монсанто пирамида


18.06.2012. за ФБР записала Биљана Диковић

Сви људи на свету могу одабрати да буду манипулисани разним информацијама, да их приме (чују – реагују или не), а ми смо се определили да говоримо о свему, и то САМО ИСТИНУ, проверимо па вам то и напишемо… Ово је наш начин борбе против ГМО ТЕРОРИЗМА у свету а ваша је воља да ли ћете и како реаговати на информацију...

Коначно је извојевана победа у парници против ГМО монструозних компанија, болесних мозгова који овим путем врше прикривени тероризам у целом свету, атак на живот људи на планети.
Наиме, добијена је судска парница против биотехнолошке компаније Syngenta, која је својим GM Bt кукурузом убијала стоку. Компанија је одбијала да призна кривицу на грађанском суду, у парници која је одржана још 2007. године. Ово је победа после дуге борбе на суду, коју је покренуо Немац Gottfried Gloeckner чија су говеда умирала од хране ове компаније, која је – доказано – имала као састојак Bt токсинод кога су говеда исхраном добијала “мистериозну” болест и угинула.
Наиме, Gloeckner је узгајао Bt кукуруз на својој фарми од 1997. до 2002., све краве су храњене искључиво том намирницом од 2000. године. Тада је почела да се појављује “мистериозна болест” у популацији говеда. Gloeckner је покренуо грађанску тужбу на суду против компаније Syngenta, а она му је платила 40.000 евра да га ућутка. Две краве, које су јеле ГМ кукуруз (сада забрањен у Пољској) умрле су, за време трајања процеса против компаније и Syngenta је одбила оптужбу да је одговорна за ове смрти.
Случај је тада затворен и Gloeckner, фармер који је покренуо парницу, остао је у дугу од неколико хиљада евра. И то није све, наставило се и угинуће стоке која је храњена генетски модификованим кукурузом. Тада, 2002. године са Robert Koch институтом Gloeckner покреће пуну истрагу у коју се укључила и Syngenta, али резултати истраге нису били познати јавности након само једне прегледане краве. Тако се Gloeckner 2009. године удружује са немачком групом активиста Gen-Klage и успева да доведе Syngentu на Криминални суд.
Користећи сведочење још једног фармера, чија је стока умрла после исхране Syngenta храном, Gloeckner и тим су оптужили биотехнолошку компанију Syngenta за смрт преко 65 крава – оптужба је да имају сазнање да је производ смртан и да су скривали истину тако што нису имали званичне записнике о смрти стоке. Овај тим је чак оптужио  Hans-Theo-a Jahmann-a, немачког директора Syngente да је скривао истину. 

Оптужбе су допринеле сазнању колико далеко велике биотехнолошке компаније могу ићи скривајући доказе о штетности генетски модификоване хране. Монсантно компанија је ишла толико далеко да је претила судом читавој држави Вермонт, у случају да покушају етикетирати генетски модификоване састојке.
ПИТАЊЕ, КОЈЕ НА КРАЈУ МОЖЕМО ПОСТАВИТИ ЈЕ: ЗАШТО СЕ КОМПАНИЈЕ КОЈЕ СЕ БАВЕ ПРОИЗВОДЊОМ И ДИСТРИБУЦИЈОМ ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНЕ ХРАНЕ ТОЛИКО БОЈЕ ДА ЋЕ ПОТРОШАЧИ САЗНАТИ ШТА СТАВЉАЈУ У СВОЈА УСТА, ЧИМЕ СЕ НЕПОСРЕДНО ИЛИ ПОСРЕДНО ТРУЈУ?!

