Mitohondrija. Fotografija vlasništvo Science photo library.

OVAJ LEK NE IZISKUJE PATENT, tako da ga bilo ko može da primeni jeftino i brzo, za razliku od neefektivnih skupih lekova koje proizvode vodeće farmaceutske kompanije! Prevela i uredila: Ljubica Šaran, Matrix World

Kanadski naučnici su pronašli jednostavan lek za potpuno izlečenje raka , ali velike farmaceutske kompanije uopšte nisu zainteresovane za njegovu proizvodnju . Istraživači sa Univerziteta Alberte u Edmontonu , su uspeli prošlog tijedna u potpunosti izlečiti rak svojim preparatom , ali mediji i televizija jedva da su objavili nešto o ovoj jednostavnoj tehnici izlečenja raka koja koristi obične jeftine lekove .

Metoda uključuje primenu dikloroacetata ( DCA ) , koji se trenutno koristi u lečenju metaboličkih poremećaja , tako da uopšte ne stvara negativne nus pojave ili neželjene dugoročne efekate .

OVAJ LEK ne iziskuje PATENT , tako da ga bilo ko može primeniti jeftino i brzo , za razliku od neefektivnih skupih lekova koje proizvode vodeće farmaceutske kompanije !

Kanadski naučnici su testirali DCA na ljudskim ćelijama is njim bezopasno ubili rak ; pluća , mozga i grudi , dok su zdrave ćelije ostale netaknute i žive

Ovaj lek su testirali i na pacovima koji su imali ozbiljne tumore u završnim stadijumima , njihove su se bolesne kancerogene ćelije trenutačno skupile kada su im u vodu za piće stavljali DCA .

Lek sastavljen od DCA je široko dostupan , i tehnika za izlečenje raka je izuzetno jednostavna , ali zbog čega se velike kompanije ne u uključuju u proizvodnju leka i njegovu distribuciju , zbog čega mediji nisu zainteresovane za ovo otkriće ?

Mitohondrija unutar žive ljudske ćelije.

Ljudske ćelije imaju prirodne mehanizme za borbu protiv raka to su organele – mitohondrije, no one trebaju okidač da bi postale efektne.

Wikipediji stoji: Mitohondrija je stanična organela eukariotskih ćelija koja služi kao izvor ćelijske energije. Mitohondrije su mesto aktivnosti ciklusa limunske kiseline (Krebsovog ciklusa) kao i mesto stvaranja adenozin trifosfata elektronskim transportom i oksidativnom fosforilacijom. Cilindrične su strukture, promjera između 0,3 i 1 µm i dugi od 5 do 10 µm.Sastoji se od dvije membrane, od kojih je vanjska relativno napeta, unutrašnja membrana je naborana kako bi joj se povećala površina i tako povećala mogućnost stvaranja ATP-a.Vjeruje se da su nastali endosimbiozom od aerobne bakterije i zato sadržavaju 70 S ribosome i cirkularnu DNA kao i prokarioti. Kraj citata.

Naučnici su do sada smatrali da stanični mitohondriji postanu oštećeni i neaktivni za vreme napada raka . Fokusirali su se na glikolizu , koja je slabo efektna u borbi protiv raka i uglavnom bacanje resursa i trošenje vremena .

Proizvođači lekova su se fokusirali na glikolizu kao tretman u borbi protiv raka!

S druge strane tretman DCA-om ne uključuje metode glikolize već se u potpunosti fokusira na mitohondrije; oni aktiviraju mitohondrije koje se nakon aktivacije uspešno i brzo bore protiv raka.

Ovaj efekt dozvoljava raktivaciju procesa koji se naziva apoptoza. Mitohondriji u sebi imaju program za samouništenje koji se aktivira kada se radi o ćelijama raka!

Prikaz mitohondrija u ćeliji.

Bez apoptoze , tumori brzo i neobuzdano rastu jer se njihove ćelije odbijaju “ ugasiti . “ Funkcionalni i aktivirani mitohondriji , zahvaljujući DCA , pokreću ovaj proces i jednostavno gase ćelije raka !

Kada se isključi proces glikolize , telo proizvodi manje , liječni kiseline , tako da se oštećeno tkivo oko ćelija raka ne raspada i na takva način ne stvara pogodan teren za tast novih tumora .

Farmaceutske kompanije ne investiraju novac u istraživanja DCA metode jer se takva ne može patentirati , a bez patenta FARMACEUTKA INDUSTRIJA NE MOŽE ZARAĐIVATI NOVAC .

Oni trenutno zarađuju ogromne svote novca na njihovim patentiranim “ lekovima “ za AIDS .

Neaktivna mitohondrij stanica pluća.

S obzirom da farmaceutske kompanije neće razvijati DCA do konačne primene na ljudima, bilo bi potrebno da nezavisne laboratorije započnu klinička ispitivanja DCA da bi potvrdile istraživanja kanadskih naučnika i da bi se na kraju lek mogao primenjivati na ljudima. Sav se taj posao može napraviti u kolaboraciji s kanadskim sveučilištem koje je prvo započelo istraživanja, i svakako će rado asistirati istraživanja i razvijanje krajnjeg lijeka za potpuno liječenje raka!

