Znanstvenici NRL-a stvorili guste umjetne oblake plazme u ionosferi uz pomoć HAARPA.

Godinama se špekuliralo o tome kakva je uloga HAARPA. Za veći deo javnosti super moderno postrojenje u Gakoni na Aljasci je bila obična naucna laboratorija dok je deo ljudi smatrao kako se radi o postrojenju koje modulira vremenske uzorke. Pre nekoliko dana je objavljen naucni rad američke ratne mornarice u kojem je otkriveno koliko HAARP remeti elektro magmetno polje planete.

Postrojenje HAARP-a u Gakoni Aljaska.

Na stranici e! Science Nevs stoji kako su naučnici laboratorije mornarice SAD-a (NRL), fizičari i inženjeri High-frekuenci Active Auroral Research Programa (HAARP-a) ili programa za aktivno istraživanje visokih frekvencija u jonosferi planete, uspeli stvoriti oblak plazme velike gustine u višim delovima planetarne atmosfere.

Paul Bernhart iz odeljenja za plazmu američke mornarice je izjavio sledeće za online tiskovinu PHIS.org:

Oblak plazme stvoren delovanjem HAARP-a.

„Prethodni pokušaji stvaranja plazme velike gustine su se održavali najviše desetak minuta ili manje. Lopta plazme (usijanog gasa) velike gustine se ovaj put održala više od jednog sata, tačnije za vreme transmisija koje je odašiljao HAARP. Nakon što smo isključili odašiljanje radio talasa iz HAARPA, oblak plazme je nestao. “

Ovi su svetleći veštački stvoreni fenomeni u gornjim delovima atmosfere stvoreni unutar delovanja Defense Advanced Research Projects Agenci (DARPA) ili Agencije za odbrambena istraživanja i projekte SAD-a. DARP-a je sponzorisala testove na planetarnoj jonosferi unutar programa Basic Research on Ionospheric Characteristics and Effects (brioch) ili Osnovna istraživanja ionosferskih karakteristika i efekata. Iza imena ovog programa se krije kampanja ispitivanja ionosferskih fenomena i njihovih uticaja na komunikaciju i svemirske vremenske uzorke.

Zahvaljujući pisanoj objavi NRL-a po prvi put smo u stanju shvatiti s koliko jakim transmisijama barata HAARP. Naime ovo postrojenje je za vreme eksperimenta stvaranja gustih postojanih oblaka plazme koristio transmiter za visoke frekvencije jakosti od 3,6 megavata. Oblak plazme se stvorio na visini od 50 kilometara i koristio se kao reflektor za visoko frekventne transmisije i komunikacione signale.

Do sada su naučnici uspijevali stvoriti oblak plazme gustine od 4 k 105 elektrona po kubnom centimetru, NRL grupa je stvorila veštački oblak plazme čija gustina prelazi 9 k 105 elektrona po kubnom centimetru koristeći transmisije harpa na šestu harmoniku od elektronsko ciklotronske frekvencije. Elektroni na frekvenciji vibracije od 1,44 MHz se mogu pronaći u planetarnom magnetnom polju dok ove veštačke tvorevine plazme uveliko stvaraju poremećaje u planetarnom magnetnom polju, as time i na naše kognicijske procese.

Gusti oblak usijane plazme stvoren HAARP-om.

Fotografije veštačkih oblaka super vrućih gasova koje je stvorio HAARP pokazuju kako su to turbulentne i visoko dinamične tvorevine čija se gustina konstantno menja. Elektrostatični talasi koje generiše HAARP uz pomoć radio transmisija, je odgovoran za akceleraciju elektrona koji tako ubrzani stvaraju dovoljno energije kako bi stvorili usijani oblak i izboj energije u neutralnim delovima atmosfere, tačnije na visinama od gotovo 170 kilometara.

Veštački oblak plazme američke ratne mornarice je bio toliko jak da se mogao detektovati uz pomoć HF radio prijemnika i uz pomoć očitovanja pozadinskih šumova na UHF-u, radarima i uz pomoć teleskopa. Merenja sa tla su pokazala kako stimulisana promena u EM-u planete daju dokaz o tome koliko su snažni elektrostatički talasi koji ubrzavaju elektrone do jonizujućih brzina.

NLR tim radi u kolaboraciji sa SRI Internationalom i Univerzitetom Aljaski u Fairbanksu, Univerzitetom Floride i kompanijom BAE Sistem na sintetizovanju i opservaciji parametarskih interakcija kako bi stvorili održavajući oblak plazme. Sledeća „naučna“ kampanja HAARPA je organizovana za slijedeći mjesec, a uključivaće pokušaj generisanja još većih i stabilnijih jonizujućih oblaka.

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Jedno reagovanje »

  1. pop2 kaže:

    a gde je text?

    Sviđa mi se

  2. Anonimni kaže:

    gore u vrhu imaš link

    Sviđa mi se

  3. […] ..Naučnici NRL-a stvorili guste umetne oblake plazme u jonosferi uz pomoć HAARPA. […]

    Sviđa mi se

Postavi komentar