А САДА О Bt ТОКСИНУ…

Bt отров је пронађен у крви трудница и фетуса

GM Watch (Укратко: CryAb1 токсин (отров) је пронађен код трудница, њихових фетуса и код жена које нису трудне. Ово је прва студија која открива присутност циркулирајућих пестицида повезаних са генетски модификованом храном, код трудница и жена које нису трудне, а то је утрло пут за ново поље репродуктивне токсикологије, који укључује исхрану и материчну токсикологију. 
Напомена MATRIX WORLD-a: Bt кукуруз је развијен уз помоћ трансформације cryAB форме Bacillus thuringiensisa(Bt) у житарицама. Уобичајен је у већини ГМ (генетски модификованих) житарица – Монсантов Bt MON810 (на тржишту познат као YieldGard) – је житарица добијена генетским инжењерингом да би била отпорна на болести ( (kao што је кукурузни пламенац Ostrinia nubilalis), тако што ће производити сопствени инсектицид, то јест Cry1Ab токсин (отров).)

Иначе, светска прозводња Bt житарица обавља се на милионима хектара широм света,  као и прехрамбених разноврсних намирница за исхрану људи (!!!)  који садрже Bt житарице. У Европској Унији седам земаља је забранило Mon810: Аустрија, Мађарска, Француска, Луксембург, Немачка и Бугарска.

РЕЗУЛТАТИ ИСТРАЖИВАЊА: Излагање мајки и фетуса пестицидима повезаним са генетски модификованом храном у Источном Квебеку у Канади (Maternal and fetal exposure to pesticides associated to genetically modified foods in Eastern Townships of Quebec, Canada.link)

Aziz Aris (a,b,c) i Samuel Leblanc (c)
(a) Department of Obstetrics and Gynecology, University of Sherbrooke Hospital Centre, Sherbrooke, Quebec, Canada
(b) Clinical Research Centre of Sherbrooke University Hospital Centre, Sherbrooke, Quebec, Canada
(c) Faculty of Medicine and Health Sciences, University of Sherbrooke, Sherbrooke, Quebec, Canada

Примљено 29. јуна 2010; revizija: 26 јануара 2011; прихваћено 13 фебруара 2011. Доступно online 18 фебруара 2011.

Сажетак:

Пестициди повезани са генетски модификованом граном (PAGMF), су пројектовани да би били толерантни на хербициде као што су глифосати  (GLYP) и глуфосинати (GLUF) или инсектициде као што је бактеријски токсин (отров) bacillus thuringiensis (Bt).
Ова студија је направљена да би се евалуирала корелација између излагања мајки и фетуса овим супстанцама и да се одреди ниво GLYP и његовог метаболита аминофетилне фосфорне киселине (AMA), те GULF-а и његових метаболита 3-метил фосфиникопропионичне киселине (3-MPPA) и Cry1Ab протеина (Bt toksin) у источним областима Quebeca Канада.
Истраживање је обухватило крв 30 трудних жена (PW-pregnant women)и 39 жена које нису трудне (NPW-nonpregnant women).
Потврђено је присуство серума: GLYP и GLUF код групе NWP, али није пронађен у PW.Серум 3-MPP и CryAb1 токсин пронађен је у групи PW (трудница), њихових фетуса и NPW (жена које нису трудне).

*******************************

Додатак, појашњење:
Кукурузни пламенац (Ostrinia nubilalis) се убраја се у економски значајније штеточине кукуруза у Војводини, Славонији, Републици Српској и у долинама река. Услед напада ове штеточине, принос кукуруза може бити смањен и до 25% па и више. Има две до три генерације годишње.