Nadamo se da će objavljivanje ovog teksta doprineti podizanju svesnosti o učincima dikloroacetata – DCA i njegovoj uspešnosti u izlečenju raka , i iskreno se nadamo da će možda tako inspirisati neke nezavisne kompanije za istraživanje i proizvodnju ovog leka koji ZAISTA SPAŠAVA ŽIVOTE , jer velike farmaceutske kompanije to uopšte neće učiniti.via Znanstvenici pronašli lijek protiv raka ali nikoga za to nije briga!!??.

About LillyT

:))) Rođena između hipi pokreta i panka; odrasla u socijalizmu zastićena od vremena i prostora. Bila i ostala buntovnik i isterivač "djavola" ničim izazvana. Jos se nije umorila od svog životnog puta hodanja po žici, što joj je bilo i ostalo pretežno zanimanje u večnom opiranju pokusajima drustva da je oblikuje

Jedno reagovanje »

  1. Mirko Rosić kaže:

    Kako napraviti dihloroacetat ?

    Sviđa mi se

    • Anonimni kaže:

      PA NAPRAVITE TAJ LEK ČUDI MASOVNO UMIRU OD CARCINOMA……

      Sviđa mi se

      • LillyTatic kaže:

        Šta je DCA

        Dihloracetat ili dihloracetatna kiselina je hemijsko jedinjenje kod koga su atomi vodonika u metilnoj grupi zamenjeni atomima hlora. Trenutno se u medicini koristi za lečenje poremećaja metabolizma.
        na ovom linku su detaljna uputstva u vezi uzimanja leka i njegovog delovanja na razne oblike raka. Ima i opcija za prevod na srpski http://puredca.com/questions/

        Sviđa mi se

    • LillyTatic kaže:

      Sircetna kiselina je CH3COOH, a natrijum acetat je CH3COONa a dihlor acetat je CHCl2COOH

      Dakle, Dichloroacetic kiselina , često skraćeno DCA , je hemijsko jedinjenje sa formulom CHCl2COOH . To je kiselina, analogna sirćetnoj kiselini , u kojoj su dva od tri atoma vodonika metil grupe zamenjena atoma hlora . Soli i estri dichloroacetic kiseline se nazivaju dichloroacetates . Soli DCA su proučavane kao potencijalni lekovi…….

      Sviđa mi se

    • dragan kaže:

      Проклет био ко је новац измислио!

      Sviđa mi se

  2. anka kaže:

    pa, hoce li neko da kaze konkretno, od cega se sastoji taj lek? imala sam volje da pogledam i druge clanke ovde, ali gledati necu, sigurno su kao i ovaj, uopsteni i nista konkretno nismo saznali iz njih. trebamo li biti naucnici svi, da znamo o cemu se radi??? niko ne sme ni da zucne o tome…. nista novo

    Sviđa mi se

    • LillyTatic kaže:

      DI-HLOR-ACETAT. Anka, ne ljutite se, samo malo pazljivije citajte i dobocete odgovore na sva pitanja. Clanak veoma detaljno opisuje celijsku funkciju kao i delovanje ovog hemijskog jedinjenja na metabolizam celije da ja ne mogu da shvatim zasto ste napisali da je clanak UOPSATEN. Evo i sajta sa koga se moze poruciti ovaj lek http://puredca.com/

      Sviđa mi se

  3. LillyTatic kaže:

    Evo nekih podataka sa sajtova, izvinite ako se podvuce neka greska;
    pise da se prodaju pakovanja od po 180 kaspula natrijum dihloracetata i uz to jos 120 kapsula tiamina (to je vitamin B1), svaka kapsula ima 333 mg DCA (dihloracetat).
    za 60 dana tretmana 300 dolara plus 5 dolara slanje. Inace ima i u manjim pakovanjima. moze se odmah preko interneta naruciti, kreditnom karticom po celom svetu. ne treba nikakav recept. ako se hoce da brze stigne onda je jos extra 90 dolara. inace isporuka traje 6-9- radnih dana.
    Dnevna doza se preracunava po kilazi. Najbezbjednija doza je izmedju 10 do 15mg po kilogramu po danu. Treba se jako paziti da se uzma tacna doza, Nikako vise jer moze izazvati jedan sindrom u kome organisam ne moze da se dovoljno brzo rijesi raspadajucih elemenata raka (tumor lysis sindrom). Posebno kod raka pluca, redukcija mase tumora moze biti tako brza da organisam ne moze dovoljno brzo da nadoknadi tkivo koje fali nakon sto se tumor smanji. I tiamin (Vitamin B1) se koristi da bi se sprijecio taj sindrom, 750 mg po danu.
    I sam natrijum dihloracetat smanjuje kolicinu vitamina b1 u organizmu pa se i zato mora nadoknaditi. Inace prvi znak nedostatka tog vitamina su glavobolje.
    Nuspojave se inace pocinju javljati oko 6-8- sedmice od pocetka terapije, i smanjenje doze uglavnom ih poboljsa.

