Демократија капитала


Највећа превара коју је ђаво под маском глобализма извео је та што је убедио људе да је демократија власт народа. Идеал глобалистичке визије демократије је власт капитала на рачун народа.

Атинска демократија зачета пре 2,500 година је замишљена као директна и непосредна владавина самог народа, у којој су сви грађани учествовали без посредника, укључујући законодавну, извршну и судску делатност. Данашњим мерилима, оригинална идеја демократије је медијски демонизована као – Анархија.

Демократија каквом је представљају мејнстрим медији се своди на базично један човек – један глас, изборни систем којим се у интервалима на сваке четири године народу даје наводна моћ одлуке. Лажни привид, којим се грађанима даје илузија утицаја не само на сопствени живот, већ и на државу као врховну власт остаје то што јесте – само илузија.

Извоз демократије у земље бившег источног блока је мраком корпоративних медија замаскирао прави циљ прокламованих људских права и грађанских слобода. Интереси крупног капитала су намерно изостављани од сваког помињања везаног за демократизацију такозваног источног света. Обећани мед и млеко су убрзо након демократизације показали своје право лице – класичну отимачину природних и индустријских ресурса тих држава.

Монопол над демократијом припада англо-америчким политичарима и корпоративним медијима, који су само продужена рука мултинационалних компанија. Процес “демократског напретка” других држава је сразмеран количини опљачканих богатстава од стране западних компанија. Што је отимачина, самим тим и профит западних компанија већи – то политичари нових колонијалних држава постају демократскији, а грађани сиромашнији.

Најпре коришћењем од запада финансираних невладиних организација, потом коришћењем корисних идиота – постављених на власт, наводна демократија скида своју маску.

Процесима пљачкашке приватизације државних предузећа, либерализације и отварање тржишта се постиже деиндустријализација припреде и зауставање привредног раста. Тржишно одређивање цена драстично дижу цене хране, енергената, воде и осталих услуга, чиме се руши ионако низак животни стандард становништва.

Завршни чин деструкције под плаштом демократије представља такозвано реструктуирање друштвених предузећа, праћено драстичним отпуштањима и повећањем незапослености. Према овом перфидном сценарију, одрађеном уз помоћ ММФ дотадашње државно власништво прелази у посед страних банкарских картела.

Контролом над државним дугом, индустријским, привредним и природним ресурсима, међународни корпоративни картели имају практичну моћ над државним апаратом, зависним од страног капитала, донација и кредита. Коришћењем притиска, уцена или корупције, међународне компаније уз помоћ политичара нових колонија остварују своје циљеве, који су често против грађанских и националних интереса.

Преоптрећена државним дугом и приспелим обавезама, теоретска државна власт прелази у практично власништво страних корпорација. Демократија и избори су ту само да послуже као привид. Прокламована демократија народа прелази у демократију капитала, са неограниченим правима управо на рачун самих грађана, који постају власништво корпоративног дуга, начињеног од стране државног апрата.

Државну улогу бриге над становништвом преузимају стране корпорације, које се не руководе друштвеним потребама већ интересима капитала. Када нема профита, међународне корпорације и банкарски картели се према становништву колонизованих држава односе као према фирми која послује са минусом.

Пословање у минусу увек резултује отпуштањем вишка радника, што се из домена привреде прелива на грађане неоколонизоване државе. Методе условно названог “отпуштања вишка” су различите, некада врло суптилне и креативне.

“скупштина усвојила закон о насилној вакцинацији становништва”

из окупиране Србије:

Периша

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Sue Ellen Allen's Blog

Been there. Done that. Now how can I help?

The Last Bastille

Rebuking Oppression on Every Front

W.:G.:L.:S.:

Imajte uvek na umu da temelj našeg učenja počiva na simbolima

Nebojša Katić - Iz drugog ugla

Da li ste probali Linux? Vaš bloger je zakleti Linuxovac.

TS IMPERIAL - BANKING NEWSLETTER

Why Private Banking and Private Investment?!!!! TSI ISSUING THE BONDS - TSI entered into a JV and Asset Management agreements with a Gold Mining and bullion owning Companies, as well as with the Companies engaged in the Crude Oil and Gas exploration, to issue Bonds and Promissory Notes against those Assets

Liberty 4 Balkans

Libertarijanska ideja na Balkanu

facebookreportermonitor.wordpress.com/

ФБР МОНИТОР - Нецензурисане агенцијске и вести наших сарадника, које се путем РСС преносе директно на ФБР блог. За њихове садржаје су искључиво одговорни аутори и оригинални медијски извори...

Trade News in Brief

International Economic Affairs & Relations / Regional & International Organizations / Global Commerce & Business

Kauilapele's Blog

Today's energies from Hawai'i...

Заједница Правда

Zajednica Pravda (Communitas Iustitia) Srbija, Sremska Mitrovica

BELEŽNICA

Ovo je slobodna zona, mesto gde se možete uveriti da stvari nisu onakve kako deluju na prvi pogled.Ova stranica je neprofitni, društveno-humanitarni prostor, kome može svako da pristupi. Ovom stranicom mogu da upravljaju svi njeni simpatizeri i ona je stecište slobodnih i nezavisnih ljudi na za sada još uvek slobodnoj internet teritoriji.

Serbia through American eyes

blog by Charles Cather

The Freedom School

Education for Freedom

Jetpack — Essential Security & Performance for WordPress

Essential Security & Performance for WordPress

СРБски ФБРепортер

Разбијмо режимски медијски мрак - будимо сви ФБ репортери

%d bloggers like this: