Паре нису проблем

Fiat је латинска фраза која, грубо преведено значи – нека буде тако. Термин се користи у светској економији као синоним декретног новца, у смислу готовине.

       Прелазак светских монетарних институција са златних резерви на декретни „fiat“ новац као средство плаћања означио је крај суштинске вредности готовине. Монетарни систем је избацивањем злата себи дозволио луксуз регулисања количине новца у оптицају једноставним изгласавањем закона.
       Држава као део светског монетарног система штампа папир без праве вредности и без златног стандарда, у произвољним количинама од почетка 1970-их година. Избацивање златног стандарда као мерила количине штампаног новца је довело до везивања већине светских валута за петро-долар као обрачунско средство. Статус који је САД донео четири деценије просперитета је ништа друго до „bubble“ – пренадувани економски балон готов да експлодира.

Featured Image -- 8845

   
 Решење за долазећи економски колапс смо већ имали прилике да видимо. САД је новцем отетим од грађана као пореских обвезника спашавала банкарске милијардере током светске економске кризе 2008. Европа је слично решење применила на Кипру, када су ЕЗ, ММФ и ЕЦБ здруженим снагама под плаштом „спашавањем Кипра“ одузимале новац са банкарских рачуна грађана.
       Легализовање класичне крађе на Кипру, брендирано као „пакет помоћи“ је спроведено по систему опорезивања банкарских рачуна већих од 100,000 евра отимањем 30% новца. Поновљен је рецепт из САД, када су пропале банкарске малверзације уместо казне – награђене новцем отетим од грађана. Иронија је да су грађани због спашавања банкарских картела губили радна места, услед чега нису могли плаћати кредите те су избацивани на улицу из својих станова – одузетих од управо оних банака спашених новцем истих тих грађана.
       Све већа де-доларизација, као и немогућност реалног покретања производње у свету нас доводи на ивицу економске провалије. Светска банка и Међународни Мафијашки Фонд решење за излазак из кризе виде у избацивању готовог новца из оптицаја.
       Према проценама, тренутно се око 10% вредности монетарних институција у свету налази у готовом новцу, који чак и као декретни (fiat) папир даје грађанима одређен степен независности. Највећи део вредности се налази у домену банкарске имагинације: електронски новац и вредносни папири. Глобалистичка елита за крајњи циљ има потпуно избацивање готовине из оптицаја, самим тим и елиминацију последње илузије независности самих грађана.
       Спровођење чиповања има кључну улогу у морбидном плану глобалистичке елите. Предности електронског банкарстава ће бити увод у имагинарни новац који ће се налазити на чипу у људском телу. Колико год да електронски новац, реално – није никакав новац, већ само цифра укуцана на компјутер, толико ће чиповање значити тоталитарну контролу над сваким финансијским аспектом људског живота.
       Кључна фаза за ову агенду глобалиста је избацивање готовинског новца из оптицаја. САД су већ отежале подизање готовине са рачуна које су веће од 5,000 долара, а Енглеска је увела лимит на износе веће од 3,000 фунти.
       Најрадикалнији потез је извела Француска, где ће од септембра 2015 ступити на снагу закон о забрани готовинског плаћања на износе веће од 1,000 евра. Следећи логичан потез је већ најавила чувена JpMorgan банка, обавештењем својим клијентима да у депозит сефовима више не смеју држати готовински новац.
       Спас за покретање производње светске економије се види у забрани – новца. Шеф CityGroup банке Willem Buiter је већ најавио решење забране готовинског новца које ће средити проблем Светске Банке.
       Укидање златног стандарда је креирало проблем штампања новца без икаквог покрића на светском нивоу, чије се решење назире у укидању новца, и увођење  чипа као средства плаћања.
       Циљ система није само да одузме људима све – већ да им не остави чак ни илузију. Све што је потребно је изгласати нови закон који ће легализовати отимачину.

Паре нису проблем – пара у светској економији уопште нема

Advertisements

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s