    Da bi se poboljsao efekat natrijum dihlor acetata potreban je i kofein, i kao izvor kofeina preporucuju crni i zeleni caj; kafa se NE preporucuje.
    Da bi se proverilo da li je doslo do sindroma (tumor lysis syndrome) potrebno je dva puta dnevno proveravati pH vriednost pljuvacke i urina. Za pljuvacku treba biti minimalno 6.8 a za urin 7.0. Sto je veca pH vrejdnost to je veci efekat natrijum dihloracetata. Ne znam da li se kod nas u apotekama mogu kupiti ti stapici za provjeravanje pH.Ukoliko se pojavi taj sindrom, terapija se mora odmah prekinuti ali se moze nastaviti dalje kad simptomi nestanu.
    Ako pH vrednost padne preporucuje se soda bikarbona, voda sa limunovim sokom
    Nuspojave natrijum dihloracetata mogu biti:
    -ostecenje perifernih zivaca koje se vremenom moze poboljsati (tresenje ruku)
    -vrtoglavica, depresija, iscprljenost
    -ucestalo mokrenje, oticanje zglobova, mucnina,
    i tumor lysis sindrom

    moze se kupiti komplet sa dozom koju hoces plus vitamin b1 , vaga za tacno doziranje , i jos jedan dodatak koji poboljsava delovanje ,,Pure NAC Powder (N-Acetyle L-Cysteine)

    Jos ovo:
    -natrijum dihloracetat treba da se cuva u frizideru
    -dnevna doza se moze podeliti u dva dela
    -kapsulu uzeti s vodom koja ima sobnu temperaturu
    -moze se uzeti na prazan zeludac ili uz jelo
    -treba izbegavati svu hranu koja se pretvara u secer i stvara kiselinu u organizmu kao ,,npr. beli hleb.

    Eto to je to odprilike,najbolje da neko ima nekog Dr. uz sebe dok ovo radi,da u slucaju potrebe adekvatno odreaguje i pomogne pacijentu

    Read more: http://www.doktor.rs/forum/onkologija/dca-t43307.html#ixzz2FEsn1T9O

    Sviđa mi se

    • andreavanja kaže:

      molim te Lilly teško sam bolesna ako u moje ime možeš naručiti ovaj lijek ja bih ga platila pouzećem jer ja ne znam kako to ide preko interneta moja adresa je Nada Vojvodic Mrkopaljska 23 A 51 000 RIJEKA BILA bila bih ti jako zahvalna kad bi mogla naručiti taj lijekda mi pošalju na kućnu adresu ili ako možda znaš njihovu adresu da mi napišešpa bih ja pokušala sama naručiti, jedino što znam da mi je lijek hitno potreban jer se ne osjećam dobro. Puno hvala, pozdrav. ili ako ti nekako možeš da nabaviš lijek pa da mi ga pošalješ ja bih pošteno platila i tebe nagradila za tvoj trud

      Sviđa mi se

    • andreavanja kaže:

      molim te Lilly da mi napišeš točno tvoju adresu na koju bih ti poslala nagradu

      Sviđa mi se

  4. keti kaže:

    koje gluposti se neće pojaviti na internetu ….i svi prosipaju pamet , koje baš i nema ….jeftino … samo 300 dolara i mora ufrižider tj. nema dejstva jer nije adekvatno čuvan…..ostajem bez teksta……

    Sviđa mi se

    • LillyTatic kaže:

      keti, sajt koji gledate ne znaci da treba da kupite. uglavnom se to moze proizvesti i u laboratorijama u Srbiji. Linkovi su samo da bi se informisali i zauzeli neki kriticki stav. Kriticki stav podrazumeva da date konkretnu primedbu. Na primer zasto vam je cudno sto lek treba drzati u frizideru?! niska temperatura uglavnom usporava procese. Na primer kada drzite vino u frizideru, proces pretvaranja u sirce bice sporiji nego ako ga ostavite na sobnoj temperaturi

      Sviđa se 1 person

  5. Anonimni kaže:

    GLUPOSTI se pojavljuju na internetu ali najcesce u vidu glupih komentara raznih citalaca

    Naucnici su dokazali da DCA inhibira celiju raka da se samounisti a ne deluje na zdravu celiju. Naucni rad mozete naci na ovom linku:

    http://dcawatch.com/dichloroacetate-induces-apoptosis-and-cell-cycle-arrest-in-colorectal-cancer-cells/

    Dichloroacetate induces apoptosis and cell-cycle arrest in colorectal cancer cells
    Dichloroacetate induces apoptosis and cell-cycle arrest in colorectal cancer cells

    B M Madhok1, S Yeluri1, S L Perry1, T A Hughes2 and D G Jayne1

    1Section of Translational Anaesthesia & Surgery, University of Leeds, Level 7 Clinical Sciences Building, St. James’s University Hospital, Leeds, UK
    2Leeds Institute of Molecular Medicine, University of Leeds, St. James’s University Hospital, Leeds, UK
    Correspondence: Dr BM Madhok, E-mail: umbm@leeds.ac.uk

    Revised 23 March 2010; Accepted 26 April 2010; Published online 18 May 2010. Top of page

    Link: http://www.nature.com/bjc/journal/v102/n12/full/6605701a.html

    Background:
    Cancer cells are highly dependent on glycolysis. Our aim was to determine if switching metabolism from glycolysis towards mitochondrial respiration would reduce growth preferentially in colorectal cancer cells over normal cells, and to examine the underlying mechanisms.