Презими лутка у кукурузовини. Лептири су присутни готово без паузе од почетка маја до средине октобра. Највише лептира прве генерације се улови у периоду крајем маја и почетком јуна, али тај период варира и по две недеље пре и после овог периода. Лептири полажу јаја у јајна легла на лишће кукуруза. Јајна легла имају 15 до 20 јаја. Испиљене гусенице се убушују у кукуруз оштећујући метлицу, стабло, свилу и клип кукуруза. Највише лептира друге генерације лети крајем јула и почетком августа. Испиљене гусенице се хране првенствено на кукурузу али и плодом паприке, парадајза сунцокретом, просом и пасуљем. Пошто се гусенице убушују у биљку, веома је важан моменат сузбијања. Кукурузни пламенац спада у групу полифагних штеточина, што значи да прави штете на већем броју гајених биљака.
Основна биљке хранитељке су кукуруз и паприка. Постоји афинитет кукурузног пламенца према одређеним хибридима и сортама па тиме и напад није једнаког интензитета на свим хибридима.  Штете чини гусеница која се убушује у стабљике кукуруза, клипове или плодове паприке. Индиректне штете су насељавање разних гљива на месту убушења чиме се смањује тржишна вредност производа.
Кукурузни пламенац се прати уз помоћ светлосне лампе. Почетак лета је  у Војводини регистрован 26.04. Прва положена јаја су констатована 04.06. у усеву семенског кукуруза у индексу напада од 0,8%.
Мере заштите: хемијско сузбијање се изводи прије убушивања гусенице у стабљике, односно када се прегледима поља под кукурузом утврди, у просеку, 30% или више биљака које су нападнуте овом штеточином.

ТО КОД НАС, А У СВЕТУ:

Diabrotica virgifera virgiferaили кукурузна златица, буба која уништава поља засађена житарицама у САД-у, укључујући и она са биљкама које у себи имају ГМО инсектицид (Bt житарице), а које је направио Монсанто. Иначе, сада је око 94% соје и 70% засада кукуруза у Америци засејано генетски модификованим семеном, током последњих неколико година појавили су се озбиљни проблеми, чувени “суперкоров“  је постао отпоран на чувени хербицид RoundUp, пропратни производ који је направио Монсантове хербицидно толерантне кукуруз, соју и луцерку тако популарним… Суперкоров је постао толико велики проблем да су пољопривредници у неким деловима земље напустили хиљаде хектара засада јер су КОРОВИ ВАН КОНТРОЛЕ, док су други почели да прскају усеве са комбинацијом више (све више отровних и скупих) хербицида…
И сада су Монсантове друге водеће “линије производа” – биљке које производе пестициде тзв “Bt усеви” (доказано отровни – Bt токсин) назване по пестицидима за који су генетски модификоване да “помогну у невољи”… Научници су упозорили да ће претерано коришћење Bt житарица на земљишту донети овакве резултате, али је Монсантно упозорење ИГНОРИСАО…

ОПАСНО ЈЕ СЛЕДЕЋЕ:

ГМ ОРГАНИЗМИ уствари постају део бактерија у нашем систему за варење и континурарно се репродукују унутар нашег тела. Сада USDA (Америчка агенција за храну) жели, и ради на томе да уклони сваки облик надзора над производњом ГМ кукуруза и памука. Да знамо:

  • Уколико се пренесе антибиотски ген убачен у већину ГМ семена, он би могао створити болести отпорне на антибиотике
  • Bt отрови (bacillus thuringiensis) убачени у ГМ пољопривредне културе како би убиле болести долазе у крвоток 93% жена и 80% новорођенчади приликом коришћења меса, млека и јаја добијених од стоке храњене ГМ кукурузом. То би могло бактерије у нашим цревима претворити у фабрике пестицида.
  • Истраживања спроведена на животињама показују да ДНА из хране путује кроз тело у органе, па чак и у фетус.

********************************

Референце:

http://naturalsociety.com/syngenta-charged-over-covering-up-animal-deaths-gm-corn/

http://matrixworld-hr.com/2012/06/17/biotehnoloski-lider-syngenta-proglasen-krivim-za-prikrivanje-smrti-zivotinja-uzrokovanih-gmo-kukuruzom/

http://matrixworld-hr.com/2011/09/01/bt-toksin-pronaden-u-krvi-trudnica-i-fetusa/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21338670

http://www.poljopartner.rs/VestDetaljno.aspx?id=24226&grupa=5

http://matrixworld-hr.com/2011/12/18/bube-koje-su-pojele-monsanto/

http://grist.org/article/superweeds-on-the-march/

http://matrixworld-hr.com/2012/05/21/genetski-modificirana-hrana-mijenja-nas-probavni-sustav/

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Postavi komentar