Potrebna vam je sveća UMESTO STRUJE i  glinena saksija kao grejač  . Saksija apsorbuje toplotnu energiju sveće i postepeno je isijava u prostor (kao TA pec)  . Dostiže  temperaturu od 70C do 80C . Grejač-saksija  ostaje topla satima . Budite oprezni, unutrašnja komora saksije može da dostigne 250C . Ova grejalica zagreva mali prostor veoma efikasno . Koristi dnevno 1 do 3 sveće. Možete koristiti male lampe  na alkohol ili petrolej umesto sveće .
Napomena: Ova saksija radi kao grejač tako tako zarobljavanja i koncentrise toplotu svece koja bi se normalno samo uzdigla do plafona i brzo iščeznula u okolnom vazduhu. Kada se saksija zagreje ona ostaje topla satima. Da bi pojacali toplotu mozete staviti dve saksije jednu u drugu i da ih povezete i fiksirate velikim srafom koji se proturi kroz otvore na dnu saksija (pogledaj video. Tako cete pojacati dejstvo toplotne energije koju isijava sveca.

Umesto kupovnih svecica mozete i sami napraviti uljane svece (poput kandila) a postupak je prikazan na sledecem videu

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Jedno reagovanje »

  1. kapedomac kaže:

    korisne stvari, zaista. saksije se mogu bezbednije ucvrstiti zar ne ?

    Sviđa mi se

Postavi komentar