    Methods:
    Representative colorectal cancer and non-cancerous cell lines were treated with dichloroacetate (DCA), an inhibitor of pyruvate dehydrogenase kinase.

    Results:
    Dichloroacetate (20 mM) did not reduce growth of non-cancerous cells but caused significant decrease in cancer cell proliferation (P=0.009), which was associated with apoptosis and G2 phase cell-cycle arrest. The largest apoptotic effect was evident in metastatic LoVo cells, in which DCA induced up to a ten-fold increase in apoptotic cell counts after 48 h. The most striking G2 arrest was evident in well-differentiated HT29 cells, in which DCA caused an eight-fold increase in cells in G2 phase after 48 h. Dichloroacetate reduced lactate levels in growth media and induced dephosphorylation of E1α subunit of pyruvate dehydrogenase complex in all cell lines, but the intrinsic mitochondrial membrane potential was reduced in only cancer cells (P=0.04).

    Conclusions:
    Pyruvate dehydrogenase kinase inhibition attenuates glycolysis and facilitates mitochondrial oxidative phosphorylation, leading to reduced growth of colorectal cancer cells but not of non-cancerous cells.

    Keywords:
    dichloroacetate; colorectal cancer; pyruvate dehydrogenase; pyruvate dehydrogenase kinase

    Sviđa mi se

  6. LillyTatic kaže:

    Kada neka ćelija nema dovoljno energije da odradi komplikovani biološki proces održavannja sistema, ona dostiže svoj “bioenergetski prag”.
    Mitohondrija “oseća” nedostatak energije i tada aktivira unutrašnji samouništavajući proces. Mitohondrija razara ćelije koje nemaju dovoljno energije (dolazi do apopotoze), tako da se one više ne mešaju sa susednim ćelijama koje rade normalno.
    Ova DCA -kiselina slična sirćetnoj, tera,iz nekog razlogatera, mitohondriju koja se nalazi u ćeliji raka da sama sebe unisti. To je suština o kojoj govori ovaj članak

    Sviđa se 1 person

  7. Anonimni kaže:

    hvala ljudima koji dijele informacije sa drugima sve i da one nijesu toliko pouzdane, ucinice da nade ne umre onima koji se muce.

    Sviđa se 1 person

  8. vesna kaže:

    moze se nabaviti preko neta,ali ne salju u srbiju

    Sviđa mi se

  9. milorad53 kaže:

    Nije znanje znanje znati, vec je znanje znanje dati… govorio je jedan od velikana srpske knjizevnosti, Jovan Jovanovic Zmaj.
    Cilj ovog komentara nije da kazem bilo sta za ili protiv informacija koje nam je ponudila Gospodja ili Gospodjica Lilly Tatic.
    Pre svega zato sto nemogu svom imenu dodati neku zncajnu akademsku titulu ili sto definitivno ne raspolazem nekim ozbiljnim medicinskim saznanjima, pa ipak osecam potrebu da podrzim svako zalaganje slobodoumnih osoba koje imaju hrabrosti da podvrgnu sumnji cak i neke od fundamentalnih principa savremene nauke.
    Zamislite samo da kroz ljudsku istoriju nisu postojali slobodni umovi koji su se recimo usprotivili srednjevekovnim dogmama rizikujuci sopstveni zivot.
    Zar je tako tesko poverovati ili barem posumnjati da negde nekim ljudima bas odgovara da u dvadeset prvom veku ljudi zive i umiru u blazenom neznanju, odnosno sa saznanjima koja su definitivno stavljena pod ozbiljnu sumnju od strane jednog broja mislecih ljudi. Cak i onda kada je takva sumnja potkrepljena jasnim dokazima i savremenim istrazivanjima?!
    Davno pre nas neko je vec rekao da se povecavanjem obima ljudskih saznanja, povecava i broj pitanja bez jasnih odgovora, pa bi se moglo reci da se povecava obim neznanja, odnosno onaj sasvim nametljiv i uslovno netacan zakljucak da covek sto vise uci manje zna?!
    Ako su sve ucestaliji dokazi koji osporavaju Darvinovu teoriju, i iznose pretpostavke o „Inteligentnom dizajnu“, ako je sve vise tvrdnji da je savremena populacija sistematski obmanjivana od strane zvanicnih ustanova i nazalost veoma odgovornih celnika, nije li vreme da se preispitaju jos neki opsteprihvaceni stavovi savremene nauke?
    Uostalom, kakva je to ozbiljna, zvanicna naucna istina koja nije podlozna sumnji i proveri, odnosno reviziji.
    Ako postoji nesto sto neznamo ili nemozemo objasniti i dokazati, to nas nikako nesme navesti ni na pomisao da tako nesto jednostavno ne postoji.
    Trebalo bi da smo zahvalni sve vecem broju savremenika koje se usudjuju da misle drugacije i da to javno kazu, rizikujuci svoje akademske titule, stecene drustvene polozaje, pa cak i golu egzistenciju svojih porodica…

    Sviđa se 1 person

    • ac68 kaže:

      Gospodine, zamolio bih Vas da ako već hoćete da komentarišete i da se ozbiljno shvati Vaš komentar, naučite pisati.

