nastaje kada počnemo da ubijamo ljubav, pošto nas je prethodno emotivno povredila osoba koju jako volimo. Stres ostaje u duši, čak i nakon nekoliko godina od razvoda, samo ako u njoj nađe pogodno tle da se zadrži.

Dušu treba da lečite, jer ćete tako izlečiti i telo – dao sam mu savet.

Ako čoveku svrha života postaje linija „ljubavi prema ljudima i svetu“, nastaju bolesti ljubomore koje se leče izdajstvima, prevarama svađama, uvredama.

Kada je prisutna želja da se linija „savršenstva“ i osobnog razvoja pretvori u svrhu i cilj života, nastaju bolesti gordosti, koje se leče neprilikama, prevarama, nepravednim postupcima i uvredama od strane neposredne okoline, neugodnostima u životu, rušenjem planova vezanih za budućnost.

U slučaju da se apsolutiziraju obe linije, najčešće nastaju teške bolesti kao što su rak, shizofrenija, šećerna bolest, multipleks skleroza, itd.

U toku rada na sebi, nije obavezno prolaziti kroz celi život. Često je sasvim dovoljno setiti se dva-tri krupna događaja u životu i promeniti ugao promatranja na njih.

Vene – to je uvređenost na sebe i sudbinu, gubljenje volje za životom kada voljena osoba pričinjava sudbinske nedaće.

Sada se na prvom mestu u svetu po učestalosti nalaze kardiovaskularne bolesti. Ogromna se sredstva troše na lečenje srca, iako uzrok bolesti često uopšte nije u njemu. Nedavno sam u jednim novinama pročitao da je kod visokog arterijskog pritiska besmisleno lečiti srce.

Pretpostavljam da je čovek bio pod jakim stresom, nije ga savladao, to se pokazalo na funkciji bubrega, žile su se u bubrezima suzile, a srce je pumpa, te da se organizam ne bi otrovao, potrebno je jednom, a i dva puta povisiti pritisak proticanja krvi u žilama. A mi lečimo srce. I to da je sad po službenoj statistici veća polovina dijagnoza nepravilna, može biti povezano s elementarnim neshvaćanjem toga što predstavlja ljudski organizam.

Poslije trideset godina kod čoveka se usporava razmjena tvari. Posle četrdesete, četrdeset i pete godine usporavanje metabolizma je još snažnije.

Koji je zaključak?

Elementarni.

Količina hrane koja je prije bila normalna, prerasta u preobilje. Potrebno se više kretati, a manje jesti. A u celom svetu poslednjih se decenija događa obratno. Kao rezultat krvne žile se sužavaju, kapilare začepljuju, srce počne da radi sa preopterećenjem. (Bebamur)

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s