Misli su energija

Još uvijek nemamo pouzdanih dokaza o tome kako su nastali svemir, galaksije, zvijezde i planeti. Ipak, ovo je sigurno: sve što vidimo oko sebe nastalo je djelovanjem nekog oblika energije. Sve u nama i oko nas je energija. Ona vibrira na različitim frekvencijama i tako dobiva različite osobine.

Malo ljudi zna da je i naša misao energija. Misao je brz, lagan, pokretan oblik energije. Ona nastaje u trenutku, za razliku od gušćih oblika kao što je materija.

Kad nešto stvaramo, najprije to stvorimo u svojim mislima. Misao ili ideja uvijek prethodi ostvarenju. Dakle, ideja ili misao koju imate u sebi jest energija koja će pokušati stvoriti taj oblik i u konkretnom svijetu. O vašoj mašti ovisi koliko će ta slika u vašoj glavi biti jasna.

Ako sami želite isprobati što je vizualizacija, morate se potpuno opustiti. Dok ste budni i aktivni, vaš mozak radi na razini koja se zove “beta”. Međutim, kad su vam tijelo i um duboko opušteni, moždani se valovi mijenjaju i postaju sporiji. Ova dublja, sporija razina zove se “alfa”. Istraživanja su pokazala da je razina “alfa” vrlo zdravo stanje svijesti, jer dodatno opušta tijelo i um.

Ako želite ostvariti uspješnu vizualizaciju, slijedite ovih pet temeljnih koraka:

1) morate imati jasan i konkretan cilj koji želite ostvariti vizualizacijom,

2) opustite se koliko god možete,

3) stvorite jasnu misao ili sliku predmeta ili situacije, upravo onako kako želite da se ostvare, i zamišljajte ih kao da ste ih već ostvarili,

4) napunite tu sliku pozitivnom energijom,

5) razmišljajte o njoj što češće.

Da biste imali uspjeha u vizualizaciji, dvije su stvari vrlo važne: želja i vjera. Kao prvo, morate jako željeti da se ostvari cilj koji ste postavili pred sebe. Kao drugo, što više vjerujete u taj cilj i u mogućnost da se on ostvari, to je vjerojatnije da će se ostvariti.

Tehnika vizualizacije nam omogućuje da postignemo i održimo dobro zdravlje. Da bismo imali cjelovito zdravlje, moramo biti svjesni da ne smijemo odvojiti svoje fizičko tijelo od svog emocionalnog, mentalnog i duhovnog stanja. Sve su te razine usko međusobno povezane, a bolest u tijelu uvijek odražava nesklad na drugim razinama.

Pomoću vizualizacije, naš um i telo međusobno komuniciraju. Naime, prvo se stvara slika u glavi za koju želimo da postane dio stvarnosti. Ta se slika zatim prenosi našem tijelu u obliku naredbe ili signala. Osim toga, svaka naša pozitivna misao je zapravo vizualizacija, iako mi toga nismo ni svjesni.

http://www.altertv.org/tv2/bioenergija/vizualizacija-1

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

One response »

  1. bogoboj kaže:

    Da li će se možda neko složiti sa mnom? Naše misli su samo iskre vatre i plamena koji dolazi izvana. Kao da se čakmak i kresivo naglo sudare i okrznu pa izbace iskru. A mi je dočekamo sa trudom!? Previše je sve prosto da bi se hipotetičnim teorijama ikako moglo da shvati, na brzinu. Od VIZUALIZACIJE jača je IMAGINACIJA.

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s