      Sviđa mi se

      • Шта то ,по твом мишљењу, “ господин“ не уме да напише па га ти светујеш „да научи писати“?? Прочитао сам коментар и нигде нисам нашао никакву грешку.Него ац68 да ли си ти скоро био код очног лекара.Очигледно да ниси. Или ти је коментар злонамеран па је небитно да ли одговара истини.У сваком случају интернет трпи свакојаке идиоте који остављају своје идиотске злонамерне коментаре.

        Sviđa mi se

  10. Ed kaže:

    Pozdrav, ja ovo čitam . Prva stvar :Ja imam raka . Hoču , da živim!! Druga stvar: nemam para ( nemogu to kupit) , nemogu , da živim. Kako da to sam svarim u mojoj kuhinji?
    Sad sam vam , dao šta je zdravstvo. Gore nego banka. Samo profit.
    Ako bi bile manje doze za manje para možda bi to mogao kupiti??

    Sviđa mi se

  11. Zorica kaže:

    Neka Vas Bog blagoslovi! Ovo sam preporucila prijateljima i danas mi javili da nakon 6 meseci koriscenja leka iscezle su metastaze pluca i mozga! Znaci, delovalo je! malopre se javili da se zahvale! Slava Bogu! Vama koji ste napisali puno zdravlja i sve sto Vam je najmilije neka Vam Bog daruje!!!!

    Sviđa se 1 person

    • andreavanja kaže:

      Poštovana gospođo ZORICE kako ste pomogli prijateljima ja bih vas isto zamolila da i meni pomognete. Jako sam bolesna i hitno mi je potreban lijek dichloracetat.Pošteno bih platila pouzećem jer ja neznam kako to ide preko interneta i onom ko mi pošalje lijek pošteno bih nagradila ovdje se radi o životu ili smrti moja adresa je NADA VOJVODIĆ MRKOPALJSKA 23 A 51 000 RIJEKA Tel.
      051 541-309

      Sviđa mi se

    • suzana kaže:

      Pozdrav,Zorice procitala sam sta si napisala i odusevila se i moj muz je u istoj situaciji kao i tvoja prijateljica.Molila bih ta ako mozes da mi kazes kako da stupim sa njima u kontakt da mi objasne kako su to koristili i gde se moze u srbiji kupiti.Molim te hitno mi je mozes na mejl da se javis .suzana.markovic09@gmail.com

      Sviđa mi se

  12. Radomir kaže:

    Zašto slava Bogu ako se sami lečimo? Ne vidim šta je Bog učestvovao u širenju informacija preko NET-a i izradi kapsula protiv raka? Zbog takvog razmišljanja i očekivanja da neka viša sila (Bog) sve reši, umeremo u neznanju.
    Treba ići napred i otvoriti oči ali i um. Zdravu hranu i zdrav život neće dati Bog, već mi sami moramo da se potrudimo. Dakle, Bog na stranu a ljudi u prvom planu. Priznajem da sve manje verujem u Boga a sve više u poštene ljude. To mi niko ne može uzeti za zlo.

    Sviđa mi se

  13. Anonimni kaže:

    J
    a u ovo ništ ne vjerujem bogohulnici zarađuju upravo na onkološkim pacijentima , a zna se ko su oni, I sama sam jedna od njih. Tužno.

    Sviđa mi se

  14. Lilly Tatic kaže:

    Sve u svemu, na ovoj ideji zasnovani su ekperimenti koji se u Edmondonu rade od 2007. godine – u početku sa životinjama, a prošle godine stvar je proverena i na ćelijama humanog tumora (kao što rekosmo – implantiranog pacovima).
    Na Univerzitetu Alberta vrlo su oprezni sa tumačenjem svojih rezultata, i još se ne usuđuju da donesu zaključak da je “lek bezbedan ili efektivan kod pacijenata sa rakom mozga, zbog ograničenog broja testiranih pacijenata”.

    U međuvremenu, neki drugi ljudi, oni kojima “gori pod nogama” za svaki dan života, jer boluju od ove teške bolesti, rešili su da ne čekaju. Izvesni Džim Tasano na svom sajtu (www.thedcasite.com) od 2007. piše o ovoj metodi, navodi način korišćenja ove supstance i radi na tome da DCA bude uključen i u zvaničnu antikancer terapiju. On, između ostalog, objašnjava je deoksiholna kiselina mali molekul – u osnovi – to je sirćetna kiselina sa dva atoma hlora (Cl2CHCOOH), i ova supstanca je u tečnom agregatnom stanju. Međutim, u terapiji se koristi prah, odnosno – natrijumova so ove kiseline, (zamenite vodonik natrijumom i dobićete Cl2CHCOONa).

    Na ovom sajtu nalaze se, osim linkova za različite studije koje se bave terapijom DCA za različite bolesti, spiska eventualnih nusposjava, i brojne ispovesti (bivših?) obolelih od različitih vrsta kancera.

    Tu je izveštaj toka bolesti izvesnog Bila. Bilu je, naime, maja 2005. godine dijagnostikovan rak žučnih puteva, sa metastatičkim legijama. Septembra 2006. onkolog mu je prognozirao još šest meseci života. Tumor se i dalje uvećavao, da bi, juna 2007. pacijent bio hospitalizovan, sa krvarenjem u tankom crevu i sa plućnom embolijom. U julu je rešio da započne tretman sa DCA, pet dana sedmično, da bi 5. septembra skener pokazao da se primarni tumor smanjio za 50 procenata! Marta 2008, Bil piše Džimu: “Svi enzimi jetre su normalni. Tumor je mali: 15×8 mm. Ukinuću druge terapije i nastaviti sa DCA tri meseca do narednog skenera”. Naredni skener, juna 2008, pokazuje da je tumor i dalje u remisiji, na veliko iznenađenje onkologa i radiologa. Novembra 2008, i limfni čvorovi se vraćaju u normalu. Jula prošle godine stigao je poslednji izveštaj: “Moje zdravlje je bolje nego godinama unazad Dobijam na težini, krvni testovi su potpuno normalni. Onkolog ne može da nađe trag raka”.

    Izvesna gospođa sa rakom pankreasa izveštava o svom stanju, juna 2010. Prognozirano joj je još svega pet meseci života, a onda je koristila DCA bez znanja lekara. Godinu i po kasnije, kako navodi, veoma je aktivna, radi napolju, a tumor markeri su se smanjiili desetinu puta.

    Mladić oboleo od sarkoma objašnjava da je već bio u invalidskim kolicima i da su lekari predlagali amputaciju obe noge, testisa i dela debelog creva. Posle terapije – rak je u potpunosti nestao.

    Pacijent sa rakom žučnih puteva i metastazama na jetri (57 godina) izveštava da su tragovi na jetri u potpunosti nestali, a da se primarni tumor smanjio za 80 posto.

    Previše je ovakvih ispovesti da bismo ih sve navodili… Uglavnom, na sajtu se nalaze i preporučene dnevne doze ovog leka, koji je, tvrdi Tasano, najbolje uzimati oralno, u kombinaciji sa crnim čajem i vitaminom B1.

    Svoje mini istraživanje sproveo je i dr Valter Lemo, iz Britanske Kolumbije (Kanada) saradnik Američkog odbora za naturopatsku onkologiju i sertifikovani naturopatski onkolog. On na svom sajtu (www.lemmo.com) podseća da DCA ima dugu medicinsku istoriju u tretmanu grupe metaboličkih poremećaja, i da se radi o jednostavnoj hemikaliji i prilično jeftinom leku. Dr Lemo je svega u nekoliko slučajeva tretirao pacijente sa DCA, navodeći da su sporedni efekti lečenja bili zanemarljivi – uglavnom “trnjenje” tela (ruke, stopala, lice itd).

    Istina, njegovi rezultati ipak nisu tako ohrabrujući kao oni koji se navode na sajtu Džima Tasana. Tridesetdevetogodišnja žena kojoj je dijagnostikovan tumor mozga (anaplastic oligodendroglioma) prošla je operaciju kojom je odstranjen deo tumora, a zatim je podvrgnuta zračenju i oralnoj hemoterapiji. Dva puta nedeljno dobijala je intravenozno DCA, u kombinaciji sa manjim dozama C i B vitamina. Nastavila je sa oralnom hemoterapijom, a naredni skener pokazao je da tumor više ne napreduje: da je ili “mrtav” ili – neaktivan. I posle tri godine, pacijentkinja se dobro oseća, dobro izgleda, udala se, a DCA dobija intravenozno svakih mesec – dva.

    Drugi slučaj nije tako dobro prošao – 49-godišnja gospođa, obolela od raka pluća i sa metastazama na mozgu, umesto nekoliko sedmica, živela je još godinu i po. Konačno je podlegla bolesti, jer se ispostavilo da je, iz nekog razloga, DCA delovao samo na mozak, ali – rak pluća je i dalje nesmetano napredovao.

    Dvogodišnje dete sa kancerom mozga četvrtog stepena neko vreme je bilo stabilnog zdravlja po započinjanju terapije, rast tumora mozga je dvostruko usporen, ali, ipak, na kraju je podleglo bolesti.

    U svakom slučaju, verujemo da stvar zahteva pažnju i ozbiljnija i ispitivanja. A zašto se onda farmaceutska industrija nije u međuvremenu pokrenula p tom pitanju? Džim Tasano (i ne samo on!) smatra da je stvar u tome što ova terapija košta svega dolar do dva dnevno – rastvorite prah i pijete. Lek ne zahteva patent, pa ga svako može koristiti, za razliku od skupih preparata koji proizvode velike farmaceutske kuće…. Ne isplati se….

    Sviđa mi se

    • andreavanja kaže:

      ne prihvaća mi adresu od jim tasano http://www.thedcasite.com lijepo molim za pomoć hvala

      Sviđa mi se

      • Anonimni kaže:

        Notice:
        Do not add DCA to hot or warm beverages.
        DCA is unstable at higher temperatures.

        DCA—my clinical experiences—intravenous and oral uses from Lemmo Integrated Cancer Care

        Italian research paper indicates DCA effective against neuroblastoma Link Author comments (21 Sept 2011)

        An apparently complete success against bile duct cancer Link (7 July 2011)

        Palliation of Leg Pain Arising from Metastatic Poorly Differentiated Carcinoma: A Case Report. Link (15 April 2011) by Dr. Akbar Khan of Medicor

        Mexican DCA Alert: They are back. We recommend you NOT buy DCA from sananatural.com Link (26 January 2010)
        – – – –

        Michelakis-Sutendra research shows DCA as a possible new treatment for pulmonary hypertension Link (11 August 2010)
        – – – –

        Hazim Gaber of DCAadvice.com sentenced to 3 years in prison, fines and restitution Link (25 August 2010)
        – – – –

        Late Stage Melanoma victims, see this clinical trial (and this related paper) (This immunotherapy procedure works.)
        – – – –

        Mantle Cell Lymphoma victory, Chat Room link. (27 January 2010)

        Brain Cancer Success Story Link (Update 16 January 2010)

        MIT researchers Stephen Lippard and Shanta Dhar create „Mitaplatin“, a cisplatin-DCA hybrid. Link (14 Dec 2009)

        University of California recruiting for breast cancer and NSCLC clinical trials. Link (9 December 2009)

        – A Public Domain Drug Act – Link (8 Sept 2009)
        „DCA strikes me as a perfect example of the kind of thing that money publicly raised ought to be financing.“ Link

        Medicor Cancer Centres DCA Reports
        July 2009 report / September 2008 report / December 2007 report

        Laurine’s Metastatic Colon Cancer Remission Link (20 July 2009)

        Fantastic NSCLC Remission (not DCA) full protocol (16 July 2009)

        New Australian DCA Breast Cancer Study Link (28 June 2009)

        DCA-Breast cancer cell line study published Link (14 May 2009)

        Breast Cancer Remission Story from a Malaysian Clinic Link (27 April 2009)

        Colo-Rectal with Mets on Liver Link (6 March 2009)

        Tim’s Lymphoma Story Link (5 May 2009)

        Vince reports all Sarcoidosis symptoms are now gone. Link (24 Dec 2008)

        Update on Kidney Cancer Report
        Doctor’s reports and scans Link (19 Dec 2008)

        Norwegian Glioblastoma-DCA story (updated 3 December 2008)
        Link1 Link2 Medicore and recent post

        OUTRAGE IN BELGIUM! (25 Oct. 2008)

        After the news story in the Belgium press of two terminally ill cancer patients who used DCA and are now on the road to recovery, the Belgium people are asking questions. „It has brought a lot commotion in Belgium. All the people are wondering why they haven’t heard from DCA any sooner! And they wonder why it isn’t recognized yet as an official medicine for cancer! They are shocked!“ (additional Belgium link) (Google-translated English versions 1, 2)

        More Dutch DCA + cancer articles:
        http://galgangcarcinoom.blogspot.com/2008/10/vrijdag-24-oktober-donderdag-kreeg-papa.html (English translation) This article discusses the press coverage of DCA

        http://uwchemo.nl/alternatieve-geneeskunde/dca-of-dichloorazijnzuur-geneest-kanker/
        (English translation) This doctor says he was cured of prostate cancer for 35 Euros

        Colo-Rectal Cancer Story Link (17 November 2008)

        Wim Huppes’ Prostate Cancer Story Link (14 November 2008)

        Gastro-Intestinal Stromal Tumor Link (10 November 2008)

        Pancreatic Cancer short report (23 Sept 2008)

        Lymphoma Remission Reported.
        Scans and doctor’s reports included. Link (9 Sept 2008)

        Great Glioblastoma response Link (4 Sept 2008)

        New DCA articles published

        Metabolic Modulation of Glioblastoma with Dichloroacetate
        (1st DCA clinical study) Link.
        —–

        Reversal of the glycolytic phenotype by dichloroacetate inhibits
        metastatic breast cancer cell growth in vitro and in vivo
        Link
        ——
        Investigation on the mechanism of dichloroacetate (DCA) induced apoptosis in breast cancer.
        L. Ko, J. Allalunis-Turner; Cross Cancer Institute, Edmonton, AB, Canada 2009
        Link (alternate link)

        Paper (April 2009) by Zongjian Zhu et. al., Colorado State U shows „DCA significantly reduced the number of mammary adenocarcinoma per rat“ Link

        ———
        2008 Michelakis’ paper (Sept 2008)

        ———–
        ‘Dichloroacetate induces apoptosis in endometrial cancer cells.’
        link to full text

        „Dichloroacetate (DCA) Sensitizes Both Wild-Type and Over Expressing Bcl-2 Prostate Cancer Cells In Vitro to Radiation“
        Link to full text

        DCA reports and emails
        Click here
        (Updated 18 August 2010)

        DCA with Caffeine has been connected to a number of remissions, including these:
        #3, cholangiocarcinoma Click
        #4, a NSCLC Click
        #5 canine bladder cancer Click
        #6 Lymphoma Click

        Warning: Brain cancer patients who take DCA are at risk. click here

        Pancreatic Cancer?
        Curcumin and DHA synergistic. Link

        New possible mechanism for DCA synergy with caffeine. Link

        The Unpatentable Drug Issue

        Full DCA-Caffeine Survey Results
        Click here
        (updated April 27, 2009)

        DCA clinical trials:

        Phase II Study of Dichloroacetate (DCA) in Patients With Previously Treated Metastatic Breast or NSCL Cancer

        The Safety and Efficacy of DCA for the Treatment of Brain Cancer

        Combining Radiotherapy and Temozolomide With Dichloracetate in Patients With Newly Diagnosed Glioblastoma

        Other studies

        Welcome to The DCA Site

        This site is to help inform people of the exciting research done on DCA by scientists at the University of Alberta. In January 2007, a team of scientists at the University of Alberta published a paper in the scientific journal, Cancer Cell, describing the discovery that a simple, cheap molecule, DCA, worked to reactivate the apoptosis mechanism of cancer cells, causing rapid shrinkage of tumors in rats. Mitochondrial reactivation represents an entirely new approach to treating cancer.

        The tumors shrank 70% in three weeks.

        DCA is not patentable as a molecule. There is no incentive for private companies to spend the millions of dollars needed to get DCA approved as a cancer treatment by the FDA. This is where we, all of us, need to step in. We intend for TheDCAsite.com to be the meeting place, for the world, where all the important information on DCA is gathered and shared.

        This site gives the results of the Michelakis research, a look at the possible side effects of DCA and the prospects of it being used by YOU. We have posted the best summaries we can reach on dosages, side effect concerns and additional measures to take to help you fight cancer. Questions are answered and a chat room is provided.

        To avoid any legal issues, we must state we are not doctors and cannot give medical advice.

        DCA has not been approved by the Food and Drug Administration for the treatment of cancer. It can be prescribed „off-label“ by your physician.

        Please note that DCA is not active against all cancers. An excellent analysis by „Willis“, which is supported by the limited feedback we are getting, indicates that sarcomas, for example, are not controlled by DCA. (Note. sarcoma patients, read this).(head and neck squamous cell patients, click here.) However, many cancers are definitely responding to DCA. Non small cell lung cancer patients, even in Stage 4 are showing good responses. We are seeing lymphatic, bladder and other cancers responding very well to DCA. And recently we are hearing that small cell lung cancers sometimes respond well to DCA.

        DCA is serious medicine. Study the material on the site. Read our dosage page.

        We want to encourage everyone to use the Chat Room or ask the questions you want answered. We strongly recommend you join and register as a chat room user.

        The site was first uploaded late on February 5, 2007. The chat room was added February 8, 2007.

        Sviđa mi se

  15. Andjeo kaže:

    Pozdrav svima! Ja zivim u Austriji hocete mi pomoci gde da nadjem dca jer bolujem od raka dojke i imam metastaze na plucima , samohrana sam majka troje dece imam 35 godina . Posebno molim Zoricu ako bi i meni pomogla kao svojim prijateljima i napisala gde je nabavila dca. Hitno mi je potreban .Hvala svima unapred na pomoci .

    Sviđa mi se

  16. Andjeo kaže:

    LIli hoces mi pomoci i napisati gde da nabavim dca …. Hitno !!!!!!!!!!!!!!!

    Sviđa mi se

    • Lilly Tatic kaže:

      morate sami da nadjete lek za svoju bolest. Ja bih vam preporucila da sa nekim hemicarem napravite sami ovaj relativno jednostavan lek nalik na sirce, po uputstvima koja mogu da se nadju na internetu. Druga solucija je da lek narucite preko interneta od onih koji ga prave. Ja sam vam samo pokazala put ka mogucem resenju problema i dalje od toga ne mogu da idem jer i neznam osobenosti vaze bolesti.
      evo linka za sajt preko koga moze da se poruci ali ja verujem da se u Srbiji ovaj lek moze napraviti sigurno bar tri puta jeftinije ako ne i vise http://puredca.com/store/

      Sviđa mi se

  17. sladja kaže:

    hocu odgovor na koju adresu se moze poruciti lijek dca.

    Sviđa mi se

  18. Anonimni kaže:

    je li moguće da ovo kod nas neko pravi privatno,al da nije prevara

    Sviđa mi se

  19. ane kaže:

    dali ima nekoj koj go piel dca i dali ima efekt na plukata limfnite zlezdi crevata ,,,,pozz i dali vo sekoja apteka moze da go napravat pr makedonija

    Sviđa mi se

  20. […] 4 Naučnici objavili jeftin lek protiv raka ali nikoga za to nije briga!!?? 39 COMMENTS March 2012 […]

    Sviđa mi se

  21. Boris kaže:

    Hmm… Malo sam proprckao po netu i sve na sta sam ovde naisao je potvrdjeno (mada diskretno) i na wikipediji i na mnogim youtube klipovima.

    Sviđa mi se

  22. Gumnik Minđarević kaže:

    Па мора нешто и да се заради!Гробери тј. фармацеути д.б.д еболу фасовали!!!

    Sviđa mi se

  23. Biljana kaže:

    Ljiljo,ovome ima 5 godina od kada su ga objavili a na projektu je radio medicinski fakultet iz Regine, Saskatoona I Edmontona. Cak proucavaju I marihuana u Regini,kao potencijalni lek:))) Pozdrav iz Kanade!

    Sviđa mi se

  24. boksi kaže:

    MA Sta se blamirate zasto niko ne kaze da soda bikarbona e ustvari ta DCA

    Sviđa mi se

Postavi komentar